"Πρώτα Νόμος και μετά Συζήτηση για το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ" σύμφωνα με τη διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου

Για μια ακόμη φορά το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ζωγράφου αρνήθηκε να φέρει προς συζήτηση την πρόταση σχεδίου ψηφίσματος για το Ασφαλιστικό της Λαϊκής Συσπείρωσης, με το αιτιολογικό ότι  δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή κανένα σχέδιο νόμου και κατά συνέπεια απορρίπτει  την πρόταση συζήτησης ως έκτακτο το σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσε η συγκεκριμένη παράταξη.

Και τότε προς τι όλος ο θόρυβος  από μια  προδομένη κοινωνία που εξαπατήθηκε αγρίως από τη σημερινή «αριστεροακροδεξιά» συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κύριοι της Διοίκησης;

Πάνω σε ποιο σχέδιο βασίζονται και αντιδρούν; Στο κατ’ εσάς ανύπαρκτο;

Μια και όπως ισχυρίζεστε ότι σας διακρίνει «κοινωνική ευαισθησία» γιατί ακολουθείται το δρόμο που χάραξε η σημερινή Κυβέρνηση, αγνοώντας απροκάλυπτα ακόμη και αυτούς τους δημότες που κατακλύζουν με αγωνία την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και σας ψήφισαν;

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ανδρέας Καραβίδας έθεσε διαδικαστικό θέμα γιατί όπως ισχυρίζεται «δεν μπορεί να περιμένετε να κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή για να πάρετε απόφαση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Αυτή τη στιγμή υπομονεύεται τη στάση χιλιάδων εργαζομένων που είναι στους δρόμους και παλεύει για το εργασιακό του μέλλον. Άλλωστε η λογική αυτού του ψηφίσματος όπως καταγράφεται, είναι να μη φτάσει το νομοσχέδιο έκτρωμα στη Βουλή.

Τα ψηφίσματα των δημοτικών συμβουλίων μαζί με τα ψηφίσματα όλων των επαγγελματικών φορέων είναι να δείχνουν την αντίδραση σ’ ένα νόμο που προσπάθησαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις να το περάσουν και τώρα το περνάτε εσείς σαν δήθεν αριστερή κυβέρνηση. Υπάρχει βάση για συζήτηση και γι’ αυτό ο Τσίπρας κάλεσε τους αγρότες σ’ ένα προσχηματικό διάλογο.

Σαν Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε καταθέσει πρόταση που τελικά προκύπτει ότι μεθοδευμένα αποκλείεται τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για οτιδήποτε. Μπορεί να έχετε τις διαφωνίες σας ή πιθανούς τριγμούς μέσα στην παράταξή σας.

Εμείς προκαλούμε ονομαστική ψηφοφορία για να ξέρει και ο λαός του Ζωγράφου που έκλεισε τα μαγαζιά του, τα σχολεία, ότι δεν υπάρχει λόγος να το συζητήσουμε».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ζωγράφου Μπροστά» Παναγιώτης Αγγελόπουλος από τη δική του πολιτική σκοπιά επεσήμανε ότι «αυτές τις ημέρες βλέπουμε να διαλύεται ο κοινωνικός ιστός, να εξαερώνεται η εθνική υπερηφάνεια, βλέπουμε εκατομμύρια ανθρώπους να είναι απέναντι στην Κυβέρνηση που αυτοί ήταν μαζί της όταν φώναζαν στην πλατεία Συντάγματος, ξαφνικά ξεχνάτε τα πάντα. Εξυπηρετείται όχι τα συμφέροντα του μέσου πολίτη και του Δήμου Ζωγράφου, αλλά τα συμφέροντα του κόμματος στο οποίο ανήκετε.

Εισηγούμαι  να έρθει ένα ψήφισμα προς συζήτηση και να συμφωνήσουμε όλοι»

 Το ίδιο ζήτησε και ο επικεφαλής της παράταξης «Ενωτική Δύναμη Ζωγράφου» Θεόδωρος Μετικαρίδης γιατί «ανεξάρτητα της πολιτικής τοποθέτησης του καθενός μας επειδή περνάμε δύσκολες στιγμές ως κοινωνία και ανεξάρτητα αν έχει κατατεθεί η όχι το νομοσχέδιο γιατί είναι κάτι που αφορά όλους μας, προτείνω  να συζητηθεί το θέμα ως έκτακτο».

Η πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε η  Λαϊκή Συσπείρωση και ζητούσε να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει ως εξής:

«ΨΗΦΙΣΜΑ της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Ζωγράφου για το Ασφαλιστικό

Το νέο σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το ασφαλιστικό αποτελεί την ταφόπλακα στον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Ολοκληρώνει το σχεδιασμό που προωθείται εδώ και χρόνια, συμπεριλαμβάνοντας όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους και διατάξεις και κάνοντας βήματα μπροστά στην αντιδραστικοποίηση  όλου του πλαισίου.

Πρόκειται για έγκλημα διάρκειας που θα γίνει ακόμα πιο στυγνό στη συνέχεια, μιας και η τελική πρόταση που θα έρθει στη Βουλή, θα προκύψει μετά από τις διαπραγματεύσεις με τους «θεσμούς» και το τελικό αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένα δυσμενέστερο.

Οι μειώσεις που προβλέπονται στις συντάξεις αφορούν όλους  και όχι μόνο τους νέους συνταξιούχους, ο διαχωρισμός χρησιμοποιείται από την κυβερνητική προπαγάνδα σκόπιμα  προκειμένου να θολώσουν τα νερά. Η πρόταση εκ των προτέρων υλοποιεί όλες τις ισχύουσες δεσμεύσεις, αφού ενσωματώνει τις προηγούμενες 11 μειώσεις και προωθεί κι άλλες για νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους. Ο σχεδιασμός ολοκληρώνεται με τις αλλαγές σε κυρία και επικουρική ασφάλιση, σε εφάπαξ, σε αναπηρικές συντάξεις και ΕΚΑΣ.

Δίνεται καταδικαστικό χτύπημα στους ελεύθερους επαγγελματίες, που θα οδηγήσει σε αφανισμό και κλείσιμο όσων έχουν επιβιώσει ως σήμερα, σε όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων που κυριαρχούν.

Όπως κάθε φορά, έτσι και τώρα, τα νέα αντιλαϊκά μέτρα εμφανίζονται ως σωτήρια για την «βιωσιμότητα» του ασφαλιστικού. Αποσιωπάται το γεγονός ότι διαχρονικά έχουν καταληστευτεί τα αποθεματικά των ταμείων με ευθύνη των κυβερνήσεων, με τελευταία αυτή των 14 δις με το κούρεμα των ομολόγων.

Ταυτόχρονα χρησιμοποιείται ο κατασταλτικός μηχανισμός όπως πρόσφατα στη διαμαρτυρία εργαζόμενων και συνταξιούχων.

Το σχέδιο της κυβέρνησης υλοποιεί τους διακαείς πόθους του μεγάλου κεφαλαίου για διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, που εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες – μέλη. Δεν είναι τυχαίο που σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια έχουν τους επιχειρηματίες των οποίων τη στάση ο υπουργός εργασίας χωρίς να κρατά τα προσχήματα χαρακτήρισε «υπεύθυνη».

Συνολικά τα μέτρα θα συμβάλουν στην παραπέρα χειροτέρευση της ζωής των λαϊκών στρωμάτων, στη διαμόρφωση ενός μαύρου εργασιακού μέλλοντος για όλες τις γενιές, που θα τροφοδοτεί την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του μεγάλου κεφαλαίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου καταδικάζει τα μέτρα  και ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου έκτρωμα της κυβέρνησης. Καλεί το λαό της πόλης να αντισταθεί οργανωμένα και με την μαζική του κινητοποίηση να αποτρέψει το νέο έγκλημα που επιχειρείται.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζωγράφου Ανδρέας Καραβίδας, Μάκης Μπαρμπέρης»

Υπέρ του  να συζητηθεί  η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης ψήφισαν οι Παναγιώτης Αγγελόπουλος, Χαράλαμπος Κρανιώτης, Γιάννης Βούρτσης, Θεόδωρος Μετικαρίδης, Άγης Παπακωνσταντίνου, Μαρία Βαρσαμιδάκη, Πετρος Μαρίνης, Ειρήνη Πλουμίδου, Ανδρέας Καραβίδας, Μάκης Μπαρμπέρης, Χρήστος Κλαδευτήρας.

Κατά ψήφισαν οι Σταύρος Αρμιπλιάς, Νικόλαος Κικάκης, Ράνια Μπέλλου, Χάρης Παπαγεωργόπουλος, Λίλη Αζαριάδου, Θέκλα Χριστοφορίδου, Βασίλης Βασιλόπουλος, Χάρης Σταματάκης, Έφη Αλεξανδρή, Βάσω Στρακαντούνα, Λίντα Κέρλυ, Ειρήνη Αγγελακοπούλου, Ιωάννα Πουρνάρα, Άρης Μαρτάκος, Στέφανος Γιούργας, Δημήτρης Καντιώτης .

Λευκό ο Γιώργος Καππής.

Η δική μας θέση:

Το σχέδιο για το ασφαλιστικό που συνέταξε ο Υπουργός Κατρούγκαλος, από όλες τις κοινωνικές ομάδες που αντιδρούν, έχει χαρακτηριστεί ως ένα σχέδιο με  «φοροεισπρακτικές λογικές», ατελές, αναξιόπιστο και μη βιώσιμο.

Δεν μπορεί όλες αυτές οι ομάδες που αντιδρούν να έχουν άδικο και οι κλεισμένοι στο Μαξίμου να το κρίνουν σαν το μόνο οδηγό που θα μας πάει στην ανάπτυξη.

Έχει καταγγελθεί ότι τους σκοπούς που προσπαθεί δήθεν να εξυπηρετήσει δεν συνάδουν με την εξαγγελλόμενη «κοινωνική ασφάλιση», δεν οδηγούν  τον πολίτη σε αξιοπρεπή διαβίωση γιατί κατάφωρα δεσμεύουν το ελάχιστο εισόδημα που μπορούν πλέον να αποκτήσουν, αφού με την εφαρμογή των μνημονίων αυτό εξανεμίζεται όλο και περισσότερο.

Δεν μπορεί όλες αυτές οι ομάδες που επιμένουν να αποσυρθεί αυτό το νομοσχέδιο και να αρχίσει ένας ουσιαστικός διάλογος, (όχι ασφαλώς σαν το διάλογο που έκαναν με τους αγρότες) να βάλθηκαν να «ρίξουν» την Κυβέρνηση.

Ένα διάλογο με σεβασμό στους όρους που να ταιριάζει σε μια δημοκρατία και σε μια ευνομούμενη Πολιτεία.

Δεν μπορεί η διεκδίκηση του αυτονόητου δικαιώματος στην συμμετοχή για τη διαμόρφωση ενός δικαίου και ορθολογικού ασφαλιστικού συστήματος, να είναι παράλογη.

Δεν μπορεί η ζήτηση τεκμηριωμένων και ποσοστικοποιημένων στοιχείων και μελετών που θα λαμβάνουν υπόψη τους την κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα και τις προκλήσεις  της εποχής μας, να είναι παράλογη.

Μέσα σε αυτή  την έντονη πολιτική αντίδραση το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ζωγράφου αρνείται πεισματικά να πάρει θέση.

 

 

 

 

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου