Η βασιλική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ

Η βασιλική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ

Του Σάκη Μουμτζή

«Κάρολε, μια χαρά σε βλέπω», φαίνεται να λέει η σύζυγος του πρωθυπουργού στον πρίγκηπα. Μάλιστα, η χειρονομία προδίδει μιαν ανεπιτήδευτη οικειότητα, αποτέλεσμα μάλλον της στενής φιλικής σχέσης των δύο ζευγαριών.

Στην διάσημη πλέον φωτογραφία, αναμφίβολα ο πιο σοβαρός Έλληνας είναι ο υπάλληλος του προεδρικού μεγάρου με το άψογο ντύσιμο του, που φαίνεται να λέει: «τι άλλο θα δούν τα μάτια μου!» Τουλάχιστον το βλέμμα του και το, όλο απορία, πρόσωπο του αυτό φανερώνουν.

Για να μιλήσουμε σοβαρά, τώρα, πίστευε ποτέ η κυρία Μπαζιάνα ή ο Α.Τσίπρας πως θα χαριεντιζόντουσαν με τον Κάρολο και την Καμήλα; Πίστευε ποτέ το πρωθυπουργικό ζεύγος πως θα ζούσε τέτοια μεγαλεία;

Φυσικά και δεν το πίστευαν. Και κάπου εδώ βρίσκεται και η απάντηση για την ημερομηνία των εκλογών. Θα καθίσουν στην εξουσία μέχρι και την τελευταία ημέρα. Και αν μπορούσαν και ακόμα παραπάνω.

Άλλωστε, κι εμείς όταν περνάμε καλά κάπου, καθόμαστε μέχρι να φύγουν όλοι. Καθόμαστε μέχρι το τέλος της γιορτής. Αυτοί χαζοί είναι να εγκαταλείψουν τα μεγαλεία; Γιατί; Για να έρθει ο Μητσοτάκης με την Μαρέβα;

Και για τους Συριζαίους, η παραμονή τους στην εξουσία είναι μια μεγάλη γιορτή. Ένα πάρτι, που δεν θέλουν να τελειώσει ποτέ.

Ως γνωστόν, ο ΣΥΡΙΖΑ για να κατακτήσει και για να παραμείνει στην εξουσία στηρίχτηκε στην «αφανή» συνιστώσα της βαθιάς Δεξιάς. Τώρα, φαίνεται πως αποκτά και την βασιλική συνιστώσα του. Και μάλιστα διεθνή.

Το μόνο που απομένει είναι να δούμε και τον τέως βασιλέα να υποβάλλει τα διαπιστευτήρια του στον Αλέξη και αυτός να αναγνωρίζει την συμβολή της βασιλείας στην νεώτερη Ιστορία της χώρας. Πιθανόν να συμβεί κι αυτό. Με τον ΣΥΡΙΖΑ είδαμε τόσα και τόσα.

Συνεπώς, όσοι προσπαθούν να μαντέψουν τον χρόνο των εκλογών με ορθολογικές αναλύσεις, πέφτουν έξω. Όπως, κατ΄επανάληψη έπεσα έξω κι εγώ.

Μας διαφεύγει η τάση της καλοπέρασης που έχει, ο κάθε άνθρωπος, φωλιασμένη μέσα του. Και κυρίως, αν είναι στερημένος είτε εξ ιδεολογίας είτε εξ ανάγκης, τότε η τάση αυτή μεγεθύνεται υπέρμετρα, όταν διαπιστώνει πως μπροστά του ξετυλίγεται η άνεση, ο πλούτος, η καλή ζωή.

Μπροστά, λοιπόν, σε ανθρώπινες καταστάσεις παραλύουν ακόμα και οι πιο περισπούδαστες πολιτικές αναλύσεις. Ο ορθός, αναλυτικός λόγος ακυρώνεται, καθώς δεν μπορεί να προβλέψει το αυτονόητο. Πως η καλοπέραση δεν γνωρίζει ιδεολογίες και πρόσημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όλες αυτές τις ιδεολογικές εκπτώσεις δεν τις έκανε για να φέρει τον Μητσοτάκη μιαν ώρα αρχύτερα στην εξουσία ούτε για να

ξαναπέσει στην μιζέρια και στην κακομοιριά του αμπέχωνου και του ταγαριού.

Μια φορά Armani, για πάντα Armani.

Συνεπώς, οτιδήποτε βοηθεί την παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, είναι καλοδεχούμενο γι΄αυτούς. Ακόμα και η βασιλική συνιστώσα του τέως, με τον Παύλο και την Αλεξία και τις λοιπές….βασιλικές δυνάμεις.

Εδώ είναι παθιασμένοι με τον Καμμένο, στους Γλύξμπουργκ θα κολλήσουν;

 

 

 

 

 

 

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου