«Το Βήμα του Ζωγράφου» χάθηκε πριν αρχίσει

«Το Βήμα του Ζωγράφου» χάθηκε πριν αρχίσει

Η Πρωτοβουλία Πολιτών «Το Βήμα του Ζωγράφου» διοργάνωσε ανοικτή συμμετοχική συζήτηση τη Κυριακή 10 Απριλίου στο «Ρυθμό» καλώντας τους πολίτες να συμμετέχουν «μέσω μιας σύγχρονης μεθόδου σε μια διαδικασία συζήτησης που σκοπό είχε να αναδείξει με δημιουργικό τρόπο τη συλλογική γνώση των συμμετεχόντων, παρόλα τα στοιχεία διαφορετικότητας που τους διακρίνουν».

Προσκεκλημένοι όλοι «ανεξαρτήτου ηλικίας, ιδεολογίας, φιλοσοφίας και εργασίας, σε ανοιχτή συζήτηση με ΕΛΕΥΘΕΡΗ προσέλευση».

Θα γινόταν ανταλλαγή απόψεων για να αναδειχτούν "ζητήματα και προβλήματα τοπικού ενδιαφέροντος". Η συζήτηση έγινε σε ενότητες με προτάσεις οι οποίες κατατέθηκαν στα τραπέζια διαλόγου που  δημιουργήθηκαν από όλους τους παρευρισκόμενους και τα θέματα "που θα αναδειχθούν θα προωθηθούν στους αρμόδιους τοπικούς φορείς» .

Η πολλά υποσχόμενη όμως από τους διοργανωτές παραπάνω εκδήλωση κατέληξε σε «φιάσκο» γιατί «καπελώθηκε» συμμετοχικά από την παρουσία των μελών του δημοτικού συμβουλίου πρωτοστατούσης της Δημάρχου Ζωγράφου , του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστου Κλαδευτήρα, των επικεφαλή των παρατάξεων Παναγιώτη Αγγελόπουλου, Κώστα Καλλίρη, Κωστή Παπαναστασόπουλο, την πρώην επικεφαλή του "Κινήματος στην Πόλη" Ράνια Νενεδάκη, πρώην και νυν δημοτικών συμβούλων,  πρόεδροι συλλόγων και …… ελάχιστων πολιτών.

Όλοι αυτοί χωρίστηκαν σε θεματικές ομάδες και συζήτησαν αυτά που ασφαλώς απασχολούν τους δημότες.

Ήταν κάτι σαν τις μαζώξεις που έκανε η Δήμαρχος στην αρχή της θητείας της στις γειτονιές του Ζωγράφου που μαζί με ελάχιστους συμπολίτες μας, πρότειναν, συζητούσαν, άκουγαν, αποφάσιζαν. Μέχρι εκεί. Υλοποίηση των αποφάσεων «μηδέν».

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ανδρέας Καραβίδας σε ανάρτησή του στο face book, απαντώντας στην πρόσκληση που του έκαναν οι διοργανωτές είχε προβλέψει ότι αυτή η μάζωξη είναι «καμένη» θέτοντας μάλιστα το ερώτημα «όταν συμμετέχετε σε σχολικές επιτροπές, ΝΠΔΔ και σε λοιπές επιτροπές και σηκώνεται το χεράκι και ψηφίζεται τα πάντα, δεν λύνετε τα προβλήματα; Δίνετε τη λύση που θέλετε να δώσετε γιατί δεν έχετε διαφωνήσει σε τίποτα! Άρα μάλλον κάτι άλλο παίζει από πίσω».

Το ερώτημα το δικό μας είναι: τις προτάσεις που κατέθεσε η Δήμαρχος στους συντελεστές της διοργάνωσης θα τις υλοποιήσει  μιας και είναι η εκτελεστική εξουσία.

Μήπως «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει»;

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου