Πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ

Πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ

Σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα που βρίσκονται στην καρδιά της πρωτεύουσας αλλά και σε περιοχές εντός των ορίων τεσσάρων όμορων της Αθήνας δήμων ( Ζωγράφου, Νέας Σμύρνης, Ταύρου – Μοσχάτου και Αγίου Δημητρίου) θα φιλοξενηθούν 3.000 πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο και υποψήφιοι για μετεγκατάσταση από τη χώρα μας.

Ιδιοκτήτες ή μεσιτικά γραφεία θα μπορούν να παρέχουν προς ενοικίαση διαμερίσματα έκτασης άνω των 60 τετραγωνικών μέτρων τα οποία θα διαθέτουν όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά προς ενοικίαση (π.χ. ενεργειακό πιστοποιητικό). Το μισθωτήριο συμβόλαιο θα έχει συμβαλλόμενο την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ) του Δήμου Αθηναίων.

Πρόκειται για πρόγραμμα προσωρινής στέγασης προσφύγων, οι οποίοι πληρούν προϋποθέσεις νομικές, υγειονομικές κ.λπ.. Το έργο υλοποιείται από τον Δήμο Αθηναίων σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Αφορά την ενοικίαση 200 διαμερισμάτων, όπου προβλέπεται να εγκατασταθούν έως έξι ένοικοι πρόσφυγες ανά διαμέρισμα. Καθώς προβλέπεται εναλλαγή των ωφελουμένων ανά τρεις μήνες, εξασφαλίζεται για το 2016 η κάλυψη όχι μόνο 1.200 θέσεων υποδοχής μισθώνοντας 200 διαμερίσματα, αλλά συνολικά 3.000 αιτούντες άσυλο (asylum seekers) και υποψήφιους για μετεγκατάσταση από τη χώρα (relocation scheme).

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε από την ιστοσελίδα της της ΕΑΤΑ, καθώς και από τις παρακάτω ανακοινώσεις:

ΕΑΤΑ / Προσωρινή Στέγαση Προσφύγων – ΕΑΤΑ / Ανακοίνωση Διαμερισμάτων  –  ΕΑΤΑ / Ανακοίνωση Εγγραφής στο Μητρώο

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου