Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι προτείνουν

Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι προτείνουν

Κύριε Τζανή είσαστε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην παράταξη «Ζωγράφου Μπροστά-Ακομμάτιστη Δημοτική Ένωση».
Θα θέλαμε να μας απαντήσετε επιγραμματικά:
"Τι περισσότερο νομίζεται ότι θα πρέπει να γίνει στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας".

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μου δίνεται η ευκαιρία να εκφράσω τις  απόψεις μου για αυτό το ευαίσθητο θέμα, βέβαια το εύρος του δεν περιγράφεται αναλυτικά με λίγες λέξεις, αλλά θα προσπαθήσω να σας προτείνω σύντομα και ουσιαστικά κάποια πράγματα.
Αρχικά θα πρέπει να ενισχύσουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό την κοινωνική πολιτική μας και να αναπτύξουμε τις υπάρχουσες κοινωνικές δομές, αλλά ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε και νέες. Πως θα τα κάνουμε αυτά; είναι απλό : 
Να ενισχύσουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο,
το Κοινωνικό Φροντιστήριο, το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.
Να δημιουργήσουμε Δημοτικό Ιατρείο με ειδικευμένους γιατρούς όλων σχεδόν των ειδικοτήτων,  με σκοπό να παρέχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σε ανέργους, σε άτομα που δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη, να παρέχει συνταγογράφηση για τα μέλη των ΚΑΠΗ. 
Να δημιουργηθούν επίσης  α) ΚΕΠ Υγείας με σκοπό την ενημέρωση και την πρόληψη νοσημάτων, αλλά και τον προσανατολισμό των υπηρεσιών υγείας, β) Κοινωνικό Συσσίτιο σε καθημερινή βάση με σκοπό να εξυπηρετήσει ασθενείς, οικονομικά αδύναμους και άπορους συμπολίτες μας, γ) Δημοτική Τράπεζα Αίματος, με σκοπό να διοργανώνουμε εθελοντική αιμοδοσία ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς και τους αθλητικούς συλλόγους του δήμου μας, δ) Ομάδα Εθελοντών με απώτερο σκοπό καθημερινών δράσεων της κοινωνικής αλληλεγγύης, ε) δράση για σίτιση όλων των μαθητών στα σχολεία, στ)  θέσεις Στάθμευσης ΑμεΑ και άμεση διαμόρφωση όλων των υπαρχόντων χώρων του δήμου μας
Παράλληλα να γίνει ανάπλαση και δημιουργία νέων χώρων πρασίνου και παιδικές χαρές
Για όλα αυτά και για πολλά άλλα, υπάρχει το όραμα και η διάθεση για να σχεδιάσουμε και να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη, ώστε στο μέλλον οι επόμενες γενιές να προσφέρουν ανάλογα και να είναι περήφανες για εμάς.
Για όσα αναφέρω έχοντας την εμπειρία από τη συμμετοχή μου σε τέτοιου είδους δράσεις μέσα από τις τάξεις του Συνδέσμου των Παλαιών Ζωγραφιωτών του οποίου είμαι Γενικός Γραμματέας, που έχουν δείξει δείγματα γραφής, έχω τη βεβαιότητα ότι θα τα πετύχουμε.

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου