Ο οργανωμένος αγώνας των εργαζομένων έχει αποτέλεσμα

Ο οργανωμένος αγώνας των εργαζομένων έχει αποτέλεσμα

Μετά από ενάμιση σχεδόν μήνα, οι 16 εργαζόμενοι στο κοιμητήριο Ζωγράφου επιστρέφουν στην δουλειά τους. Έπειτα από ενάμιση μήνα όπου η διοίκηση του δήμου ΠΑΡΑΝΟΜΑ  τους είχε αφήσει εκτός δουλειάς, παρόλο που δεν τους είχε κοινοποιηθεί καμία απόλυση  ή διακοπή της σύμβασης εργασίας τους. Για ενάμιση μήνα οι 16 συμαβασιούχοι εργαζόμενοι έδωσαν μια μάχη, σπάζοντας τον φόβο, την μοιρολατρία, δίνοντας μια ηχηρή απάντηση σε όσους μιλούν για την αναποτελεσματικότητα των αγώνων, σε όσους θέλουν τους εργαζόμενους απλούς θεατές στην λύση των προβλημάτων τους. Έδωσαν ένα μάθημα αγωνιστικότητας, οργανώνοντας την πάλη τους, ερχόμενοι σε επαφή με τον λαό του δήμου μας και τους μαζικούς φορείς του, διεκδικώντας και πιέζοντας την διοίκηση για να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις, για να αποτραπεί η άδικη απόλυση τους.

Ο χειμώνας που έρχεται, προβλέπεται αρκετά έντονος και χρειάζεται το παράδειγμα τους να γίνει παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να εφαρμόσει το 3ο μνημόνιο, με όλα τα μέτρα που το συνοδεύουν. Αντιλαϊκά μέτρα που στέλνουν στον καιάδα, τα ελάχιστα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων, στο συνταξιοδοτικό και το ασφαλιστικό. Μέτρα που μαζί με τα ήδη υπάρχοντα έρχονται να κάνουν την ζωή μας αφόρητη. Η υποχρηματοδότηση των δήμων θα συνεχιστεί, η απαγόρευση των προσλήψεων στους δήμους επίσης.  Όλα έχουν σαν στόχο την μείωση του εργατικού κόστος, το ξεπούλημα σε ιδιώτες εργολάβους όλων των δομών με γνώμονα πάντα το κέρδος. Όσο θα εντείνονται αυτά τα «προαπαιτούμενα» μέτρα, τόσο θα χτυπιούνται τα δικαιώματα των εργαζομένων και πάλι ο λαός θα καλεστεί να πληρώσει το μάρμαρο.

                                  ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!

                             ΟΣΟ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ, ΤΟΣΟ ΠΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ

Καμία αυταπάτη!

Καμία αναμονή.

Από την πλευρά μας, όπως οφείλουμε απέναντι στην τάξη μας και στο λαό μας, θα καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις και δυνατότητες στην προετοιμασία της εργατικής – λαϊκής αντεπίθεσης. Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική μπορεί να ανατραπεί με ένα ενωμένο και αποφασισμένο λαό και μπροστάρη την εργατική τάξη, να γίνει αυτός κυρίαρχος του πλούτου που παράγει.

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου