Ο λαός αποφάσισε "ΣΥΡΙΖΑ" με 36,4%.

Ο λαός αποφάσισε "ΣΥΡΙΖΑ" με 36,4%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο νικητής των εκλογών του 2015.
Η νίκη αναμφίβολα είναι μεγάλη.
Μπορεί να μην πέτυχε αυτοδυναμία, αλλά το γεγονός ότι πριν από πέντε χρόνια ξεκίνησε υπό την ηγεσία του Αλ. Τσίπρα, το 2009 με 4%, το Μάιο του 2012 με 16%, τον Ιούνιο του 2012 με 26% και τώρα τον Ιανουάριο του 2015 με 36% και στη πρώτη θέση, αποτελεί όντος επίτευγμα.
Παρ’ όλες τις συνιστώσες, τις αντιφάσεις, αλλά και πολλές φορές την πολυγλωσσία του, κατάφερε να κρατηθεί ενωμένος.
Ο Αλ. Τσίπρας χρησιμοποίησε την κατάρρευση του παραδοσιακού δικομματισμού και κατάφερε να ενσωματώσει τη δύναμη του ΠΑΣΟΚ, αφού εκείνο εξέφρασε τα μνημόνια και τη λιτότητα.
Τώρα εξελίχθηκε σ’ ένα πολυτασικό κόμμα που υποχρεώνεται να ασκήσει εξουσία με υπευθυνότητα και πραγματισμό.
Το μεγάλο στοίχημα είναι να τα καταφέρουν μέσα στην κοινωνική πόλωση και στην οικονομική κρίση, για να είναι η διακυβέρνηση της Χώρας ποιο καλύτερη από τους προηγούμενους.
Αν το καταφέρει αυτό ο Αλ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρωταγωνιστεί στο πολιτικό γίγνεσθαι για πολλά χρόνια.
Δεν γνωρίζουμε ακόμα τι συμβιβασμούς θα αναγκαστεί να κάνει με τους ΑΝΕΛ του Π. Καμένου μιας και η αυτοδυναμία δεν επετεύχθη.
Είναι ένα πρόβλημα που ενώ για πρώτη φορά σχηματίζεται Κυβέρνηση της Αριστεράς, αναγκάζεται να συγκατοικήσει και να συνεργαστεί μ’ ένα δεξιό κόμμα.
Ακολουθεί το μοντέλο της ΝΔ που συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ προκείμενου να αντιμετωπιστεί η κρίση και να εφαρμοστεί το μνημόνιο.
Τα δύσκολα για το ΣΥΡΙΖΑ που στήριξε τον αγώνα του στην κατάργηση του μνημονίου, τώρα αρχίζουν, αφού οι χρηματοδοτικές ανάγκες είναι μεγάλες, πιεστικές, οι εταίροι απαιτούν συμμόρφωση και οι αγορές έχουν κλείσει.
Η  προσδοκία που έχει καλλιεργηθεί στην κοινωνία μεγάλη.
Η περίοδος της ανεμελιάς και της αντιπολιτευτικής κριτικής τελείωσε.
Τώρα σηκώνουν μανίκια για άμεση δουλειά και υλοποίηση των υπεσχημένων. 

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου