Ανδρέας ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ ο υποψήφιος Δήμαρχος της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Ανδρέας ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ ο υποψήφιος Δήμαρχος της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Με το σύνθημα «Δυνάμωσε το ΚΚΕ παντού σε Δήμους και σε Περιφέρεια, Δώσε δύναμη στη Δύναμή σου»  έγινε η συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ Ζωγράφου στον κινηματογράφο ΑΛΕΚΑ στις 27 Ιανουαρίου 2019 για να παρουσιάσουν τους υποψήφιους για την Περιφέρεια Αττικής και για το Δήμαρχο Ζωγράφου.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος ΖΩΓΡΑΦΟΥ με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης  που στηρίζει το ΚΚΕ  είναι ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ, 43 χρονών, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος από το 2010, μέλος του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών και μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ανατολικών Συνοικιών του ΚΚΕ.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης για την Αττική και στηρίζεται από το ΚΚΕ είναι ο Γιάννης ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ, 42 χρονών, μέλος του ΠΓ της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Περιφερειακός σύμβουλος Αττικής από το 2014, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ από το 2007-2011, βουλευτή Β΄ Αθήνας από 2007-2012, υπεύθυνος του Εργατικού Συνδικαλιστικού Τμήματος της ΚΕ από το 2015 και εκλεγμένος στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Ομιλητές στη γεμάτη από μέλη και φίλους των κομματικών οργανώσεων αίθουσα, ήταν ο Ανδρέας Καραβίδας ο οποίος έκανε σκληρή κριτική για τον τρόπο λειτουργίας της σημερινής διοίκησης του Δήμου, λέγοντας ότι:

Στο δήμο μας ιδιαίτερα, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, και η διοίκηση Καφατσάκη,  υπερασπίστηκαν την κυβέρνηση και την πολιτική της με νύχια και με δόντια. Βρέθηκαν σε όλα τα σοβαρά ζητήματα, απέναντι από τα λαϊκά συμφέροντα.  Πολύ συγκεκριμένα από την αρχή της θητείας της η διοίκηση Καφατσάκη, πέρασε όλες τις κεντρικές κατευθύνσεις σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα:

•        Δόθηκαν τα αποθεματικά του δήμου κατ’ επιταγή της κυβέρνησης,

•        Δεν έγινε καμία προσπάθεια να εξασφαλιστεί η καθολική πρόσβαση στην προσχολική αγωγή.

•        Στήριξε τον «Κλεισθένη», με όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο το οποίο εισάγει,

•        Στήριξαν την παραχώρηση δημόσιας και δημοτικής περιουσίας με 26 ακίνητα να βρίσκονται στην λίστα  του υπερταμείου,

•        Στήριξε τις απολύσεις των συμβασιούχων εργαζομένων από την καθαριότητα προβαίνοντας σε άθλιες επιθέσεις τις ημέρες των κινητοποιήσεων τους

•        Αντιτάχθηκαν στην μείωση των δημοτικών φόρων και τελών κρατώντας την ανταποδοτικότητα στα ύψη,

•        Προχώρησε στην κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών μικροοφειλετών προς τον δήμο, καταψηφίζοντας πρόταση – απόφασης για προστασία από τις κατασχέσεις, των δημοτών αλλά και των ίδιων εργαζομένων».

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Θέμης Γκιώνης στην τοποθέτησή του μεταξύ των άλλων ζήτησε να δυναμώσει η φωνή των εργαζομένων και των ανθρώπων του μόχθου, γιατί «σήμερα έχουν ακόμα περισσότερη εμπειρία από κυβερνήσεις, περιφερειακές και δημοτικές αρχές. Η κάλπικη αντιπαράθεση που στήνουν, το εμπόριο ελπίδας και η προσπάθειά τους να αποπροσανατολίσουν για την αιτία και τον χαρακτήρα των λαϊκών προβλημάτων, δεν μπορούν να κρύψουν, ότι όλοι μαζί ενιαία στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει την ζωή και τα δικαιώματά σου. Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ, οι εκπρόσωποι τους σε Δήμους και Περιφέρεια,  έχουν δώσει δείγματα γραφής. Οδηγός τους είναι η διαχείριση των συμφερόντων του κεφαλαίου, της αντιλαϊκής πολιτικής και της φτώχειας που δημιουργεί».

 

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου