ΜΕΤΡΟ 4 Τελευταία ενημέρωση

ΜΕΤΡΟ 4 Τελευταία ενημέρωση

Ο Αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμος Μπουλούκος με αφορμή τα έργα που πρόκειται να ξεκινήσουν για τη Γραμμή 4 του ΜΕΤΡΟ κάλεσε τους επαγγελματίες του Δήμου μας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στις 6  Ιουνίου 2022  για να ενημερωθούν από τους αρμόδιους της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ με επικεφαλής την Διευθύντρια των Έργων Γραμμής 4 Σίσσυ Βουτυρίτσα για την πορεία των έργων, για το ποιοι δρόμοι θα κλείσουν όταν αρχίσουν οι κύριες κατασκευές,  και ότι  οι πρώτες εργασίες που θα γίνουν θα γίνουν στις Πλατείες  Αλεξανδρή, Ελευθερίας, Κύπρου και Αόρνου οι οποίες και θα περιφραχτούν, παρουσιάζοντας και το σχετικό χρονοδιάγραμμα.

Στη συνάντηση αυτή μεταξύ των άλλων παρευρισκομένων ήταν και  ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας ο οποίος εξήγησε τι δεν έπραξαν οι προηγούμενες διοικήσεις στο θέμα των αντισταθμιστικών με αποτέλεσμα να υπάρχει  απομείωση της περιουσίας του Δήμου Ζωγράφου από τα έργα στην Πλατεία Αλεξανδρή (Γαρδένια), προσθέτοντας ότι θα ζητηθούν άμεσα αντισταθμιστικά οφέλη.

Με αφορμή της συνάντησης αυτής επαναφέρουμε το θέμα που είχαμε δημοσιεύσει στην εφημερίδα μας (αριθμός Φύλλου 190 Δεκέμβριος 2021) στην οποία παρουσιάζαμε τη συνοπτική περιγραφή των νέων σταθμών του Μετρό της Γραμμής 4 Ιλίσια – Ζωγράφου – Γουδί  με την χωροθέτησή τους καθώς και τα βασικά και ειδικά σημεία τα οποία  χαρακτηρίζουν τους σταθμούς, οι οποίοι διαμορφώνονται όπως παρακάτω:

Ο Σταθμός Ιλίσια χωροθετείται στη οδό Ινδού και στις πλατείες Αόρνου και Κύπρου στον Δήμο Ζωγράφου, με χιλιομετρική απόσταση από τον προηγούμενο σταθμό 0,57 χλμ.

Πίνακας Α: ΚΑΤΟΨΗ

Πίνακας Β: ΤΟΜΗ Α-Α

Ο  Σταθμός Ζωγράφου χωροθετείται επί της πλατείας Αλεξανδρή (πλατεία Γαρδένιας) στον Δήμο Ζωγράφου, στη συμβολή των οδών Γ. Ζωγράφου και Γ’ Ορεινής Ταξιαρχίας  με τη λεωφόρο Στρ. Αλεξάνδρου Παπάγου, με χιλιομετρική απόσταση από τον προηγούμενο σταθμό 0,50 χλμ.

ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΚΑΤΟΨΗ.

ΠΙΝΑΚΑΣ Β: ΤΟΜΗ

Ο Σταθμός Γουδί χωροθετείται στην πλατεία Ελευθερίας και την οδό Λοχ. Σπηλιωπούλου στον Δήμο Ζωγράφου με χιλιομετρική απόσταση από τον προηγούμενο σταθμό 0,59 χλμ..

ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΚΑΤΟΨΗ

ΠΙΝΑΚΑΣ Β: ΤΟΜΗ

Σύμφωνα με τις μελέτες της Αττικό Μετρό, η γραμμή Άλσος Βεΐκου – Γουδί, μήκους 12,8 χιλιομέτρων, αναμένεται να εξυπηρετήσει 310.000 έως 530.000 επιβάτες.

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου