Βασίλης ΘΩΔΑΣ Δήμαρχος Ζωγράφου

Βασίλης ΘΩΔΑΣ Δήμαρχος Ζωγράφου

 Η καθημερινότητα είναι ένας σκληρός και αδιάκοπος αγώνας που δίνεται από όλους μας.

Συνέντευξη για όλα τα μείζονα θέματα που αφορούν την πόλη μας παραχώρησε ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας στην εφημερίδα μας και χωρίς να αφήσει τίποτα ασχολίαστο, έδωσε ουσιαστικές και σαφείς απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που του θέσαμε τονίζοντας ότι στόχος της Διοίκησης είναι να γίνουν πράξη τα όσα έχει οραματιστεί για την πόλη μας, αφού παρέλαβε ένα Δήμο σκοτεινό, ανασφαλή, με αρκετά προβλήματα και κρυφές χωματερές.

Παρέθεσε όλα όσα έχουν γίνει στη διάρκεια της θητείας του ως Δήμαρχος δίνοντας καθημερινά έναν σκληρό και αδιάκοπο αγώνα με όλους μαζί, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος του προεκλογικού  προγράμματος της παράταξή του να έχει γίνει πράξη, η πόλη μας να αλλάζει καθημερινά για να γίνει βιώσιμη και με ποιότητα ζωής για τους συμπολίτες μας.

Κριτικάρει την αξιωματική  αντιπολίτευση γιατί «απαξιώνει τα Δημοτικά Συμβούλια απουσιάζοντας ομαδικά» και θέτει το ερώτημα «αν έτσι αντιλαμβάνονται την απλή αναλογική που καθιέρωσε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Η κριτική που του ασκείται την λαμβάνει σαν ευκαιρία βελτίωσης και όπως λέει πρέπει «να την επιζητούμε και να την αξιοποιούμε αναλόγως γιατί μας βοηθάει να εξελιχθούμε».

Ως γέννημα θρέμμα του Ζωγράφου έχει βάλει τον πήχη ψηλά καθώς θέλει να αλλάξει την πόλη μας προς το καλύτερο, γιατί «ακόμη και τα όνειρα θέλουν δουλειά».

Ακολουθεί η συνέντευξη:

Στα 3 χρόνια από την εκλογή σας στη Διοίκηση του Δήμου κύριε Δήμαρχε κάνοντας έναν απολογισμό ποιες είναι οι παρεμβάσεις που κάνατε προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινότητα των δημοτών μας.

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 που αναλάβαμε και επισήμως την ευθύνη της Διοίκησης,  «σηκώσαμε τα μανίκια» και εφαρμόσαμε στην πράξη το προεκλογικό μας σύνθημα «Ώρα για δουλειά». Ξεκινήσαμε τον αγώνα κύριε Ραυτόπουλε ώστε να αλλάξουμε την πόλη μας, να αποκτήσει την αίγλη και τη φήμη που της αναλογούσε όλα αυτά τα χρόνια, να είναι μία πόλη λειτουργική, φωτεινή, ασφαλής, καθαρή, με έργα που θα την αναδείξουν και κυρίως θα την κάνουν βιώσιμη και με ποιότητα ζωής για τους συμπολίτες μας.

Από την πρώτη στιγμή επιδοθήκαμε σε έναν αγώνα δρόμου ώστε να πετύχουμε σε σύντομο χρόνο τις αλλαγές  και βελτιώσεις που θέλαμε να υλοποιηθούν. Με σκληρή δουλειά, προγραμματισμό και όραμα, εφαρμόσαμε στην πράξη την υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση, δημιουργώντας  άμεσα νέες αίθουσες  Νηπιαγωγείων και Παιδικών Σταθμών ώστε να μην αφήσουμε έξω κανένα παιδί συνδημοτών μας. Παραδώσαμε ήδη από την πρώτη χρονιά επτά νέες αίθουσες Παιδικών Σταθμών ενώ τον επόμενο Σεπτέμβριο εφαρμόσαμε την προσχολική εκπαίδευση, παρότι δεν παραλάβαμε κάποιο σχέδιο, μία πρόταση για έναν χώρο που θα μπορούσε να γίνει νηπιαγωγείο.

Καταθέσαμε προτάσεις και πετύχαμε  χρηματοδοτήσεις ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ περίπου για την υλοποίηση σημαντικών έργων για τον Δήμο Ζωγράφου, έργα τα οποία θα αλλάξουν την εικόνα του Ζωγράφου, βελτιώνοντας σημαντικά την καθημερινότητα των κατοίκων.

Δημιουργήσαμε τα πάρκα γειτονιάς, τα λεγόμενα pocket parks, αναμορφώσαμε τις υφιστάμενες παιδικές χαρές της πόλης μας και φτιάξαμε νέες σύγχρονες παιδικές χαρές για τους μικρούς μας φίλους.

 

Ξεκινήσαμε τις αναπλάσεις πεζοδρομίων που άλλαξαν την όψη και των τριών περιοχών του Δήμου μας – Ιλίσια, Ζωγράφου, Γουδί-  αισθητικά και λειτουργικά και κυρίως βελτίωσαν την ποιότητας ζωής των κατοίκων του Ζωγράφου. Προχωρήσαμε στην ανάπλαση της πλατείας «Άνοιξη», προσφέροντας ένα νέο όμορφο χώρο στους Δημότες μας και ολοκληρώσαμε την ανακατασκευή τριών αθλητικών εγκαταστάσεων και ενός νέου ανοικτού χώρου μπάσκετ στην οδό Κοκκινοπούλου.

Στην καθαριότητα δυστυχώς ξεκινήσαμε από την αρχή αφού από την πρώτη στιγμή ανακαλύψαμε τρεις χωματερές σε σημεία του Δήμου μας. Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση για να αλλάξουμε την εγκαταλελειμμένη πόλη μας. Και με καθημερινό αγώνα, σε συνεργασία με τους εργαζόμενους,  βελτιώσαμε την εικόνα της πόλης. Με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των δημοτών για την ανακύκλωση και τη μείωση των αστικών απορριμμάτων σταθμεύει στον Δήμο Ζωγράφου το Κινητό Πράσινο Σημείο .

Σε περιοχές με μεγάλο όγκο απορριμμάτων εγκαταστάθηκαν 18 υπόγειοι κάδοι ώστε να αποφεύγονται προβλήματα, όπως π.χ. η δυσάρεστη οσμή και τα σκουπίδια δεν θα είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες, δεν θα επιβαρύνεται αισθητικά η περιοχή με υπολείμματα τροφών και άλλων απορριμμάτων περιμετρικά των πλαστικών κάδων.

Σε αυτά να προσθέσω και  δύο έργα 2,15 εκατομμύρια ευρώ για την ανανέωση του στόλου των οχημάτων της υπηρεσίας καθαριότητας με leasing και άλλα τόσα για την εγκατάσταση λαμπτήρων led σε όλο το Δήμο.

Με σκοπό την διευκόλυνση των συνδημοτών μας, των επισκεπτών της πόλης μας αλλά και την παροχή υψηλής ποιότητας πρόσβαση στο διαδίκτυο, τοποθετήσαμε σε έξι κοινόχρηστους χώρους της πόλης, όπως πάρκα και πλατείες, 10 σημεία ελεύθερης ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (Wi-Fi) και ταυτόχρονα, εγκαταστήσαμε 10 νέα καινοτόμα ηλιακά παγκάκια στην πλατεία Γαλήνης, στην παιδική χαρά Μερκάτη, στην πλατεία Περού, στη νησίδα της Γ. Παπανδρέου, στη Βίλα Ζωγράφου και στην πλατεία Αγίου Γερασίμου.

Και φυσικά δώσαμε μεγάλη έμφαση στο ζήτημα του πρασίνου, με τη δημιουργία πάρκων γειτονιάς, των λεγόμενων pocket parks ενώ σε αρκετά σημεία της πόλης τοποθετούνται περισσότερα από 200 δέντρα, παρέχοντας σε όλους τους συνδημότες μας μία επιπλέον ανάσα πρασίνου. Παράλληλα,  επισκευάζονται οι εγκαταστάσεις αυτόματου ποτίσματος, τις οποίες, όταν αναλάβαμε τη Διοίκηση του Δήμου, διαπιστώσαμε ότι ήταν κατεστραμμένες, ενώ  ταυτόχρονα κατασκευάζονται νέες.

Επισημαίνω ωστόσο ότι, παρά την πανδημία, δώσαμε βάρος σε καλλιτεχνικές, πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις που απέσπασαν εγκωμιαστικά σχόλια από όλους τους συμπολίτες μας.

 

 Με την ενεργειακή κρίση προ των πυλών πόσο έτοιμος είναι ο Δήμος να ανταπεξέλθει οικονομικά στα προβλήματα που θα προκύψουν.

Είναι αλήθεια ότι η ενεργειακή κρίση ήρθε για να επιβαρύνει τους Δήμους, οι οποίοι ήδη είχαν κληθεί να αναλάβουν μεγάλο βάρος λόγω της πανδημίας με μειωμένα ή καθόλου τέλη από τα κλειστά καταστήματα, με έκτακτα έξοδα για εφοδιασμό υγειονομικού υλικού (μάσκες, αντισηπτικά), περιορίζοντας δραματικά τα οικονομικά τους.

Ταυτόχρονα, σε θεσμικές συναντήσεις που είχαμε με κυβερνητικά στελέχη θέσαμε τα ζητήματα αυτά, ζητώντας από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης να συνεχίζουν να στηρίζουν τους Δήμους της χώρας, να τους ενισχύουν περαιτέρω οικονομικά και τους επόμενους μήνες ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν σωρευτεί λόγω της πανδημίας, της ενεργειακής κρίσης και του πολέμου στην Ουκρανία.

Ωστόσο, στην προσπάθειά μας να περιορίσουμε τα λειτουργικά κόστη στο Δήμο,  αλλάξαμε τον παλαιό και ενεργοβόρο οδοφωτισμό -περίπου 3700 λαμπτήρες- με  σύγχρονους  τύπου led , ένα έργο με το οποίο μειώνουμε τις εκπομπές ρύπων CO2 και εξοικονομούμε ενέργεια άνω του 60%. Επίσης, ετοιμάζουμε την ενεργειακή κοινότητα μέσω της οποίας μπορούμε να διαδραματίσουμε ενεργό ρόλο στον τομέα της ενέργειας.

 Ο χειμώνας ήταν δύσκολος εξαιτίας της πανδημίας, κύριε Δήμαρχε, οι κοινωνικές υπηρεσίες ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες σας σχετικά με το θέμα της δημόσιας υγείας, αλλά και γενικά με τα θέματα που είναι επιφορτισμένες.

Η πανδημία μας οδήγησε να λάβουμε άμεσα μέτρα και με ταχείς ρυθμούς να πάρουμε πρωτοβουλίες που θα διευκόλυναν και θα εξυπηρετούσαν ευάλωτους συμπολίτες μας.  Είμαστε από τους πρώτους Δήμους κύριε Ραυτόπουλε που  συστήσαμε την Υπηρεσία «Είμαστε Δίπλα σου»,  η οποία είχε ως αποστολή τη διευκόλυνση της προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης και της εκτέλεσης ιατρικών  συνταγών των κατοίκων του Δήμου μας οι οποίοι αδυνατούσαν να μετακινηθούν εκτός οικίας τους. Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες βρίσκονται τα τελευταία  χρόνια στην πρώτη γραμμή λόγω του Covid-19.  Δεν σταμάτησαν λεπτό να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους   προσαρμόζοντας τη λειτουργία τους ώστε να ανταποκρίνεται στις συνθήκες που επικράτησαν π.χ. το Κοινωνικό Φροντιστήριο  εφάρμοσε την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ πραγματοποιήσαμε επαναλαμβανόμενα δωρεάν Rapid tests στους κατοίκους και εργαζόμενους του Δήμου Ζωγράφου.

Το διάστημα αυτό, πραγματοποιήθηκαν πολλαπλές εθελοντικές αιμοδοσίες και διοργανώθηκαν ποικίλα προγράμματα προαγωγής της δημόσια υγείας (εκτίμηση καρδιοαγγειακού κινδύνου, δωρεάν  μαστογραφίες και test ΠΑΠ, διαδικτυακά  σεμινάρια για  Πρώτες  Βοήθειες, ΚΑΡΠΑ, εξαρτήσεις, εφηβεία, πρόληψη   εμφράγματος, κ.α.). Επίσης, στον τομέα της πρόληψης δημιουργήθηκε το ΚΕΠ Υγείας.

Πραγματοποιήθηκαν επιπλέον δράσεις κοινωνικής στήριξης (συγκέντρωση σχολικών ειδών, παιχνιδιών για ευάλωτες οικογένειες, αναγκαίων ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς, πυρόπληκτους κ.α) και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής έγιναν διανομές προϊόντων ΤΕΒΑ σε δικαιούχους του προγράμματος.

Ο Δήμος Ζωγράφου, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολίτικης και της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών, είναι μεταξύ των δύο Δήμων της Ελλάδας που συμμετείχαν στην έρευνα της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας, της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής και της Παγκόσμιας Τράπεζας για την αναβάθμιση των Υπηρεσιών Κοινωνικής Πρόνοιας για τους ηλικιωμένους στη χώρα.

Όπως αντιλαμβάνεστε και εσείς, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, αποτελώντας βασικό αρωγό στην προσπάθεια στήριξης των αδύναμων συμπολιτών μας, ακόμη και μέσα στην πανδημία.

 

Είστε ένας Δήμαρχος που καθημερινά οι δημότες σας συναντούν στους δρόμους της πόλης μας. Τι άποψη έχετε για τη λειτουργία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου. 

Θεωρώ αυτονόητο ότι ο Δήμαρχος πρέπει να επικοινωνεί με τους Δημότες και αυτό κάνω σε καθημερινή βάση προκειμένου να ενημερωθώ από πρώτο χέρι για τυχόν προβλήματα, αλλά και να ακούσω τους συμπολίτες μου ώστε να δώσω λύσεις σε ζητήματα που τους απασχολούν. Άλλωστε γι’ αυτό και καθιέρωσα κάθε Τετάρτη την «Ώρα του Δημότη», όπου όποιος επιθυμεί, με επισκέπτεται χωρίς ραντεβού και τον συναντώ στο Γραφείο μου.

Τώρα σχετικά με την Τεχνική Υπηρεσία, παρ’ όλες τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό λόγω συνταξιοδοτήσεων εργαζομένων και της μη πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ δημοτικών υπαλλήλων την τελευταία τριετία, έχει κάνει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, με αποτέλεσμα να έχουν εγκριθεί σημαντικά έργα που αλλάζουν τη μορφή του Δήμου μας. Τα χρηματοδοτούμενα έργα που όπως σας είπα αγγίζουν τα 30 εκατομμύρια ευρώ, αποτελούν ιστορικό ρεκόρ για τον Δήμο Ζωγράφου και η επιτυχημένη υποβολή μελετών και η έγκριση τους, έχουν τη σφραγίδα των Τεχνικών Υπηρεσιών.

 Σας κατηγορούν ότι φέρνεται θέματα στην Οικονομική Επιτροπή γιατί δεν μπορείτε να τα περάσετε από το Δημοτικό Συμβούλιο. Τι έχετε να πείτε γι’ αυτό; 

Σύμφωνα με τον Νόμο 4623 που ψηφίστηκε το 2019, η  Οικονομική Επιτροπή, όχι μόνο στο Δήμο Ζωγράφου αλλά σε όλη τη χώρα, ψηφίζει για τα δικά της θέματα, όσα ορίζονται δηλαδή βάσει του Νόμου, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα θέματα που είναι αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου.  Άρα, δεν αλλάζει κάτι σε επίπεδο ελέγχου και διαφάνειας αλλά υπάρχουν περιπτώσεις όπου πρέπει να ληφθούν ταχύτερα αποφάσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση και επίλυση ζητημάτων που αφορούν τους πολίτες.

Επιπλέον, αν απαξιώνει κάποιος το Δημοτικό Συμβούλιο αυτή είναι η αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς σε πολλές συνεδριάσεις τα μέλη της ομαδικά απουσιάζουν, με αποτέλεσμα να μην λαμβάνονται αποφάσεις και να κωλυσιεργούν έτσι το έργο του Δημοτικού Συμβουλίου. Έτσι αντιλαμβάνονται την απλή αναλογική αυτοί που την καθιέρωσαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση;.

 

Θα ξαναφέρετε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα του Οργανισμού Λειτουργίας του Δήμου Ζωγράφου κύριε Δήμαρχε;

Θα επαναφέρουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα του νέου Οργανισμού Λειτουργίας του Δήμου κύριε Ραυτόπουλε.  Ο Δήμος Ζωγράφου θα είναι πιο λειτουργικός με τον Οργανισμό και οι  εργαζόμενοι θα έχουν ταχύτερη εξέλιξη. Με τον τρόπο αυτό αίρονται τα εμπόδια που υπήρχαν στην επαγγελματική και διοικητική τους πορεία. Επιπλέον, θα αντιμετωπίζονται με καλύτερο τρόπο προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη. Επομένως, θα είναι προς όφελος όλων η λειτουργία του Οργανισμού.

 

Κριτική όμως σας ασκείται και από ιδεολογικούς συνοδοιπόρους σας, κυρίως σε θέματα καθημερινότητας. Πόσο σας ενοχλεί και αν σας ενοχλεί.

Την  κριτική οφείλουμε να τη λαμβάνουμε σαν ευκαιρία βελτίωσης, να την επιζητούμε και την αξιοποιούμε αναλόγως γιατί μας βοηθάει να εξελιχθούμε. Όπως έλεγε και ο Αμερικανός συγγραφέας, εκδότης, φιλόσοφος και καλλιτέχνης  Έλμπερτ Χάμπαρντ «Αν θες να αποφύγεις κάθε κριτική, τότε να μην είσαι τίποτα, να μην κάνεις τίποτα, να μη λες τίποτα». Επομένως, είμαι δεκτικός σε κάθε κριτική, από όπου και αν προέρχεται. Εμείς συνεχίζουμε να εργαζόμαστε προσηλωμένοι στο στόχο μας  γιατί το αποτέλεσμα είναι αυτό που θα μας δικαιώσει.  Η καθημερινότητα όμως είναι ένας σκληρός και αδιάκοπος αγώνας που δίνεται από όλους μας, Διοίκηση και εργαζόμενους. Εξάλλου, Διοίκηση σημαίνει και σύνθεση και είμαστε το πιο επιτυχημένο παράδειγμα δημοτικής συνεργασίας σε όλη τη χώρα.

Με την απόφαση της Κυβέρνησης για εφαρμογή της κινητικότητας αρκετοί υπάλληλοι την εκμεταλλεύτηκαν και αποχώρησαν από το Δήμο. Πως θα καλύψετε  τώρα την έλλειψη προσωπικού;

Είναι αλήθεια ότι η κινητικότητα οδήγησε πολλούς δημοτικούς υπαλλήλους να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα οι Υπηρεσίες του Δήμου Ζωγράφου να ανταπεξέρχονται με λιγοστό προσωπικό. Εγώ προσωπικά έχω καταθέσει πρόταση, που υιοθετήθηκε από την ΚΕΔΕ, η κινητικότητα να εφαρμόζεται μόνο μεταξύ των ΟΤΑ ώστε να αποφεύγεται η «αιμορραγία» προσωπικού από τους Δήμους. Εμείς λοιπόν ως Διοίκηση, για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση αυτή,  πιέζουμε την κυβέρνηση για να προκηρυχθούν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ. Επιπλέον, για να ενισχύσουμε σε προσωπικό όλες τις Υπηρεσίες, έχουμε φροντίσει, είτε  με συμβάσεις ορισμένου χρόνου  είτε με τα προγράμματα που υλοποιούνται μέσω του ΟΑΕΔ, όπως π.χ. το πρόγραμμα ανέργων ηλικίας 55-67, να βρουν δουλειά αρκετοί συμπολίτες μας.

 

Σας ακούμε συχνά να λέτε «Ο Δήμος Ζωγράφου αλλάζει», ποια είναι η εξέλιξη εφαρμογής του προγράμματός σας και πως θα πορευτείτε μέχρι το τέλος της θητείας σας ώστε οι δημότες να δουν πράγματι αυτή την αλλαγή. 

Είναι αλήθεια ότι η εμφάνιση του Covid- 19 λειτούργησε ανασταλτικά σε πολλούς τομείς της Δημόσιας Διοίκησης σε όλη τη χώρα  και αναπόφευκτα επέφερε καθυστερήσεις στην επίλυση πολλών ζητημάτων και στην υλοποίηση του προγραμματισμού.  Όμως, δεν πτοηθήκαμε παρότι ήταν σαφές ότι ο σχεδιασμός θα είχε δυσκολίες λόγω της γενικώς απορρύθμισης από την πανδημία.

Στόχος της Διοίκησής μας είναι να γίνουν πράξη τα όσα είχαμε οραματιστεί για την πόλη μας. Παραλάβαμε έναν Δήμο σκοτεινό, ανασφαλή, με αρκετά προβλήματα και κρυφές χωματερές. Όταν αναλάβαμε τη Διοίκηση του Δήμου δεν μείναμε στα λόγια, αλλά κάναμε πράξη το σύνθημα «Ώρα για δουλειά».

Με το έργο «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων Δήμου Ζωγράφου και διασύνδεσης τους μέσω δικτύου διαδρομών πεζών» ύψους 12,4 εκατ. ευρώ, μέσω του οποίου αναπλάθονται και αναβαθμίζονται πλατείες, πάρκα, παιδικές χαρές, υπαίθρια γυμναστήρια και άλλα σημεία ενδιαφέροντος και συνάθροισης στον Δήμο Ζωγράφου, με την αναμόρφωση της Παιδικής Χαράς στην Ούλωφ Πάλμε, η οποία παρέμενε κλειστή για περισσότερα από 9 χρόνια, με τα νέα smart park και τη μεγάλη ανάπλαση του πάρκου Ειρήνης- πλατείας Σωτηρίου Ζωγράφου – περιβάλλοντος χώρου Βίλας Ζωγράφου, μέσω της οποίας θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο πάρκο πρασίνου στο κέντρο της πόλης, αποτελώντας σημείο αναφοράς για τους κατοίκους του Δήμου Ζωγράφου και πόλο έλξης ατόμων από όμορους και μη Δήμους αλλά και τις αναπλάσεις πρασίνου που ήδη έχουν εγκριθεί, ο Δήμος Ζωγράφου Αλλάζει.

Επίσης γίνεται δουλειά και στη ΜΑΞΙΑΔΗΖ, η οποία αξιοποίησε το κυλικείο του Κοιμητηρίου κάνοντας για πρώτη φορά διαγωνισμό και φέρνοντας νέα έσοδα στο Δήμο. Το ίδιο θα κάνουμε με τον «Ρυθμό» και το κυλικείο στο Ιλίσιο Κολυμβητήριο που ήταν κλειστά και παρατημένα για χρόνια, με αποτέλεσμα να χάνονται χιλιάδες ευρώ.

Επιδιώκουμε επίσης τη δημιουργία νέων παρκινγκ αλλά και να έχουμε αντισταθμιστικά οφέλη από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ που ήδη άρχισε τα έργα στον Δήμο για να περάσει η νέα γραμμή, καθώς η προηγούμενη διοίκηση δεν συμμετείχε καν στη διαβούλευση και δεν απαίτησε τίποτα για τον Δήμο Ζωγράφου, απαξιώνοντας την ίδια την περιουσία του.

Αυτή τη στιγμή, μεγάλο μέρος του προεκλογικού  μας προγράμματος έχει γίνει πράξη και ναι, η πόλη μας αλλάζει καθημερινά και αυτό το βλέπουν οι δημότες.

Στις εκλογές του 2023 πιστεύετε ότι θα έχετε την ίδια στήριξη που είχατε στις εκλογές του 2019 από την παράταξη του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, και  από άλλες μεμονωμένες προσχωρήσεις; Πως θα πορευτείτε;

Κατ’ αρχάς, στις εκλογές του 2023 προσδοκώ οι πολίτες της πόλης μας να αναγνωρίσουν το  έργο που έχει παραχθεί τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Ζωγράφου, λαμβάνοντας υπόψη το μέλλον και την προοπτική του Δήμου.  Τώρα όσον αφορά στην πολιτική στήριξη, οφείλω να σας επισημάνω ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, η παράταξη «Ώρα για δουλειά» δεν είχε την επίσημη στήριξη κανενός κόμματος. Αυτοδιοικητικές παρατάξεις που αυτοπροσδιορίζονται στον κεντρώο χώρο και την κεντροδεξιά, συνασπιστήκαμε ώστε να δώσουμε τον αγώνα της καθημερινότητας και των έργων που είχαν βαλτώσει την τελευταία πενταετία στην πόλη μας. Αν παρατηρήσετε, η Διοίκηση του Δήμου αποτελείται από πρόσωπα πολλών παρατάξεων και είμαι βέβαιος ότι στις επόμενες εκλογές θα είμαστε όλοι μαζί, σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, να υποστηρίξουμε και να συνεχίσουμε με το ίδιο μεράκι το έργο που άρχισε τον Σεπτέμβριο του 2019.

 

 Είσαστε γέννημα θρέμμα του Ζωγράφου, κύριε Δήμαρχε, αγαπάτε το Δήμο σας  και το όραμά σας είναι να τον διαμορφώσετε σ’ ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό Δήμο. Πόσο εφικτό είναι αυτό το όραμά σας;

Επειδή αγαπάω τον τόπο μου και ζω σε αυτόν, έχω βάλει τον πήχη ψηλά καθώς θέλουμε να αλλάξουμε την πόλη μας προς το καλύτερο κύριε Ραυτόπουλε.

Ακόμη και τα όνειρα θέλουν δουλειά. Έχουμε τη  θέληση, το ζήλο αλλά και το σχέδιο να γίνει η πόλη μας, ο Δήμος Ζωγράφου, να αποτελέσει μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, μία πόλη πρότυπο για πολλούς άλλους Δήμους και πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών. Το πιστοποιούν τα έργα μας και η προσήλωσή μας στην καθημερινότητα. Το χρωστούσαμε και πάντα θα το χρωστά κάθε Διοίκηση στα παιδιά μας και  στις επόμενες γενιές. 

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου