Το ΑΤΜ της Ιστορίας

Το ΑΤΜ της Ιστορίας

Η πιο μεγάλη ουρά θα είναι αυτή στο ΑΤΜ της Ιστορίας για όσους πάτησαν το pin της καταστροφής, για όσους συντονίζουν την ανευθυνότητα με την ουτοπία και παίζουν με τα πατριωτικά αντανακλαστικά, καπηλεύοντας την λαική αγανάκτηση για την μιζέρια και την λιτότητα των μνημονίων.
Διαβάζω και ακούω πολλούς να αναφέρονται σε κούφια μεγαλεία με φαντασιώσεις του παρελθόντος, εμπλέκοντας την Ελλάδα του '50, του '60, με την Ελλάδα του σήμερα. Ο ιδρώτας γονιών και προγόνων μας επι δραχμής, συγχέεται με την αμείλικτη πραγματικότητα του σημερινού μανιακού χρηματοπιστωτισμού. Δεν είναι η Ελλάδα του 2015 ικανή να γυρίσει στα χωράφια, στα ορυκτά, στην βιομηχανία, στα εργοστάσια. Χρειάζονται ΛΕΦΤΑ για να αρχίσουμε να παράγουμε. Και λεφτά δεν μπορούμε να έχουμε, ακόμα και αν γυρίσουμε στην δραχμή! Δεν θα μπορούμε να κόβουμε όσο νόμισμα θέλουμε εάν πρώτα δεν ξεχρεώσουμε τους ευρωπαίους και το ΔΝΤ. Δεν θα μας χαριστούν τα χρέη αν βγούμε απο το ευρώ ! Πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβει κάποιος ; Πώς είναι δυνατόν να πιστεύουμε οτι αναίμακτα και ανώδυνα θα μας διαγραφεί χρέος;
Ο Αλέξης Τσίπρας μας ζητάει να απορρίψουμε τον εκβιασμό των πιστωτών, τον οποίο δεν είναι δυνατον να μην τον γνώριζε, να μην τον υπολόγιζε, όταν όλοι το βλέπαμε, το ξέραμε, το νιώθαμε. Γιατί όμως δεν έκανε δημοψήφισμα μόλις εκλέχθηκε, εκμαιεύοντας γρήγορα απο τους δανειστές τα εκβιαστικά ζητούμενα τους; Τί δεν περίμενε; Ότι δεν θα κλείσουν την κάνουλα; Γιατί μας διαβεβαίωνε οτι δεν θα συμβεί αυτό; Γιατί μας έλεγε οτι θα πάμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό αφού ήξερε οτι οι ανέντιμοι δανειστές τον εκβιάζουν; 
Και τώρα, τελευταία στιγμή και αφού κατέθεσε προτάσεις 8 δις (!) ζητάει απο τους απελπισμένους Έλληνες να πουν το συμβολικό Όχι. Ζητάει να αποσπάσει το αντιστασιακό Όχι, το σημειολογικά φορτισμένο με εθνικούς αγώνες Όχι της άρνησης, του ηρωισμού. Δεν κατανοεί ότι όλος ο πλανήτης θα το θεωρήσει Όχι στην Ευρώπη και στο ευρώ; Αφού θέλει την ευρωπαική προοπτική της χώρας, γιατί δεν μας ζητάει να πούμε Ναι στο δικό μας τελεσίγραφο,έστω των 8 δις που πρότεινε, στις δικές μας προτάσεις, στις δικές μας κόκκινες γραμμές ; Αυτό το Ναι θα μεταφραζότανε ώς θετικό πρόσημο στην ευρωπαική τροχιά της χώρας, ως σημειολογικό φορτίο προόδου, και θα τον θωράκιζε με την ισχύ του λαού να μην κάνει πίσω απο τις προτάσεις μας ! Τώρα τι κάναμε; Κλείσαμε τις τράπεζες, κατεβάσαμε ρολά στην οικονομία στο μέσο της τουριστικής περιόδου και ρίξαμε την χώρα σε μια απίστευτη περιπέτεια που όποιος δεν την κατανοεί, λυπάμαι αλλά αυτή θα τον προσπέράσει γρήγορα. 
Ρίξαμε μια γροθιά στον καπιταλισμό και νομίζουμε ότι θα τον…αλλάξουμε ; Ας το εξηγήσουμε αυτό στον συνταξιούχο που θα πάρει μονο 240 ευρώ( έναντι) την Πέμπτη απο τις τράπεζες, στον εργαζόμενο που θα τραβάει 60 ευρώ, στον άνεργο που θα του προσθέσουμε περισσότερη μιζέρια στην φρικτή καθημερινότητα του.
Δυστυχώς, η κυβέρνηση προέβη σε μια ανορθολογική πράξη και προκαλεί σκόπιμη εμπλοκή στους Έλληνες, διχάζοντας το συναίσθημα και την λογική, διχάζοντας την κοινωνία σε "ήρωες"και "δειλούς", σε "πατριώτες" και "προδότες".
Ουδείς αμφιβάλλει ότι εγκλημάτισαν με τα μνημόνια οι γνωστοί άγνωστοι, που λογοδότησαν στον λαό. Αυτή η κυβέρνηση όμως ας αντιληφθεί ότι δεν θα λογοδοτήσει μόνο στην ιστορία, οδηγώντας μας στην ασύντακτη χρεοκοπία. Και όσοι χρεωμένοι και αγανακτισμένοι Έλληνες δεν κατανοούν τί σημαίνει ασύντακτη χρεοκοπία, εύχομαι και ελπίζω να μην το μάθουν, όταν δούν  άδεια ράφια απο τρόφιμα και φάρμακα….
Πηγή: grafida.net: Ηλίας Καραβόλιας

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου