ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ και ΜΑΘΑΙΝΩ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ και ΜΑΘΑΙΝΩ

Το 2016 είναι έτος διεξαγωγής Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων.
Ο θεματικός  άξονας του σχολικού έτους 2015-2016 είναι «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα».
Είναι  ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά, νέους και εκπαιδευτικούς που στοχεύει να διδάξει θέματα που αφορούν τον Παραολυμπιακό αθλητισμό και την αναπηρία.

Χρησιμοποιεί κυρίως τη Φυσική Αγωγή γιατί οι κινητικές δραστηριότητες εντάσσονται βασικά στην ψυχοκινητική αγωγή , αλλά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα ώστε οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί χωρίς αναπηρία να ευαισθητοποιηθούν και να αποκτήσουν κατανόηση για τα ΑμεΑ, αλλά και θέματα που σχετίζονται με την αναπηρία και τον αθλητισμό.

Είναι οι αγώνες που γίνονται «παρά» αμέσως μετά τους ολυμπιακούς, κορυφαίο αθλητικό γεγονός για να αποδειχτεί ότι η αναπηρία δεν είναι εμπόδιο για τη συμμετοχή στον αθλητισμό.
Με αυτό το πνεύμα ο  Υπουργός Παιδείας, ο Πρόεδρος της  Παραολυμπιακής Επιτροπής, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, και η Δήμαρχος Ζωγράφου άνοιξαν την εκδήλωση για τα σχολεία στις   5 Οκτωβρίου 2015 στο Κλειστό Γυμναστήριο Ιλισίων, με την ευγενική παραχώρηση του Δήμου Ζωγράφου. 

Το πρόγραμμα περιελάμβανε βιωματικές δράσεις όπως Βόλεϊ καθιστών, Γκόλμπολ, Μπότσια,  Ξιφασκία με αμαξίδιο.

 Οι εκδηλώσεις στέφθηκαν με επιτυχία

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου