Αποφάσισαν βιαστικά να δώσουν τα ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ χωρίς να γνωρίζουν πόσα είναι

Αποφάσισαν βιαστικά να δώσουν  τα ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ χωρίς να γνωρίζουν πόσα είναι

Πήραν βιαστική απόφαση να δώσουν τα ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ.
Πόσα όμως θα δώσουν;
Με τις πράξεις και τις ενέργειές της τελικά η νέα Διοίκηση του Δήμου υποτάσσεται πλήρως στις Κυβερνητικές επιλογές εκπληρώνοντας στο ακέραιο αποφάσεις που χρήζουν οι περισσότερες περαιτέρω διευκρινίσεων.
Η Κυβέρνηση από την πλευρά της κάνει το κάθε τι για να εξυπηρετήσει την πελατειακή της «δύναμη» με τις σωρηδόν τροπολογίες  που ψηφίζει εκ των οποίων κάποια από αυτές φτάνει μέχρι τα δημαρχιακά γραφεία του Δήμου μας.
Στις 5 Μάιου η Διοίκηση έστειλε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην «πρώτη φορά αριστερή Κυβέρνηση» με την ξαφνική κίνησή της να φέρει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκτακτο θέμα για να παρθεί απόφαση να μεταφερθούν τα ταμειακά διαθέσιμα στη Τράπεζα της Ελλάδος, μιας και είχε προηγηθεί συζήτηση για το θέμα αυτό στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο και είχαν ακουστεί οι πολιτικές ως επί το πλείστον απόψεις των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και ορισμένων δημοτικών συμβούλων, αφού οι περισσότεροι από αυτούς είχαν δηλώσει ότι θα εκφέρουν άποψη όταν το θέμα έρθει και πάλι για οριστική απόφαση.
Η Διοίκηση κρίνοντας το θετικό κλίμα που εκφράστηκε από μερίδα της αντιπολίτευσης στην προηγούμενη συνεδρίαση ότι είναι υπέρ της, έσπευσε για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά την οικονομική λειτουργία του Δήμου να το φέρει ως έκτακτο για να πάρει την απόφαση χωρίς δεύτερη συζήτηση.
Και ερωτάτε κανείς. Προς τι η τόση βιασύνη;
Ακολούθησε το δρόμο που χάραξε η Περιφέρεια (λέγε με Δούρου);
Ξεπέρασε την ΚΕΔΕ η οποία ακόμη δεν αποφάσισε για το τι μέλλει γενέσθαι, καίτοι η Διοίκηση δια της Δημάρχου είχε δεσμευθεί στο  Δημοτικό Συμβούλιο ότι θα περιμένει την απόφαση του ανώτατου οργάνου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;
Πόσοι είναι οι Δήμαρχοι που προσέτρεξαν να υλοποιήσουν αυτή την απόφαση;
Ακούγεται ελάχιστοι.
Έτρεξε να πει το «ναι» χωρίς να προσκομίσει εισήγηση των Οικονομικών της Υπηρεσιών για το πόσα χρήματα είναι διαθέσιμα, μετά την κάλυψη των αναγκών της;
Αόριστα ακούστηκε από τον Αντιδήμαρχο των Οικονομικών, «λίγο πάνω, λίγο κάτω  7 εκατ. Θα το ελέγξουμε και θα σας ενημερώσουμε».
Έγινε ενδελεχής έλεγχος, «λίγο πάνω λίγο κάτω» για να δούνε πόσα περισσεύουν;  γιατί ενημέρωση δεν έγινε.
Έγινε συζήτηση κατά πόσον συμφέρει το επιτόκιο που θα δώσει η Τράπεζα της Ελλάδος με το ήδη καταβαλλόμενο από την Τράπεζα που τα έχει; 
Πόσο συμπαγής είναι η δημοτική ομάδα της Δημάρχου όταν σ’ εάν τόσο σοβαρό θέμα απουσιάζει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου (είχε καθορισμένη επαγγελματική υποχρέωση ακούστηκε στο σχολιασμό της απουσίας του και αφού ήταν «καθορισμένη» γιατί η Διοίκηση δεν όρισε την λήψη της απόφασης κάποια μέρα χωρίς να υπάρχει «καθορισμένη» υποχρέωση και να είναι και η κεφαλή του Δ.Σ. παρούσα;), όταν ένα μέλος της δημοτικής ομάδας ψηφίζει «λευκό» και δεν είναι η πρώτη φορά σε θέματα ουσίας να καταγράφει με την ψήφο του την διαφωνία του και όταν ένα άλλο επίσης μέλος της να αποχωρεί την ώρα της ψηφοφορίας και να επανέρχεται αμέσως μετά τη λήξη αυτής; 
Τελικά σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και στα προηγούμενα, μόνον μια Παπαγεωργίου είχε το θάρρος της γνώμης και απεχώρησε με ψηλά το κεφάλι!!!!, κάποιοι δυστυχώς στρουθοκαμηλίζουν.
Επίσης από τη συνεδρίαση αυτού του Δημοτικού Συμβουλίου απουσίαζαν και οι επικεφαλής παρατάξεων Παναγιώτης Αγγελόπουλος και Κώστας Καλλίρης.
Με αυτά τα ερωτηματικά που ασφαλώς δεν είναι μόνον δικά μας, είναι   μερίδας δημοτικών συμβούλων, αλλά και μιας μεγαλύτερης μερίδας δημοτών μας, η Διοίκηση με τη δική της παρούσα πλειοψηφία (εκτός μιας λευκής και μιας προσωρινής αποχώρησης) συνεπικουρούμενη και από 4 δημοτικούς συμβούλους των λοιπών παρατάξεων, πήρε τη θετική απόφαση που επεδίωξε.
Για  πλήρη ενημέρωση της ψηφοφορίας από τους παρόντες δημοτικούς συμβούλους ψήφισαν «κατά» οι Ανδρέας Καραβίδας, Ευθύμιος Μπαρμπέρης, Ράνια Νενεδάκη, Άγης Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Γρίβας  και απείχαν οι Μαρία Βαρσαμιδάκη και Πέτρος Μαρίνης. 
Με όλα αυτά που συμβαίνουν όχι μόνον στο Δήμο μας, κλείνουμε τις παραπάνω σκέψεις μας επικαλούμενοι μια απάντηση του γνωστού Γάλλου συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων με πολιτικές προεκτάσεις Ζιλ Βενσάν.
Ο Ζιλ Βενσάν που πρόσφατα βρέθηκε στην Αθήνα για την παρουσία του βιβλίου του «Το φιλί του θανάτου»  όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο «γιατί στο βιβλίο σας παρουσιάζετε την Αριστερά διαπλεκόμενη και διεφθαρμένη, ενώ η κυρίαρχη αντίληψη είναι ότι η Αριστερά είναι δίκαιη και ηθική» έδωσε την παρακάτω εξήγηση:
 «Υπάρχουν αριστεροί πριν και αριστεροί μετά την ανάληψη της εξουσίας. Αρχικά οι σοσιαλιστές φαντάζονται πως θα πλάσουν έναν καινούργιο κόσμο, ωστόσο όταν ανεβαίνουν στην εξουσία παρασύρονται, διαβρώνονται, το χρήμα τούς διαφθείρει. Γι’ αυτό επινοήθηκε η σοσιαλδημοκρατία, για να πιστεύει ο λαός πως είναι Αριστερά, ενώ δεν είναι». 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου