ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Τις προηγούμενες μέρες με αφορμή την κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής Ζωγράφου στο δημοτικό συμβούλιο, για την παραχώρηση αιθουσών στο Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης, κυκλοφόρησε μια ανακοίνωση της Ο.Μ. Σύριζα Ζωγράφου. Μια ανακοίνωση που βρίθει από ψέματα, συκοφαντίες και αντικομμουνισμό, ενώ ταυτόχρονα δείχνει το πως αντιμετωπίζει ο Σύριζα τις λαϊκές ανάγκες και τις λαϊκές διεκδικήσεις.

Οι δυνάμεις του Σύριζα βαφτίζουν την μαζική παράσταση διαμαρτυρίας ως εισβολή στο δημοτικό συμβούλιο. Στην αγωνία τους να εφαρμόσουν την αντιλαϊκή πολιτική τους, τόσο σε κυβερνητικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, ονειρεύονται ένα κίνημα υποταγμένο, λοβοτομημένο και χειραγωγούμενο, μακριά από τις λαϊκές ανάγκες, πιθανά ένα «κίνημα» που να τα «βρίσκει» με τη διοίκηση πίσω από κλειστά γραφεία και με τον λαό σε ρόλο θεατή.

Σε αυτή την ανακοίνωση μιλάνε για πρακτικές βίας και εκφοβισμού, μέχρι και για φυσική εξόντωση διαβάσαμε. Δεν υπήρξαν ούτε ύβρεις ούτε προπηλακισμοί. Δεν αντέχουν την αποδοκιμασία που προκάλεσε στους συγκεντρωμένους, η αντικομμουνιστική υστερία που διακατείχε τον εκπρόσωπο της δημοτικής αρχής στην δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή, αφού έφτασε στο σημείο να ταυτίζει τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης του ταξικού κινήματος με την ναζιστική Χρυσή Αυγή, και να επιμένει ότι το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης είναι κομματικό φροντιστήριο. Κατ’ επανάληψη προσπάθησαν να  παρουσιάσουν την Λαϊκή Επιτροπή ως ένα μανδύα του ΚΚΕ.

Ξεκαθαρίζουμε ότι η  Λαϊκή Επιτροπή Ζωγράφου  παλεύει για τα μικρά και τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα, συμμετέχουν σε αυτή οι μαζικοί φορείς και σωματεία της περιοχής μας. Είναι μπροστάρηδες σε αυτή και οι Κομμουνιστές μαζί με τόσους άλλους συμπολίτες μας. Στο Λαϊκό Φροντιστήριο συμμετέχουν δεκάδες μαθητές, παιδιά λαϊκών οικογενειών, που έχουν ανάγκη πολλές φορές ακόμα και για τα βασικά, εξαιτίας της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής. Το Λαϊκό Φροντιστήριο δεν ζητάει ούτε συμφωνία με το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ ούτε δικαιολογητικά εισοδήματος. Τα μαθήματα γίνονται με την εθελοντική συμβολή των καθηγητών ως στοιχείο της αλληλεγγύης που πρέπει να υπάρχει με μπροστάρη το ταξικό εργατικό κίνημα.

Στην ίδια ανακοίνωση λένε ψέματα ότι ο Κομμουνιστής δήμαρχος της Καισαριανής δεν έχει παραχωρήσει αίθουσες στο Λαϊκό Φροντιστήριο. Όχι μόνο έχει δώσει αλλά πρωτοστατεί και σε μια σειρά μέτρων ανακούφισης της ζωής της λαϊκής οικογένειας. Ενώ αίθουσες έχουν παραχωρήσει και μια σειρά δήμοι σε όλη την Αθήνα που δεν έχουν οι Κομμουνιστές την πλειοψηφία.

Για να δικαιολογήσουν την άδικη στάση τους, επικαλούνται την ιστορία της πόλης μας και μιλάνε για αγώνες για παιδεία και για δημοκρατία. Να τους θυμίσουμε ότι στους αγώνες στην πόλη μας πρωτοστάτησαν οι κομμουνιστές, ήδη από τα πρώτα χρόνια ύπαρξης του δήμου. Μπήκαν μπροστά σε όλα τα προβλήματα, διεκδίκησαν, συγκρούστηκαν και αυτό κάνουν και σήμερα για να τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα και για να ανοίξει ο δρόμος για την οριστική λύση των προβλημάτων του λαού. Όσο για τους αγώνες που επικαλούνται και την καταξίωση που ψάχνουν, επειδή τα στερνά τιμούν τα πρώτα, οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο διακρίνονται στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής στο δήμο. Με τα δυο χέρια υπερψηφίζουν αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς, την διαιώνιση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στον δήμο, την ένταση της υπερφορολόγησης των πολιτών και την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και έργων.

Τέλος δεν μας κάνει καμιά εντύπωση η αντικομμουνιστική αναφορά στον Στάλιν και στον σοσιαλισμό που γνωρίσαμε. Γιατί η εφαρμογή αντιλαϊκών πολιτικών πάει χέρι – χέρι με τον αντικομμουνισμό. Όσοι δηλώνουν υποταγή στις επιταγές της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, όπως με επιτυχία κάνει ο Σύριζα σφιχταγγαλιάζονται και με τον αντικομμουνισμό.

Καλούμε τους εργαζόμενους και συνολικά τον λαό της πόλης μας, να βγάλουν συμπεράσματα από την στάση της διοίκησης του δήμου και της Ο.Μ. Σύριζα Ζωγράφου. Θέλουν τον λαό να στέκεται αμέτοχος στη γωνιά του και να δέχεται να τσακίζουν τη ζωή του. Έτσι θέλουν το κίνημα. Συκοφαντούν τους αγώνες του λαού και της νεολαίας γιατί δεν μπορούν να τους βάλουν στο χέρι, γιατί στέκονται εμπόδιο στην αντιλαϊκή τους πολιτική. Εμείς τους καλούμε για άλλη μια φορά να ικανοποιήσουν το αίτημα της Λαϊκής Επιτροπής Ζωγράφου, να παραχωρήσουν τις αίθουσες.

Καλούμε το λαό να μην ανεχθεί το τσάκισμα της ζωής του και της ζωής των παιδιών του. Η επιλογή για το λαό μας είναι μία: Αγώνας διαρκείας, ταξική ενότητα, λαϊκή συμμαχία παντού. Το ΚΚΕ, οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή της πάλης για να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, για να καταργηθούν όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου