Δεύτερη παραίτηση από το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζωγράφου

Δεύτερη παραίτηση από το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζωγράφου

Η παραίτηση του Χρήστου Κλαδευτήρα από τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζωγράφου, έφερε και άλλη μια   παραίτηση, αυτή της  Γραμματέας του Δ.Σ. Αναστασίας Μπότου, για τους ίδιους με του Προέδρου λόγους. 

Δηλαδή τη μη συζήτηση της καταθέσεως προτάσεως-ψηφίσεως από το Προεδρείο για τη συμφωνία των Πρεσπών εξαιτίας της συνειδητής  αποχής των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης.

Το κείμενο της παραίτησης της κυρίας Μπότου είναι το παρακάτω:

                                                ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ της  ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Μετά την παραίτηση του Προέδρου του Δ.Σ. συμμεριζόμενη την απαξίωση που έδειξε η διοίκηση του Δήμου προς το Προεδρείο του Δ.Σ. υποβάλλω προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζωγράφου την παραίτηση μου από το αξίωμα της Γραμματέως του Δημοτικού Συμβουλίου.

 Είναι πρωτοφανές αυτό που συνέβη στην 1η Τακτική Συνεδρίαση του Δ.Σ 21-1-2019. Ενώ το Προεδρείο ομόφωνα αποφάσισε να καταθέσει ψήφισμα για το μεγάλο Εθνικό θέμα της Μακεδονίας εν όψει της εισαγωγής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η Δημοτική Ομάδα της Διοίκησης απουσίαζε σκόπιμα σύσσωμη. Προτίμησαν να απέχουν αντί να συζητήσουν. 

Η Δήμαρχος και η Δημοτική της Ομάδα δια της αποχής απέφυγαν με μικροπολιτική τακτική το δημοκρατικό διάλογο, απαξίωσαν το θεσμικά διαπαραταξιακό προεδρείο του Δ.Σ. και πλήγωσαν τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Δυστυχώς, επικράτησαν τα καθαρά κομματικά κριτήρια και όχι οι δημοκρατικοί κανόνες και η εθνική σπουδαιότητα του θέματος. Στόχος της Διοίκησης του Δήμου ήταν να αποτρέψουν ένα ψήφισμα για τη Μακεδονία.

Γι’ αυτό σεβόμενη το θεσμό του Προεδρείου και τις δημοκρατικές διαδικασίες υποβάλλω στο Δημοτικό Συμβούλιο την παραίτηση από τη θέση της Γραμματέως.

Πρόθεση του Προεδρείου όπως ομόφωνα είχαμε συμφωνήσει ήταν «ο Δήμος μας να πάρει θέση στο μείζον Εθνικό θέμα, να εκφράσει την αγωνία του για την πορεία των Εθνικών Θεμάτων, όπως εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριωτών μας έκαναν με δημοκρατικά συλλαλητήρια σε όλη την Χώρα».

Ευχαριστώ τους συναδέλφους που με στήριξαν για τη θέση της Γραμματέως του Δημοτικού Συμβουλίου. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για την άψογη συνεργασία.

                                               Ζωγράφου   29/1/2019                                                                 

                                       Η  Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου 

                                          Αναστασία Μπότου 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου