"Καμπανάκι" για το ΣΥΡΙΖΑ η ήττα του Κοντοσταύλου

"Καμπανάκι" για το ΣΥΡΙΖΑ η ήττα του Κοντοσταύλου

Πολλαπλά  είναι τα μηνύματα από τις χθεσινές επαναληπτικές Δημοτικές Εκλογές   στην Καισαριανή και την ήττα του αρχικά εκλεγέντος  στην αναμέτρηση  του περασμένου Μαίου  Δημάρχου  Κοντοσταύλου Σταύρου, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ , από τον υποψήφιο του ΚΚΕ κ. Σταμέλο.

Ο  κ. Σταμέλος εξελέγη με 3933 ψήφους, έναντι 3728 ψήφων που έλαβε ο κ. Κοντόσταυλος. Τα άκυρα ανήλθαν σε 114 και τα λευκά σε 155. Ψήφισαν 7930 από τους 23833 δημότες Καισαριανής.
Την ώρα που η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει απολύτως βέβαιη για την επικράτησή της , όποτε γίνουν εθνικές εκλογές, ακόμη και με αυτοδυναμία, το αποτέλεσμα της χθεσινής αναμέτρησης σ΄ένα Δήμο της μεγαλύτερης εκλογικής περιφέρειας της χώρας τη Β’ Αθηνών, θεωρητικά «προπύργιά» της , όπου ήρθε πρώτος  και στα δυο, στις Ευρωεκλογές, δεν επιβεβαιώνει την εκτίμησή της .
Η αύξηση μόνο κατά 500ψήφων της δύναμης του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με την αντίστοιχη επίδοσή του στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών του Μαίου, κάθε άλλο μπορεί να απαλείψει το αρνητικό αποτέλεσμα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης .
Δεδομένου ότι αυτή τη φορά  τη μάχη την έδωσε από θέση μεγαλύτερης  ισχύος, σε σχέση με τότε :
– Από τη θέση πλέον της  Δημοτικής Αρχής στο Δήμο και της συσπείρωσης του συνδυασμού του όλο αυτό το διάστημα όταν οι ηττηθείσες  παρατάξεις αντιμετώπιζαν διαλυτικές τάσεις,     

– Έχοντας πλέον την Περιφέρεια Αττικής, η πολιτική ηγεσία της οποίας μ΄επικεφαλής την ίδια την Περιφερειάρχη κυρία Δούρου, συμμετείχε ενεργά στον προεκλογικό αγώνα του κ. Κοντοσταύλου και την στήριξη συνάμα όλου του μηχανισμού της Περιφέρειας

–Τη νίκη στις ευρωεκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Το ιδιαίτερα δυσμενές πολιτικό κλίμα για την κυβέρνηση και τα αντιδημοφιλή μέτρα που έχει λάβει (ΕΝΦΙΑ κ.α) αλλά και οι τελευταίες απαιτήσεις της τρόικα .

Ένα ακόμη σημαντικότατο στοιχείο είναι το γεγονός ότι ενώ η χθεσινή αναμέτρηση  είχε χαρακτήρα « β΄ γύρου» αφού συμμετείχαν μόνο  δυο υποψήφιοι και όχι όλοι, όπως το Μάιο, ο κ. Κοντοσταύλος  δεν μπόρεσε να διατηρήσει  την απήχηση και διείσδυσή του στους 7.355 που τότε  τον είχαν ψηφίσει, παρότι από τότε έχουν περάσει μόλις 6 μήνες .
Η τεράστια αποχή που έφτασε στο 67%   λειτούργησε ουσιαστικά απορριπτικά για τον κ. Κοντοσταύλο και τον ΣΥΡΙΖΑ  που είχε προσδώσει στη χθεσινή αναμέτρηση χαρακτηριστικά «δημοψηφίσματος» για την πολιτική και εκλογική του απήχηση .
Το ΚΚΕ σ' ανακοίνωσή του αναφέρει : «Χαιρετίζουμε το λαό της Καισαριανής που ανέδειξε τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε νέα δημοτική αρχή της πόλης. Τον καλούμε από αύριο κιόλας να συνεχίσει να στηρίζει με την αγωνιστική του παρέμβαση και συμμετοχή τις προσπάθειες της νέας δημοτικής αρχής να ανακουφίσει τις λαϊκές οικογένειες της πόλης και να αποτελέσει ουσιαστικό στήριγμα στα προβλήματα, τις αγωνίες και τους αγώνες τους.
Η Καισαριανή έρχεται να προστεθεί στους δήμους Πάτρας, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου και Ικαρίας που στις τοπικές εκλογές του Μαΐου ανέδειξαν ως δημοτική αρχή τη Λαϊκή Συσπείρωση και που από την πρώτη στιγμή παλεύουν ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και το ασφυκτικό αντιδραστικό πλαίσιο της τοπικής διοίκησης, για να υπάρξουν ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών, των εργαζομένων, των ανέργων, για να εμποδιστούν τα σχέδια της κυβέρνησης σε βάρος των εργαζομένων των δήμων και για να στηρίξουν έμπρακτα τους καθημερινούς λαϊκούς αγώνες.
Το αποτέλεσμα στην Καισαριανή αποτελεί ένα θετικό μήνυμα αγώνα και αντίστασης στις λογικές της διαχείρισης και της υποταγής στην αντιλαϊκή πολιτική, που ακολουθούν οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές τόσο των κομμάτων της συγκυβέρνησης όσο και του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο λαός της Καισαριανής, με την εμπειρία και την αγωνιστική του παράδοση, μπορεί να συμβάλλει στη συνολική πάλη του λαού ενάντια στην πολιτική και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης, καθώς και σε όσους οδηγούν το λαό σε νέες αυταπάτες και αδιέξοδα, υπηρετώντας τον ίδιο δρόμο, της ΕΕ, του κεφαλαίου, της αποδοχής και αναγνώρισης του χρέους. Να συμβάλλει στην ενίσχυση του εργατικού-λαϊκού κινήματος και της Λαϊκής Συμμαχίας, στην ισχυροποίηση του ΚΚΕ, για μια πραγματικά φιλολαϊκή διέξοδο».

Πηγή: newsTA

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου