Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΠΡΟΝΗΠΙΑ

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ   ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΠΡΟΝΗΠΙΑ
Την μέγιστη συνέπεια στην ρότα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων επέδειξε για ακόμη μια φορά η δημοτική αρχή Καφατσάκη, μετά τις εξαγγελίες της για την «εν μία νυκτί» υλοποίηση της δίχρονης προσχολικής αγωγής στήνοντας προκάτ και κοντέινερ.
Όπως ισχυρίζεται, η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής στο δήμο Ζωγράφου, απαιτούνται 15 νέες αίθουσες. Συγκεκριμένα σε πρόσφατη συνάντηση με τους φορείς, (Σύλλογο Δασκάλων, Νηπιαγωγούς και δημοτικούς συνδυασμούς,  μόλις 20 μέρες πριν τις εκλογές, η δημοτική αρχή παρουσίασε μια «βραχυπρόθεσμη» πρόταση εν αναμονή μιας μόνιμης που θα έρθει στο απώτερο, απροσδιόριστο μέλλον, κατά παράβαση κάθε ίχνους βασικών προδιαγραφών, που περιλαμβάνει τα εξής: 
5 κοντέινερ στο οικόπεδο Καρατζά
8 αίθουσες στην παλιά βιβλιοθήκη του ΙΒΣΑ (στο 3ο όροφο για να έχουν θέα τα νήπια και προαύλιο στο κενό!) 
2 τμήματα στο Δημοτικό Ωδείο
Και ρωτάμε: Πρόκειται για αφέλεια λόγω κεκτημένης ταχύτητας ή μήπως συνειδητά υπηρετούν μια εγκληματική πολιτική με θύματα ακόμη και μικρά παιδιά; 
Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς προτάσεις για αίθουσα στον 3ο όροφο αγνοώντας τις προδιαγραφές για προαύλιο χώρο, για το Δημοτικό Ωδείο, όταν σε αυτόν υπάρχουν διαπιστωμένα προβλήματα στατικότητας βάση των οποίων σε προηγούμενο χρόνο το κτίριο είχε κριθεί ακατάλληλο; Όσο για τα κοντέινερ, μόνο ρητορικά θα μπορούσαμε να θέσουμε ερώτημα περί καταλληλόλητας.
ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ
Η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ, αφού 5 χρόνια δεν έδωσε ούτε 1€ για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για την διεύρυνση της προσχολικής αγωγής αφήνοντας έξω από τους παιδικούς σταθμούς 300 παιδιά, έρχεται τώρα στην εκπνοή του χρόνου  να παρουσιάσει τον «μακροπρόθεσμο» σχεδιασμό της. Θα δεσμεύσει  2 οικόπεδα, θα τα δρομολογήσει, θα… όταν πλέον θα έχουμε φτάσει τα σημερινά νήπια να αποφοιτούν από το Πανεπιστήμιο ή να απολύονται από το στρατό… 
Μάλιστα, εμφανίζοντας εκπληκτικό ζήλο να υλοποιήσουν μέχρι κεραίας την κυβερνητική πολιτική, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κικάκης δεν δίστασε να αρθρώσει πρόταση περί συναυλισμού σε Γυμνάσια και Λύκεια, λέγοντας πως προβλέπεται από το πρόσφατο νομοθετικό έκτρωμα που ψηφίστηκε για το νέο Λύκειο. 
Ενώ στις προτάσεις και λύσεις που προέκυψαν από την συνάντηση για χώρους, οικόπεδα, κτίρια που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την δημιουργία των απαραίτητων υποδομών με τις κατάλληλες προδιαγραφές και προϋποθέσεις και θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν επαρκώς την δίχρονη προσχολική αγωγή, η «λαλίστατη» δημοτική αρχή ήπιε τ’ αμίλητο νερό, με τις υπόλοιπες παρατάξεις (ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ και ΘΩΔΑ) να «παρακολουθούν» παθητικά, συνενώνοντας στο έγκλημα! 
Βέβαια, η ανάγκη για μόλις 15 νέες αίθουσες, όπως προκύπτει από τους υπολογισμούς της δημοτικής αρχής, περισσότερο σαν απάτη και εμπαιγμό μοιάζει, όταν οι υφιστάμενες υποδομές προσχολικής αγωγής βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, όπως μεταφέρθηκε στη συνάντηση με τους φορείς.  Χαρακτηριστική της κατάστασης είναι η αναφορά νηπιαγωγού ότι «οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν καν τουαλέτα, με αποτέλεσμα να περιμένουν το πέρας του ωραρίου για να πάνε τουαλέτα»!
5 χρόνια τώρα όμως τα αποθεματικά του Δήμου δηλ. τα δικά μας λεφτά, προτίμησε να τα τάξει στου δανειστές με  την συμμόρφωση στις επιταγές της κυβέρνηση, ενώ δεν είπε κουβέντα για την κυβερνητική απόφαση να περικοπούν 140 εκ από τον κρατικό προϋπολογισμό που αφορούσαν για την υλοποίηση της προσχολικής αγωγής. 
Ως Λαϊκή Συσπείρωση το ξεκαθαρίζουμε ρητά και κατηγορηματικά: Δεν συναινούμε σε καμία λύση υποδεέστερη των όσων απαιτούνται για την ομαλή και άρτια υλοποίηση της δίχρονης προσχολικής αγωγής. Εδώ και τώρα, αξιοποιώντας το τεράστιο αποθεματικό των 16 εκατ. ευρώ του Δήμου, να δρομολογηθούν λύσεις με την ανέγερση νέων κτιρίων, την μίσθωση χώρων, την αναβάθμιση των υπαρχόντων με άξονα την τήρηση των προβλεπόμενων προδιαγραφών για το σκοπό που θα εξυπηρετήσουν. 
Οτιδήποτε άλλο θα μας βρει απέναντι μαχητικά, αποφασιστικά, αγωνιστικά καθώς εν έτει 2019 δεν δεχόμαστε να παζαρεύουμε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα για την ζωή και την καθημερινότητα των παιδιών μας. 
 
ΖΩΓΡΑΦΟΥ 10/5/2019
Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου