Μετά το Πάσχα ανοίγει ο δρόμος για τη γραμμή 4 του μετρό

Μετά το Πάσχα ανοίγει ο δρόμος για τη γραμμή 4 του μετρό

Οι πρώτες μεγάλης κλίμακας εργασίες για τον άξονα Αλσος Βεΐκου – Γουδή αναμένεται να ξεκινήσουν γύρω στο Πάσχα

Έπειτα από μια μακρά περίοδο που οι Αθηναίοι έχουν κάνει μαύρα μάτια να δουν εργοτάξια μεγάλων έργων στην πρωτεύουσα, ανοίγει μέσα στο 2018 ο δρόμος για το μεγαλύτερο από τα νέας γενιάς έργα υποδομής. Οι πρώτες μεγάλης κλίμακας εργασίες που θα προετοιμάσουν το έδαφος για την κατασκευή της γραμμής 4 του μετρό αναμένεται να ξεκινήσουν το Πάσχα του 2018 σε όλο το μήκος της νέας γραμμής Αλσος Βεΐκου – Γουδή.

Σύμφωνα με το Βήμα ο διαγωνισμός για τις πρόδρομες εργασίες, ύψους 39 εκατ. ευρώ, προγραμματίζεται να προκηρυχθεί άμεσα από την Αττικό Μετρό, ακόμα και πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Όπως περιγράφει μιλώντας στο «Βήμα» ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Θεόδωρος Παπαδόπουλος, «το έργο περιλαμβάνει τις αρχαιολογικές ανασκαφές και τις μετακινήσεις δικτύων κοινής ωφέλειας. Φιλοδοξούμε να έχουμε ανάδοχο γύρω στο Πάσχα του 2018 ώστε άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες, οι οποίες έχουν διετή ορίζοντα ολοκλήρωσης».

Για μια πολύ σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο προκηρύσσονται τα έργα κάνει λόγο ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος. «Το έργο απεμπλέκεται από αιτίες καθυστέρησης που σε άλλα έργα υπήρξαν καθοριστικές για την πορεία τους. Απεμπλέκοντας δηλαδή την κατασκευή του έργου από τα αρχαιολογικά και τις μετακινήσεις των δικτύων κοινής ωφέλειας, αντιλαμβάνεται κανείς ότι όταν ξεκινήσει πια το έργο, ο δρόμος θα είναι ανοιχτός και το χρονοδιάγραμμα ξεκάθαρο» επισημαίνει.

Ανάδοχος στα τέλη του 2018

Στην πορεία του βασικού έργου για την κατασκευή της πρώτης φάσης της γραμμής 4, συνολικής αξίας 1,45 δισ. ευρώ, στόχος της Αττικό Μετρό είναι σε δύο εβδομάδες να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της προεπιλογής. Όπως όλα δείχνουν, η πρώτη αυτή φάση δεν θα φέρει εκπλήξεις, καθώς έχουν μεν ζητηθεί διευκρινίσεις από τις υποψήφιες κοινοπραξίες, αλλά δεν υπάρχουν σοβαρά ζητήματα.

Πηγή: in.gr

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου