ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Ενώ ο κόσμος στενάζει από τις κατασχέσεις των σπιτιών,
Ενώ 1000 λογαριασμοί ημερησίως κατάσχονται από την Εφορία,
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης Μαΐου, διαφωνούσε η Διοίκηση με την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης έντονα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, για το πώς θα «παντρέψουν» τα δύο ψηφίσματα για  την προστασία των δανειοληπτών από τις κατασχέσεις αλλά και τις θέσεις της «Πρωτοβουλίας Αγώνα Ζωγράφου», στις οποίες η διοίκηση προσχωρούσε περισσότερο προς αυτές.
Η Λαϊκή Συσπείρωση αντιδρούσε σθεναρά, ως όφειλε, για να γίνει δεκτό το δικό της ψήφισμα, με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος του Δ.Σ. να το θέσει σε ψηφοφορία.
Η καταμέτρηση έδειξε 5 ψήφους «υπέρ» δηλαδή οι δύο σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης και οι τρείς σύμβουλοι του «Ζωγράφου Μπροστά» 1 λευκό του Θεόδωρου Μετικαρίδη και δύο αποχές.
Ο Πρόεδρος όμως εκ παραδρομής δεν προσμέτρησε και τα «όχι» όπως ορίζει ο Καλλικράτης και έτσι εγκρίθηκε το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης με απλή πλειοψηφία.
Το Προεδρείο όμως είχε άλλη άποψη και μετά το «παντρολόγημα» που έκανε, έθεσε σε ψηφοφορία και το ψήφισμα της Διοίκησης και ως φυσική κατάληξη, έγινε δεκτό με σχετική πλειοψηφία.
Μπορεί όμως να ζητάει το Δημοτικό Συμβούλιο με το ψήφισμα που ενέκρινε μεταξύ των άλλων, «την πλήρη προστασία της πρώτης και δεύτερης κατοικίας, την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, την άμεση αναστολή όλων των πλειστηριασμών για χρέη λαϊκών νοικοκυριών, τη ρύθμιση των δανείων με κοινωνικά κριτήρια», η Κυβέρνηση έχει άλλη άποψη.
Ας θυμηθούμε τι φώναζε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν συγκυβερνήσει με τους ΑΝΕΛ: «κανένα σπίτι στα χέρια Τραπεζίτη» τώρα ως  Κυβέρνηση δυστυχώς  έχει άλλη άποψη.
Αγνοεί όχι μόνον τα ψηφίσματα των Δήμων, αλλά και τους πολίτες που διαμαρτύρονται γιατί φοβούνται ότι εξαιτίας της σημερινής οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η Κυβέρνηση  των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κινδυνεύουν να χάσουν την περιουσία που απέκτησαν με κόπο και ιδρώτα. 
Η Κυβέρνηση με ειδικές διατάξεις που περιλαμβάνονται  στο μνημόνιο, επεκτείνει μέχρι το τέλος του έτους τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων, δίνοντας τη δυνατότητα  στις εταιρείες που διαχειρίζονται τα «κόκκινα δάνεια» να αναλαμβάνουν τη διαχείρισης των ακινήτων, την προστασία των τραπεζικών στελεχών και των δημοσίων λειτουργών που εγκρίνουν «κούρεμα» δανείων.
Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα διεξάγονται από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή, επί 8ωρο, για να φύγουν από τα χέρια των Τραπεζών τα ακίνητα που έχει κατασχέσει και να τα πουλήσει σε αγοραστές όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και στο Εξωτερικό.. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ ο συνολικός αριθμός των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης που ελήφθησαν το 2016 από τα τμήματα δικαστικού και νομικής υποστήριξης των ΔΟΥ και των Ελεγκτικών Κέντρων ανήλθε σε 1.602.835 έναντι 746.707 του προηγούμενου χρόνου. Από τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, που έλαβαν υπόψη, οι κατασχέσεις στα χέρια τρίτων, δηλαδή τραπεζικών λογαριασμών, ενοικίων κ.λπ. παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη συχνότητα (95,7%).
Στο πρώτο τρίμηνο του 2017 η ΑΑΔΕ έχει προχωρήσει στην κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων 50.399 φορολογουμένων, ενώ οι φορολογούμενοι στους οποίους έχουν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ανέρχονται σε 889.455.
Και έπεται δυστυχώς συνέχεια…….

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου