Και …. λίγη γιορτή για τα…. παιδιά!!!!

Και …. λίγη γιορτή για τα…. παιδιά!!!!

Να που μέσα στις τόσες …. μουσικές εκδηλώσεις που προγραμμάτισε το Ν.Π. Πολιτισμού του Δήμου μας χώρεσε και μια … θεατρική παιδική παράσταση εν όψει των γιορτών, πολύ φτωχική κατά την άποψή μας.
Γιατί αυτά που πραγματικά τρελαίνουν τα παιδιά είναι τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, τα παραμύθια, τα δώρα, τα δωρεάν παιγνίδια που στήνονται στις πλατείες, με κάθε είδους χάπενινγκ , οι Αϊ Βασίληδες, οι μάγοι, οι ταχυδακτυλουργοί, ότι δηλαδή προγραμμάτισαν άλλοι, εκτός Δήμου.
Αναφερόμαστε στην εκδήλωση που θα κάνει την Κυριακή  (21-12) στην πλατεία Τερζάκη το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ζωγράφου, επειδή φέτος η “πόλη γιορτάζει” όπως χαρακτηριστικά διατείνεται η νέα διοίκηση του Ν.Π. σύμφωνα με τις καλλιτεχνικές ανησυχίες του Προέδρου του βασισμένες στη δική του “κουλτούρα” για λίγους “εκλεκτικά, πνευματικά σκεπτόμενους” συμπολίτες μας, αγνοώντας τον ….απλό ΛΑΟ, μα πάνω απ’ όλα τα παιδιά εκείνα που έχουν την ατυχία να μην πηγαίνουν σε κάποιο παιδικό σταθμό του Δήμου όπου εκεί αυτά τα παιδιά πράγματι γιορτάζουν.
“Με  την παιδική παράσταση”, λοιπόν και όπως μας λένε οι ιθύνοντες του Ν.Π., “από το Θέατρο του Νέου Κόσμου «Η κοιμωμένη ξύπνησε» συνεχίζονται, το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 17.30, στον δημοτικό κινηματογράφο «Αλέκα» οι εκδηλώσεις του Δήμου Ζωγράφου. Οι δύο παιδικές παραστάσεις εντάσσονται στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Η πόλη γιορτάζει», που έχει οργανώσει το Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Η παράσταση, που έχει ελεύθερη είσοδο, βασίζεται στο γνωστό παραμύθι διασκευασμένο από την Ξένια Καλογεροπούλου και τον Θωμά Μοσχόπουλο, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου”.
Δεν θα πρέπει να λησμονήσουμε και να συγχαρούμε την αξιέπαινη πρωτότυπη πρωτοβουλία των καταστημάτων που βρίσκονται στην πλατεία “Μούσκου” στα Ιλίσια για το ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο πάρτι που διοργανώνουν και αυτοί την Κυριακή (21-12) από της 12 το μεσημέρι μέχρι της 3 για να προσφέρουν στους περαστικούς χριστουγεννιάτικα γλυκά συνοδευόμενα από τους Αϊ Βασίληδες και τους καλικάτζαρους υπό τους ήχους  ζωντανής μουσικής.
Όλοι πρέπει να χαιρετίσουμε αυτή την κίνηση των καταστηματαρχών της γειτονιάς μας, να τη στηρίξουμε γιατί αξίζουν, με την ευχή να βρουν μιμητές και άλλες γειτονιές.

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου