Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζωγράφου για τους Παιδικούς Σταθμούς

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζωγράφου για τους Παιδικούς Σταθμούς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ , ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ.

Από ότι φαίνεται o δρόμος για να φτάσουν στην δική τους Ιθάκη, 300 από τις περίπου 950 οικογένειες που έκαναν αιτήσεις  για τους παιδικούς σταθμούς του δήμου μας θα είναι μακρύς εφέτος. Και αυτό γιατί η διοίκηση του δήμου Ζωγράφου, αφήνει απ’ έξω το 1/3 από αυτούς για την χρονιά 2018-2019.

Το ζήτημα των παιδικών σταθμών και των ελλείψεων σε αυτούς ,είναι διαχρονικό. Οι ευθύνες αυτών που και τώρα διοικούν το δήμο και συνεχίζουν να βάζουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί, διογκώνοντάς τα, τεράστιες. Στις προτεραιότητες και τα πλάνα της σημερινής διοίκησης του δήμου απ’ ότι φαίνεται δεν υπήρχε και δεν υπάρχει , ούτε το άνοιγμα σύγχρονων παιδικών σταθμών, ούτε η πλήρης κατάργηση των τροφείων σε αυτούς. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι είναι ένας από τους δήμους πανελλαδικά με το μεγαλύτερο αποθεματικό στα ταμεία της (ξεπερνάει τα €14.000.000), προερχόμενο από το βαρύ χαράτσωμα των δημοτών. 

Χαρακτηριστικό να αναφέρουμε είναι ότι μέσα στην τελευταία δεκαετία έχουν κλείσει 4 παιδικοί σταθμοί και δεν έχει ανοίξει ούτε ένας!

Επιλέγει να ακολουθήσει την ίδια πολιτική που είναι ταυτόσημη με την πολιτική της κυβέρνησης στο ζήτημα της προσχολικής αγωγής. Φέτος βγήκαν στην επιφάνεια πιο διογκωμένα μια σειρά από προβλήματα, καθώς ο δήμος Ζωγράφου δεν θα εφαρμόσει την ΔΙΧΡΟΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, λόγω έλλειψης 20 νέων αιθουσών και λόγω της σοβαρής  έλλειψης προσωπικού. 

Για άλλη μια φορά βγαίνουν στην επιφάνεια τα αδιέξοδα που επιφυλάσσει για τα λαϊκά στρώματα η άδικη-ταξική πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε αγαστή συνεργασία με την πλειοψηφία των δημοτικών αρχών, περιλαμβανομένης αυτής του Ζωγράφου, που μάλιστα μπαίνει μπροστά στην απαρέγκλιτη εφαρμογή της.

Μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να πανηγυρίζει την έξοδο από τα μνημόνια, όμως η πραγματικότητα την διαψεύδει.  Οι περικοπές στην Υγεία, στην Πρόνοια και στην Παιδεία είναι εδώ.

Καλούμε όλους τους τοπικούς μαζικούς φορείς, τους γονείς και κηδεμόνες να ξεσηκωθούν για αυτό το τόσο σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα!

Καλούμε το λαό του Ζωγράφου την Πέμπτη 30 Αυγούστου στη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου, όπου έχουμε ήδη υποβάλει αίτημα να συζητηθεί το θέμα της «Κατάστασης που διαμορφώνεται στους Παιδικούς σταθμούς του δήμου».

Καλούμε τους γονείς, τους εργαζόμενους στο Δήμο μας, όλους τους φορείς  να αγωνιστούν για:

          Να παρθούν άμεσα μέτρα ώστε να λυθεί το πρόβλημα.

          Δομές Προσχολικής Αγωγής αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν για όλα τα παιδιά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με επαρκή χρηματοδότηση, κατάλληλη κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή, στελέχωση με μόνιμο επιστημονικό παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό.

          Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών.

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου