Την πήραμε τη βίλα. ΖΗΤΩ!!!!!

Την πήραμε τη βίλα. ΖΗΤΩ!!!!!

Πέντε Δήμαρχοι και 40 χρόνια περίπου χρειάστηκαν για να πάρει τέλος όλη αυτή η ταλαιπωρία για την απόκτηση ολόκληρου του κτήματος που συμπεριλαμβάνει και τη βίλα, από τους ολιγάρχες της τοπικής ιστορίας, τους εναπομείναντες  της οικογένειας Ζωγράφου.

Το καλό νέο έσκασε στα χέρια της σημερινής Δημάρχου Τίνας Καφατσάκη, της τότε επαναστάτριας με συντρόφους στις κινητοποιήσεις και σε όλες τις διαδικασίες, με αποκορύφωμα τις ενέργειες για απαλλοτριώσεις από το Κράτος, τους σημερινούς δημοτικούς συμβούλους της Δημοτικής Διοίκησης.

Όμως ήρθε ο καιρός που έγιναν τόσο γραφειοκράτες αλλά και διαχειριστές της όλης υπόθεσης, καθ’ υπόδειξη της οικογένειας, που μέχρι «πλακέτα» (!!!) θα αναρτήσουν και θα εξυμνούν τη δωρεά της οικογένειας στους άμοιρους κατοίκους της πόλης μας.

Την πήραμε τη βίλα ΖΗΤΩ!!!

Μέσα σε αυτό το πανηγυρικό κλίμα έγινε χθες βράδυ (12-7) η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να αποφασιστεί αν αποδέχονται τη δωρεά ή όχι.

Μετά από μια 3ωρη συζήτηση αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία ότι  το δημοτικό συμβούλιο:

«Α. Αποδέχεται την δωρεά ακινήτου που βρίσκεται στο Ο.Τ. 387 του Δήμου Ζωγράφου, ιδιοκτησίας Αθηνάς-Μαίρης Ζωγράφου και Ιωάννη-Έλντερ Ζωγράφου, όπως απεικονίζεται στο σχετικό τοπογραφικό διάγραμμα.

Β. Εξουσιοδοτεί τη Δήμαρχο για την υπογραφή εκ μέρους του Δήμου Ζωγράφου της συμβολαιογραφικής πράξης αποδοχής της δωρεάς.

Γ. Εκφράζει την ευγνωμοσύνη και τις θερμές ευχαριστίες της Δημάρχου και σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου προς τους δωρητές Αθηνά-Μαίρη Ζωγράφου και Ιωάννη Έλντερ Ζωγράφου, για την ιδιαίτερα ευγενική χειρονομία τους να δωρίσουν το παραπάνω ακίνητο στο Δήμο Ζωγράφου.

Δ. Αποφασίζει να τοποθετηθεί, στο πλαίσιο πανηγυρικής εκδήλωσης, σε ευκρινές σημείο εντός του ακινήτου ευχαριστήρια πινακίδα από το Δήμο Ζωγράφου, στην οποία θα αναγράφεται ότι το συγκεκριμένο ακίνητο αποτέλεσε δωρεά της Αθηνάς-Μαίρης Ζωγράφου και του Ιωάννη-Έλντερ Ζωγράφου προς το Δήμο Ζωγράφου».

Η πρόταση ψηφίστηκε από τους 35 παρόντες, έναντι 41 δημοτικούς συμβούλους που θα έπρεπε να παρευρίσκοντο,  με απόλυτη πλειοψηφία καθόσον προέκυψαν 31 «ΝΑΙ».

Υπήρξαν και 4 «ΟΧΙ» από τους Ανδρέα Καραβίδα, Ευθύμιο Μπαρμπέρη, Λουκά Δήμου και Λίντα Κέρλυ, με αιτιολογία ψήφου.

Το τι διημείφθη στη συνεδρίαση αυτή του δημοτικού συμβουλίου θα αναφερθούμε αναλυτικά σε νεώτερη δημοσίευσή μας, προκειμένου οι πολίτες του Ζωγράφου να γνωρίσουν τις θέσεις όλων όσων τοποθετήθηκαν θετικά ή αρνητικά στο θέμα αυτό.

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου