"Ο κύβος ερρίφθη"

"Ο κύβος ερρίφθη"

Πηγαίνοντας στην τελική ευθεία για το κόψιμο της κορδέλας, ο Βασίλης Θώδας έχει  πιο πολλές πιθανότητες να είναι ο επόμενος Δήμαρχος Ζωγράφου.Του ήρθαν όλα «δεξιά» όπως λένε…Εκτός του αρκετά καλού δυναμικού στελεχών που παρουσίασε κατά τη προεκλογική περίοδο τον βοήθησαν και κάποια συγκυριακά γεγονότα, όπως:

Με το χαμό του εμβληματικού ηγέτη του Τοπικού ΠΑΣΟΚ Κώστα Καλλίρη, χάθηκε το 32%  και μετατράπηκε με το ζόρι από τους επίδοξους διαδόχους του ΚΙΝΑΛ «Εδώ Ζω-Βιώσιμη Πόλη» και «Πολίτες σε Δράση Νέα Πορεία» που φάνηκαν «λίγοι» σε αυτή την περίπτωση, συγκεντρώνοντας μαζί κάτι λιγότερο από το 12% του εκλογικού σώματος. Έτσι λοιπόν εύκολα παραδόθηκαν στον ισχυρό τοπικά, όπως φαίνεται, Βασίλη Θώδα.

Πιστεύαμε ότι το μέρος των ψηφοφόρων που δεν θα στήριζαν τους δύο παραπάνω υποψήφιους θα πήγαιναν στη «Λαϊκή Συσπείρωση» του Ανδρέα Καραβίδα και στο «Μαζί την Πόλη» της Τίνας Καφατσάκη, αλλά από το αποτέλεσμα φάνηκε ότι αυτό δεν έγινε, κυρίως με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» που ενώ έλεγαν ότι θα ήταν δεύτερη ή τρίτη παράταξη, έμεινε στα προηγούμενα ποσοστά της.

Και ήρθαν όλα «δεξιά» για τον Βασίλη Θώδα, διότι  εκτός του κλίματος της νίκης της Ν.Δ. που έχει στα «υπέρ» του, έχει και το χάσιμο της μεγάλης δεξαμενής ψηφοφόρων που προέρχονται από το μεσαίο χώρο ο οποίος κατέληγε στην Τίνα Καφατσάκη. Οι άλλοι δύο διεκδικητές, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος και ο Κωστής Παπαναστασόπουλος, με την «κατά συνείδηση» ψήφο που θα υποδείξουν στους ψηφοφόρους τους, είναι δώρο, εμμέσως, στον Βασίλη Θώδα.

Έτσι, συνοψίζοντας, η Τίνα Καφατσάκη, δεν έχει πείσει τον λαό του Ζωγράφου εμπράκτως.

Τα ψευτοδιλήμματα όπως: «τη στήριξη του χουντικού Δημάρχου Καζάκου στον Θώδα» κλπ. μη ξεχνάμε ότι υπήρχαν και άλλοι συνεργάτες της χούντας, όπως ο πατέρας του μέχρι τώρα πρωθυπουργού μας, τα οποία όμως έχουν τελειώσει προ πολλού.Η Τίνα Καφατσάκη μέσα σε όλες τις αστοχίες της κατά τη διάρκεια της θητείας της, τα πασαλείμματα έργων το τελευταίο διάστημα, τις κουρασμένες επισκέψεις και ομιλίες της, λαμβάνει και το «ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑΪΚΟ» μένος του κόσμου που πηγάζει από την ψευτιά, την κοροϊδία, την εμπάθεια που φάνηκαν σε όλο το μεγαλείο τους, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της Χώρας, τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Τώρα αν θα δούμε κάτι το διαφορετικό προς το καλό του Δήμου μας και την καλυτέρευση της ζωής μας, με τον επίδοξο νέο Δήμαρχο, θα φανεί από τον Ιανουάριο του 2020.

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου