Μικροί καλλιτέχνες, με έμπνευση και δημιουργία

Μικροί καλλιτέχνες, με έμπνευση και δημιουργία

Ο Δήμος Ζωγράφου συμπληρώνει φέτος 70 χρόνια από την ίδρυσή του.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 70 χρόνων, προωθεί την γνωριμία των μαθητών και μαθητριών της πόλης μας με το έργο διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών, που έζησαν και δημιούργησαν στον δήμο μας.

Μία από τις δράσεις αφορά στην παρουσίαση των εικαστικών της πόλης μας. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και η εικαστικός Μαρία Νικολάου που ζει και φιλοτεχνεί στην περιοχή μας. Είναι ένας άνθρωπος που πιστεύει στον κοινωνικό ρόλο της τέχνης αλλά και πως η επαφή μαζί της πρέπει να γίνεται από μικρές ηλικίες, έχει ενσωματώσει στις ξεναγήσεις για τα σχολεία και δραστηριότητες ζωγραφικής για τα μικρά παιδιά.

Ήδη τα  παιδιά της E΄ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου, ξεναγήθηκαν στη συγκεκριμένη έκθεση που φιλοξενήθηκε στο Μουσείο Κοτοπούλη, με μολύβια, παστέλ, μαρκαδόρους και χαρτόνια απλωμένα στο πάτωμα με ενθουσιασμό και απορίες, εμπνεύστηκαν και πειραματίστηκαν, δημιουργώντας δικά τους έργα που με υπερηφάνεια θα τα εκθέσουν στο σχολείο τους..

Οι ξεναγήσεις των μαθητών και μαθητριών στον χώρο της έκθεσης και οι δραστηριότητες τους  γινόντουσαν από την εικαστικό Αθηνά Νικολάου και την πολιτισμολόγο Μαρία Κουρμουλάκη.

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου