Δημοτική Παράταξη "Ζωγράφου ΠΟΛΙΤΕΣ σε ΔΡΑΣΗ"

Δημοτική Παράταξη "Ζωγράφου ΠΟΛΙΤΕΣ σε ΔΡΑΣΗ"

        Ζωγράφου 06  -11-2018

                                                                        Δ    Ε   Λ  Τ  Ι  Ο      Τ  Υ  Π  Ο  Υ

     Από την ισχύουσα νομοθεσία προκύπτει ότι … « ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης είναι ο σύμβουλος που ήταν υποψήφιος δήμαρχος και στην περίπτωση θανάτου, παραίτησης, ανεξαρτητοποίησης, διαγραφής ή αδυναμίας του τότε εκλέγεται νέος επικεφαλής  από την πλειοψηφία των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων που ανήκουν στην παράταξη (άρθρο 66 του Καλλικράτη)». 
Από τις αρχές Απριλίου 2018 μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Κώστα Καλλίρη οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης «Ζωγράφου Πολίτες σε Δράση» ακολουθώντας τις νόμιμες διαδικασίες αποφάσισαν ότι  επικεφαλής της παράταξης είναι η Δημοτική Σύμβουλος Μαρία Βαρσαμιδάκη, η οποία από το 2002  εκλέγεται συνεχώς Δημοτική Σύμβουλος. 

 Προτεραιότητά της ήταν και είναι, να είναι χρήσιμη στην πόλη και στους συνδημότες. Δεν υπήρξε και δεν πρόκειται να γίνει «επαγγελματίας» της πολιτικής.
Έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες, με στόχο να δώσει,  μια νέα ώθηση στο Δήμο, πιέζοντας την εκάστοτε  Δημοτική Αρχή ώστε να δοθούν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των συνδημοτών. 
Παραμένει ενεργός πολίτης , δεν θα σταματήσει ποτέ να ασχολείται με τα προβλήματα της γειτονιάς και της πόλης. Παρότι  κάποιοι έσπευσαν,  να εκλέξουν παράτυπα  «νέο υποψήφιο παράταξης» προκειμένου να εμποδίσουν τις διαδικασίες και μη τηρώντας τις νόμιμες διατάξεις. 
Εδώ ταιριάζουν οι παρακάτω στοίχοι:
 «Χώρισε ο Θωμάς με την Βαρβάρα
Και ο Νίκος ο ψηλός με τη Φανή
Τα ‘φτιαξε ο Κωστάκης με τη Μάρα…»
Το έχει τραγουδήσει ο Κηλαηδόνης.  Βέβαια ο τραγουδοποιός αναφερόταν στους έρωτες της παρέας του και όχι στην πολιτική κατάσταση στο Δήμο Ζωγράφου.  

Με άλλα ονόματα πάντως οι στίχοι περιγράφουν με ακρίβεια τα μαγειρέματα μέχρι να καταλήξουμε στο ποιος θα χωρίσει με ποιον, ποιος θα τα φτιάξει με τον άλλο, ποιες καινούργιες γνωριμίες θα εισχωρήσουν, ποιος θα κλέψει ποιον και από πού και τελικά ποιοι συνδυασμοί θα διεκδικήσουν την ψήφο μας.
Η Δημοτική μας Παράταξη μετά την ψήφιση του «Ν.Κλεισθένη» εντείνει τις προσπάθειες της να ανοίξουν οι πόρτες για τη δημιουργία ενός ευρύτερου δημοκρατικού ψηφοδελτίου, με περισσότερες αξιώσεις. Ήρθε η ώρα! Η ώρα της μεγάλης απόφασης. Η ώρα  για αλλαγή της Δημοτικής Αρχής. 
Η παράταξή μας οραματίζεται μια πόλη ανάπτυξης, πρόνοιας και προόδου.
Ας κάνουμε λοιπόν το όραμα, πράξη. Δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει τίποτε  που να μας χωρίζει. Σήμερα όλοι για όλους. Αύριο όλοι για όλους. Και σήμερα και αύριο θα είμαστε μαζί για να κάνουμε μια νέα αρχή για την Πόλη του Ζωγράφου που μας αξίζει! 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΠΑΡΑΤΑΞΗ 
«Ζωγράφου   Πολίτες σε Δράση»

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου