Διαχωριστική διπλή γραμμή ή κορίνες στη Γεωργ. Ζωγράφου. Η Δήμαρχος ας αποφασίσει

Διαχωριστική διπλή γραμμή ή κορίνες στη Γεωργ. Ζωγράφου.  Η Δήμαρχος ας αποφασίσει

Από τις 18 Ιουνίου τα λεωφορεία της Γραμμής 235 σταμάτησαν να ανεβοκατεβαίνουν επί της λεωφ. Γεωργ. Ζωγράφου.

Αιτία η διπλή διαχωριστική διπλή γραμμή επί του οδοστρώματος, ο Κ.Ο.Κ. τη θεωρεί «τοίχο» και έτσι προκειμένου να μην πέσουν επάνω οι οδηγοί επειδή δεν μπορούν να αποφύγουν τα παρκαρισμένα,  θα παρανομήσουν.

Πολλά τα παράπονα από τους κατοίκους της γύρω περιοχής, όχι μόνον γιατί διεκόπη, προς το παρόν ευελπιστούμε, η συγκεκριμένη γραμμή του ΟΑΣΑ, αλλά και για τα πρόστιμα που κόβει η Τροχαία.

Η Δήμαρχος με αφορμή της αναστολής της εκτελέσεως του δρομολογίου στο Νέο Τέρμα Ζωγράφου με την από 22 Ιουνίου 2017 επιστολή της προς τους Διοικητές της Τροχαίας Αττικής και Καισαριανής, και προς τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του ΟΑΣΑ, αναγνωρίζει την ταλαιπωρία των δημοτών που δημιουργήθηκε, αναγνωρίζει ότι το πρόβλημα δημιουργείται από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και ζητάει την συνδρομή της Τροχαίας γιατί η δημοτική αστυνομία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει.

Δηλαδή η Δήμαρχος εμμένει στη διατήρηση της διαχωριστικής γραμμής επί του οδοστρώματος και χαρακτηρίζει παράνομο το παρκάρισμα των αυτοκινήτων των δημοτών.

Αγνοεί (;) την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε παρθεί με τη σύμφωνη γνώμη και του εκπροσώπου του ΟΑΣΑ που ήταν παρών στη συζήτηση, να τοποθετηθούν κορίνες στη μέση της λεωφόρου  Γ. Ζωγράφου.

Δεν είναι λύση το κάλεσμα της Τροχαίας για να μοιράζει κάθε λίγο και λιγάκι κλήση στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα παρκαρίσματος στο Δήμο μας.

Δικαιολογημένα οι κάτοικοι αντιδρούν.

Προτείνουμε στη Δήμαρχο προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα αυτό που προέκυψε και μετά από τις συζητήσεις που κάναμε με τους περίοικους, να δώσει πάσο με έκπτωση για τα δημοτικά γκαράζ στους κατοίκους που διαμένουν στη συγκεκριμένη περιοχή ή γύρω από αυτή, πιστεύοντας πως έτσι θα μειωθεί το πρόβλημα, η Γραμμή 235 θα λειτουργήσει και πάλι, αλλά και οι κάτοικοι δεν θα δέχονται πλέον άδικα κλήσεις από την Τροχαία, οι οποίοι σήμερα εύλογα διαμαρτύρονται. 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου