Ο Θάνος Μωραϊτης: "ΚΙΝΗΜΑ" στου Ζωγράφου

Ο Θάνος Μωραϊτης: "ΚΙΝΗΜΑ" στου Ζωγράφου

Στο Café bar PS στου Ζωγράφου χθες βράδυ βρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής στη Β΄ Αθηνών με το «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» του Γιώργου Παπανδρέου, Θάνος Μωραϊτης και έστειλε μήνυμα ελπίδας στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα από ψηφοφόρους και φίλους του, τονίζοντας μεταξύ των άλλων ότι «το ΚΙΝΗΜΑ εκφράζει μια πολιτική πρόταση που θέλει να ενώσει τις δυνάμεις της προοδευτικής αλλαγής απέναντι στην δεξιά ή αριστερή συντήρηση. Μπορεί να είναι ο εγγυητής της πολιτικής ισορροπίας και σταθερότητας
Εμείς απευθυνόμαστε σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες και τους λέμε ότι το ΚΙΝΗΜΑ δεν θα συμβιβαστεί με ένα πολιτικό σύστημα και ένα κατεστημένο το οποίο θέλει να ισοπεδώσει την πολιτική, για να γίνουν όλα ιδία.
Εμείς ερχόμαστε να ενώσουμε και όχι να διασπάσουμε την παράταξη. Ο κόσμος είχε εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία του αγνόησε το αίτημα της βάσης και των στελεχών για αλλαγή πλεύσης. Το ίδιο έκανε με τις προτάσεις Παπανδρέου τον Δεκέμβριο που μπορούσαν να βγάλουν  την παράταξη από το αδιέξοδο. Αντί να δει ο κ. Βενιζέλος την ουσία της πρότασης αντιπροτάθηκε η συναλλαγή. Εμείς επιλέξαμε το δρόμο των αξιών και όχι της συναλλαγής γιατί δεν μπορεί στην πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της μεταπολίτευσης οι προοδευτικοί πολίτες να βρεθούν σε ένα αδιέξοδο πολιτικών επιλόγων. Έπρεπε να γίνει κάτι. Αυτό ζητούσε η βάση της παράταξης και σε αυτό το αίτημα ανταποκριθήκαμε.
Λέμε ότι η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει συθέμελα.  Χρειάζεται ένα Ελληνικό Σχέδιο για την παραγωγική της ανασυγκρότηση, για την προώθηση σαρωτικών προοδευτικών μεταρρυθμίσεων και αλλαγών, με δίχτυ προστασίας σε όσους έπληξε η κρίση». 
Αναφερόμενος στην κριτική που ασκείται περί διάσπασης και προσωπικής διαφοράς με το Ευάγγελο Βενιζέλο επεσήμανε ότι «Οι διαφορές μας με τον κ. Βενιζελο δεν είναι προσωπικές, αλλά βαθιά πολιτικές, γιατί το ΠΑΣΟΚ ταυτίστηκε απόλυτα με τη ΝΔ και με βαθιά συντηρητικές επιλογές και όπως προανέφερα θέλουμε να ενώσουμε και όχι να διασπάσουμε την παράταξη».

Για το αν το «Κίνημα» θα κατορθώσει να μπει στη Βουλή για να ακουστούν οι θέσεις και οι απόψεις του δήλωσε ότι «Οι καλύτερες δημοσκοπήσεις είναι το κλίμα που συναντώ καθημερινά στις γειτονιές της Β Αθηνών. Υπάρχει ένας πρωτόγνωρος ενθουσιασμός. Να είστε βέβαιοι ότι το ΚΙΝΗΜΑ  όχι απλά θα είναι στην επόμενη βουλή αλλά θα είναι η μεγάλη έκπληξη των εκλογών. Το αποτέλεσμα των εκλογών αυτό θα είναι μια απλή αφετηρία. Η επόμενη μέρα θα είναι το πραγματικό ξεκίνημα για την ανασυγκρότηση της παράταξης με το ΚΙΝΗΜΑ πρωταγωνιστή και το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου θα μπορέσει να εξελιχθεί σε «πόλο συναίνεσης» και να είναι  ο «διεκδικητής των προοδευτικών αλλαγών».
Παρόντες στη μάζωξη αυτή ήταν και οι υποψήφιοι Ζωγραφιώτες με το «ΚΙΝΗΜΑ» Ανδριανή Βαονάκη (στη φωτο) και Δημήτρης Αργυρούλης.

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου