Παραίτηση του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζωγράφου Χρ. ΚΛΑΔΕΥΤΗΡΑ από το ΣΥΡΙΖΑ

Η αμφισβήτηση, ο προβληματισμός, ο σκεπτικισμός για το που βαδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να αποτυπώνονται έντονα σε αρκετά στελέχη του τα οποία καταλαβαίνουν ότι αλλιώς ξεκίνησαν και αλλού πάνε.

Μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζωγράφου Χρήστος Κλαδευτήρας στην επιστολή παραίτησή του προς τον Γραμματέα της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου, με πυρ κατά ρυπάς σφυροκόπησε το πρώην κόμμα του για ασυνέπεια, για φαυλότητα, για στρέβλωση της υπέρμετρης μνημονιακής πολιτικής, για φτωχοποίηση της κοινωνίας, γιατί όπως αναφέρει ποτέ δεν υπήρξε ολοκληρωμένο σχέδιο από μια ηγετική ομάδα ανιστόρητων.

Κατηγορεί αυτή την ηγετική ομάδα ότι συνεχίζει να κυβερνά ερήμην της βάσης. Όπως επίσης  σε τοπικό αλλά και σε κεντρικό επίπεδο οι ιδεοληψίες –  αγκυλώσεις κυριαρχούν τόσο πολύ που έφτασαν να υπηρετούν νεοφιλελεύθερες ιδέες για να μείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία.

Καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι οι αγκυλώσεις, η κομματοκρατία, η αναξιοκρατία και η ιδιοτέλεια έφερε την Αριστερά σε παρακμή, ζητώντας  συγνώμη από τους συντρόφους του και τους συμπολίτες του που αισθάνονται προδομένοι και τους διαβεβαιώνει ότι θα είναι παρών στις εξελίξεις σε άλλο πολιτικό σχήμα που θα σέβεται το Λαό και την Πολιτική.

Ολόκληρη η επιστολή του Χρήστου Κλαδευτήρα:                         

Σύντροφε   Γραμματέα της Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου.

 Υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

 Η χώρα από το 2010 έχει μπει σε ένα φαύλο κύκλο πτώχευσης-ύφεσης και ανεξέλεγκτης ανεργίας! Η οικονομία μας με τις μνημονιακές πολιτικές αντί να διορθώσει στρεβλώσεις που είχε, καταστρέφεται πια εξ ολοκλήρου. Η Εθνική Κυριαρχία έχει απολεσθεί. Η  μετανάστευση των νέων, κυρίως υψηλού μορφωτικού επιπέδου έχει πάρει διαστάσεις Εθνικής τραγωδίας. Η πλήρης φτωχοποίηση των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων μεγαλώνει με γεωμετρική πρόοδο. Κανένας θεσμός πια δεν λειτουργεί με όρους αξιοπρέπειας ατομικής ή Εθνικής.

  Η Κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές την 25 Ιανουαρίου  2015 έκανε τραγικά λάθη στην διαπραγμάτευση και όπως στην πράξη απεδείχθη, όχι μόνο δεν υπήρχε ολοκληρωμένο σχέδιο από την ηγετική ομάδα, αλλά φάνηκαν  και βαθύτατα ανιστόρητοι, όσοι την αποτελούσαν.

  Αυτό είχε σαν συνέπεια μια κυβέρνηση με κύριο κορμό την Αριστερά να υπογράψει νέο μνημόνιο επαχθέστερο των προηγουμένων.

  Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που χρεώθηκε όλη αυτή την πορεία, συνεχίζει να κυβερνά ερήμην της βάσης. Το συνέδριο που εξαγγέλθηκε πριν από μήνες έμεινε κενό γράμμα. Άλλωστε όταν θα γίνει δεν θα έχει να προσφέρει τίποτε.

  Σε ότι με αφορά τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο(Τομέας Υγείας)  πρότεινα πάντα ρεαλιστικές λύσεις. Οι προτάσεις μου στο σύνολο τους δεν γινόταν αποδεκτές, ούτε καν γονιμοποιητικές, ιδεοληπτικών και με  αγκυλώσεις θέσεων που για χρόνια κυριαρχούσαν στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

  Η ζωή απέδειξε, ότι αυτοί που κολλούσαν ταμπέλες ρεφορμισμού και δεξιού οπορτουνισμού, υπηρετούν σήμερα σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές, σταθερά γαντζωμένοι σε κυβερνητικές θέσεις.

  Η πολιτική που ακολουθεί σήμερα η κυβέρνηση δεν πιστεύω ότι θα βοηθήσει την Πατρίδα να βγει από την κρίση. Η Αριστερά ακολούθησε τον δρόμο των αστικών κομμάτων. Προσυπέγραψε τις ίδιες μνημονιακές πολιτικές, σε ορισμένα δε σημεία επαχθέστερες και όλα στο βωμό της αποπληρωμής ενός χρέους που και οι πρωτοετείς φοιτητές των οικονομικών σχολών γνωρίζουν ότι δεν είναι βιώσιμο!

  Δυστυχώς το σύνολο του πολιτικού φάσματος στην χώρα σήμερα είναι ανίκανο να διαχειριστεί την τεράστια Εθνική κρίση. Κρίση η οποία δεν αφορά μόνο την ενεργό πολιτική αλλά και τον ίδιο τον Λαό. Λαός ο οποίος είναι συνυπεύθυνος για την εικόνα που έχει σήμερα η χώρα.

  Τα κόμματα που είναι σήμερα υπεύθυνα για την Εθνική και Κοινωνική ταπείνωση, με άλλους βέβαια συντελεστές βαρύτητας το κάθε ένα, από τα σπλάχνα αυτού του Λαού είναι φτιαγμένα!

  Τον πρωτεύοντα και καθοριστικό ρόλο για την μέχρι τώρα πορεία φέρουν βέβαια το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.

  Πολύ μικρότερες είναι η ευθύνες της Αριστεράς. Κυρίως επικεντρώνονται στην άκριτη υιοθέτηση συνδικαλιστικών και λαϊκών αιτημάτων. Μεγαλύτερη όμως ευθύνη φέρει η Αριστερά, όταν στην Εθνική μνήμη πιστώνει μόνο, ότι αυτή θεωρεί λαϊκό ή ταξικό. Δεν έχει κατανοήσει πλήρως τι είναι και τι σημαίνει Εθνική παράδοση στο σώμα του λαού. Από πού αρχίζει και που τελειώνει. Όχι βέβαια με όρους εθνοκαπηλίας που συχνά χρησιμοποιούν τα αστικά κόμματα. Με όρους όμως ευθύνης αιώνων, πολιτικής-θεσμικής-πολιτιστικής-μεταφυσικής παραδόσεως. Ελλάδα υπήρχε και πριν τον Μαρξισμό που παρήγαγε πολιτική, θεσμούς και πολιτισμό, Άλλωστε και ο Μαρξισμός αυτή την παράδοση διδάχθηκε.

  Δυστυχώς σε όλα τα παραπάνω προσθέτονται, ιδεολογικές αγκυλώσεις, ιδεοληψίες και  κομματοκρατία. Επειδή είναι βέβαιο ότι όλα αυτά θα τα διαδεχθούν η αναξιοκρατία και η ιδιοτέλεια, θα συμπληρωθεί το πάζλ της Αριστερής παρακμής που θα συνεχίσει να φέρνει την Ελλάδα στα βράχια χωρίς να φαίνεται λιμάνι σωτηρίας.

  Σε ό,τι με αφορά θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον κάθε ένα από τους συντρόφους , αν όσο χρόνο κράτησε η πολιτική μας συνύπαρξη τον στεναχώρησα με λόγια η πράξεις. Θέλω επίσης να ζητήσω συγγνώμη από τους συμπολίτες μας που ονειρεύτηκαν μαζί μας και σήμερα αισθάνονται προδομένοι.

 Θα είμαι παρών στην ζωή και στα προβλήματα της αλλά με άλλους πολιτικούς όρους,  που θα πιστεύω ότι σέβονται την πολιτική και τον Λαό μας!

                                                          Συντροφικά

                                                     ΧΡ. ΚΛΑΔΕΥΤΗΡΑΣ

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου