Έφυγε το «ΚΙΝΗΜΑ» ήρθε το «ΞΕΚΙΝΗΜΑ»

Έφυγε το «ΚΙΝΗΜΑ» ήρθε το «ΞΕΚΙΝΗΜΑ»

Με ανακοίνωσή του το «ΚΙΝΗΜΑ στην ΠΟΛΗ» του Δήμου Ζωγράφου ενημερώνει για την αποχώρηση της μέχρι πρότινος επικεφαλή της παράταξης Ράνιας Νενεδάκη από τα Δημοτικά Συμβούλια. 
Τη θέση της καταλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη σε ψήφους στις τελευταίες δημοτικές εκλογές Ειρήνη Πλουμίδου από το «ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ» που είχε συνεργαστεί με την παραπάνω παράταξη.
Από την ανακοίνωση συμπεραίνει κανείς ότι το «ΚΙΝΗΜΑ στην ΠΟΛΗ» ακολουθεί μεν πιστά τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων της παράταξης και τις υλοποιεί, στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση αποτυπώνεται μια δυσπιστία στο πρόσωπο της αντικαταστάτριας της Ράνιας γιατί «δεν αποδέχεται να είναι μέλος της παράταξης» και γιατί σε άλλο σημείο η ανακοίνωση αναφέρει  ότι η πολιτική της παράταξης απορρέει από τις δικές της συλλογικές διαδικασίες και ότι διατηρεί επιφυλάξεις για τη στάση και τις θέσεις σε κρίσιμα πολιτικά ζητήματα όσων αναλαμβάνουν το πόστο του δημοτικού συμβούλου χωρίς να αποδέχονται αυτές τις θέσεις, αλλά ελπίζουν ότι θα σταθούν στο ύψος των ελάχιστων δικών τους δεσμεύσεων.
Η είσοδος της νέας δημοτικής συμβούλου ενέχει μια σαφή δυσπιστία στο πρόσωπό της για την πορεία που θα ακολουθήσει στα δημοτικά συμβούλια.
Η κ. Νενεδάκη που σχεδόν για όλους ήταν η Ράνια, πέντε χρόνια στα δημοτικά συμβούλια αφήνει τη δική της σφραγίδα με τη σαφήνεια και καθαρότητα του λόγου της στις τοποθετήσεις της σε θέματα που αφορούσαν τη λειτουργία του  Δήμου  και όχι μόνον, με τη σκληρή αλλά σωστή πολιτική κριτική διατύπωνε τη δική της ξεκάθαρη θέση απόρροια των πολιτικών της θέσεων και χωρίς απόκλιση.
Καταχωρούμε αυτούσια την ανακοίνωση του «Κινήματος στην Πόλη»

«Ανακοίνωση του Κινήματος στην Πόλη για την εναλλαγή στην θέση του Δημοτικού Συμβούλου»
 
Το Κίνημα στην Πόλη ενημερώνει τους αγωνιστές, τους φίλους και τους πολίτες του Ζωγράφου για την εναλλαγή στην θέση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης. 
Οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων της παράταξης του Κινήματος στην Πόλη ορίζουν την ετήσια εναλλαγή του δημοτικού συμβούλου.
Παράλληλα, οι συνελεύσεις της παράταξης ορίζουν την ανάληψη μέσα από εσωτερική διαδικασία του νέου προσώπου που θα εναλλαχθεί.
Οι ίδιες αποφάσεις όμως ορίζουν ότι ο εκάστοτε δημοτικός σύμβουλος οφείλει να φέρει την ιδιότητα του μέλους της παράταξης.
 Η επόμενη συναγωνίστρια στη λίστα των υποψηφίων ωστόσο δεν αποδέχεται να είναι μέλος της παράταξης και να δεσμεύεται από τις συλλογικές αποφάσεις της. Παρότι λοιπόν δεν συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις, η ΓΣ της παράταξης εκτίμησε ως σημαντικότερη λύση την επιμονή στην δημόσια δέσμευση για εναλλαγή. Έτσι στις 28/7/2015 η σ. Ράνια Νενεδάκη, τιμώντας και σεβόμενη  αυτές τις αποφάσεις  δήλωσε την παραίτησή της.
Η σ. Ράνια Νενεδάκη τίμησε και εκπροσώπησε επάξια την δημοτική μας κίνηση από  τη θέση της δημοτικής συμβούλου εδώ και 5 σχεδόν χρόνια.
 Με τον δικό της προσωπικό τρόπο άφησε το στίγμα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στα δημοτικά πράγματα στου Ζωγράφου κερδίζοντας την αναγνώριση και την εκτίμηση των αντιπάλων χωρίς ούτε μια φορά να υποστείλει την σημαία της σκληρής κριτικής. Ταυτόχρονα, ποτέ δεν εγκατέλειψε την κινηματική δράση αποτυπώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την φυσιογνωμία του Κινήματος στην Πόλη. Ελπίζουμε όσοι εναλλαχθούν να διατηρήσουν με τον ίδιο τρόπο την συνέπεια και το ήθος της.
Το Κίνημα στην Πόλη αναγνωρίζει ως δική του πολιτική μόνο εκείνη που απορρέει από τις δικές του συλλογικές διαδικασίες όπως έχουν κατ΄ επανάληψη διατυπωθεί από τις δημόσιες τοποθετήσεις , την εκλογική διακήρυξη της παράταξης   και δικούς του εκπροσώπους μόνο όσους σέβονται και συμμετέχουν σε αυτές. Συνεπώς, διατηρούμε επιφυλάξεις για την στάση και τις θέσεις σε κρίσιμα πολιτικά ζητήματα όσων αναλάβουν το πόστο του δημοτικού συμβούλου χωρίς να αποδέχονται αυτές τις θέσεις (ελαστικές σχέσεις εργασίας, επιχειρηματικό τοπικό κράτος, Βίλα Ζωγράφου). Στο σημείο αυτό δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο ότι με βάση αυτές τις θέσεις επιλέχθηκε το ψηφοδέλτιο της παράταξης από τους ζωγραφιώτες/ισες. Με άλλα λόγια οι ζωγραφιώτες/ισες επέλεξαν τις  θέσεις της παράταξης και συνεπώς όλοι όσο αναλαμβάνουν την εκπροσώπηση της θέσης του δημοτικού συμβούλου θα πρέπει να τις σέβονται και να τις ακολουθούν.
Τέλος, δηλώνουμε ότι ελπίζουμε όσοι εναλλαχθούν να σταθούν στο ύψος των ελάχιστων δικών τους δεσμεύσεων και να τηρηθεί από όλους η ετήσια θητεία».

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου