ΜΑΧΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ και …. ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ για μια αίθουσα!!!!

ΜΑΧΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ και …. ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ για μια αίθουσα!!!!

Η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ζωγράφου την Πέμπτη το βράδυ (19-11) έζησε στιγμές αλήστου μνήμης εξαιτίας των διαξιφισμών που διαμείφθηκαν ανάμεσα στην «αριστερή» Διοίκηση (λέγεμε ΣΥΡΙΖΑ) και στη «Λαϊκή Επιτροπή»,  (λέγεμε ΚΚΕ) για μια αίθουσα!!!!!

Φωνές, πολιτικές ύβρεις, πολιτικές ιδεολογικές συγκρούσεις, χωρίς νικητή αφού και οι δύο πλευρές είχαν περιχαρακωθεί στις πεισματικές και ανούσιες ιδεοληψίες τους.

Στο «δώστη μου», «δεν σου τη δίνω», ήταν η όλη ουσία της διαμάχης.

Και τώρα στο προκείμενο.

Η Λαϊκή Επιτροπή Ζωγράφου έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί η Διοίκηση δεν παραχωρεί σχολικές αίθουσες  στο Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης που έχει συγκροτήσει η Επιτροπή.

Ο εκπρόσωπός της κ. Κώστας Γιαννόπουλος στην εισήγηση του  ανέπτυξε αναλυτικά το ζήτημα, ανέδειξε την ανάγκη που υπάρχει για την παραχώρηση των σχολικών αιθουσών για να γίνονται τα μαθήματα στα παιδιά που οι γονείς τους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα του φροντιστηρίου, πρέπει να βοηθηθούν και δεν γίνεται να συνωστίζονται στα γραφεία της Λαϊκής Επιτροπής, ενώ κατήγγειλε και τις έως τώρα μεθοδεύσεις από την δημοτική αρχή για να μην παραχωρηθούν αίθουσες, επικαλούμενη διάφορα προσκόμματα, τόσο οι εκπρόσωποι των σχολικών επιτροπών που ήταν αρμόδιοι, όσο και η Διοίκηση και θεωρεί απαράδεκτη αυτή την άρνηση καθόσον τα σχολεία ανήκουν σε αυτούς που πληρώνουν φόρους, δηλαδή στο λαό και όχι στις εκάστοτε διοικήσεις.

Η Δήμαρχος από την πλευρά της τους δήλωσε ότι δεν συμφωνεί γιατί δεν μπορεί η κάθε παράταξη να ιδρύει ένα δικό της φροντιστήριο και τα σχολεία να στεγάζουν αντίστοιχες δραστηριότητες. Θεωρεί ότι τα παιδιά που πηγαίνουν στο φροντιστήριο της Λαϊκής Επιτροπής, έχουν κάθε δικαίωμα και είναι ευπρόσδεκτα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου.

Μέσα σε μια φορτισμένη ατμόσφαιρα με παρέμβαση του Παναγιώτη Αγγελόπουλου το θέμα συζητήθηκε στην ουσία του ως έκτακτο-τακτικό. Ακούστηκαν οι απόψεις των επικεφαλή των παρατάξεων και δημοτικών συμβούλων.

Το συμπέρασμα από την όλη "μακράς και εύφλεγης διάρκειας" συζήτηση ήταν ότι οι απόψεις ήταν μοιρασμένες.

Στο σύνολο της η αντιπολίτευση συναινεί στο να δοθεί η αίθουσα, ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης ήταν μοιρασμένοι, κάτι που αποδείχτηκε και στην ψηφοφορία που ακολούθησε  αφού υπήρξαν 5 λευκά, 3 αποχές, 7 ναι και μόνον 15 όχι (το όχι σημαίνει να μη δοθεί αίθουσα). Να σημειώσουμε ότι υπήρχαν απουσίες από το σύνολο των παρατάξεων.

Το αποτέλεσμα πυροδότησε και πάλι τους παρευρισκομένους οι οποίοι κατήγγειλαν ανοικτά τόσο τη Δήμαρχο όσο και τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξή της, ότι "ξέχασες την εποχή που έβγαινες στους δρόμους και αγωνιζόσουνα", "τώρα έγινες καθεστωτική", ότι "ακούστηκαν πολλά ψέματα από τους αρμόδιους της σχολικής επιτροπής", ότι "έπεσαν οι μάσκες και γρήγορα θα αντιμετωπίσετε τη χλεύη του λαού", αρνείστε ακόμα και τον εαυτό σας αφού δικοί σας εδω μέσα ακούστηκαν να λένε ότι δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ!!!" και όλοι μαζί έφυγαν με το σύνθημα "λαέ με αγώνα και πάλη μη σκύβεις  το κεφάλι" δίνοντας παράλληλα ραντεβού στους δρόμους.

 

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου