Η ΜΑΞΙΑΔΗΖ απαντά στις καταγγελίες των δημοτικών παρατάξεων "Μαζί για την πόλη μας" και "Αγαπώ Ζωγράφου"

Η ΜΑΞΙΑΔΗΖ απαντά στις καταγγελίες των δημοτικών παρατάξεων "Μαζί για την πόλη μας" και "Αγαπώ Ζωγράφου"

«Το πολιτικό θάρρος εναντίον του πολιτικού θράσους»

Μέχρι τον Οκτώβριο 2019 η διοίκηση Καφατσάκη, σύμφωνα με την υλοποίηση και εφαρμογή των αποφάσεων που είχαν ληφθεί στο Δ.Σ. της δημοτικής επιχείρησης ΜΑΞΙΑΔηΖ ΑΕ ΟΤΑ   οδηγούσε την εταιρεία στην απαξίωση, στην υπολειτουργικότητά της κι εν τέλει και χωρίς να έχουν το θάρρος να το αναφέρουν δημόσια και ανοιχτά, στο οριστικό της κλείσιμο.

Μια δημοτική επιχείρηση που το 2018 εμφάνισε ζημίες – καθόλου ανεξήγητο αφού ήταν προεκλογική χρονιά – και παρ’ ολίγον και το 2019 αν δεν καταφέρναμε μέσα σε μόλις 2,5 μήνες να ανασχέσουμε τα αρνητικά αποτελέσματα

Μια δημοτική επιχείρηση που χρησιμοποιήθηκε για διορισμούς ημετέρων και αυτών χωρίς ασφαλιστικές εισφορές κάποιες φορές.

Μια δημοτική επιχείρηση που οι εργατοπατέρες του Δήμου επιθυμούσαν το κλείσιμό της όπως δήλωσαν μέσα στο ΔΣ της ΜΑΞΙΑΔηΖ ΑΕ ΟΤΑ την 31η/07/2020, που αν γινόταν πράξη θα οδηγούσε σε απόλυση και στην ανεργία τους εργαζόμενους ΙΔΑΧ της εταιρείας και εκποίηση των περιουσιακών της στοιχείων.

Από τότε που αναλάβαμε τη διοίκηση της ΜΑΞΙΑΔηΖ ΑΕ ΟΤΑ περίπου 10 μήνες, όλη μας η προσπάθεια, η οποία έχει αρχίσει και φέρνει έμπρακτα αποτελέσματα, έχει αντιστρέψει την καταστροφική αυτή πορεία και οι καρποί της ορθής διαχείρισης εκ μέρους μας είναι ορατοί στον καθένα.

Προχωρούμε σε πλήρη εξορθολογισμό της εταιρείας, αρχής γενομένης από την πρόσληψη προσωπικού, η οποία αντιστοιχεί στις πραγματικές ανάγκες της εταιρείας για να μπορέσει ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του 2020, να παρέχει σύγχρονες κι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες και όχι την εξυπηρέτηση ημετέρων.

Σε κάθε περίπτωση, σε σύντομο χρονικό διάστημα έχουμε το πολιτικό θάρρος και θα πραγματοποιήσουμε δημόσιο απολογισμό των πεπραγμένων μας.

Παράλληλα, θα αντιπαραθέσουμε τα πεπραγμένα της διοίκησης Καφατσάκη, ώστε να μην έχει κανένας πολίτης του Ζωγράφου την παραμικρή αμφιβολία για το ποιος προασπίζεται στην πράξη τα συμφέροντα του πολίτη, όπως απορρέουν από το καταστατικό της ΜΑΞΙΑΔηΖ ΑΕ ΟΤΑ και το αίσθημα ευθύνης μας.

Καταγγελία  του «Μαζί για την πόλη μας»

«Με «βροχή» απ’ ευθείας αναθέσεων όλες οι δραστηριότητες της Δημοτικής επιχείρησης σε ιδιώτες !!!!

Για πρώτη φορά –τα τελευταία 10 χρόνια- και με συνοπτικές διαδικασίες απ’ ευθείας αναθέσεων- εκχωρούνται όλες οι δραστηριότητες και λειτουργίες της ΜΑΞΙΑΔΗΖ σε ιδιώτες !!!

Η Διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης ανακάλεσε σήμερα ομόφωνη απόφαση (56η/20-03-2020) του Διοικητικού Συμβουλίου για πρόσληψη 25 εργαζομένων μέσω ΑΣΕΠ (8μηνα) η οποία εγκρίθηκε από το ΥΠΕΣ (41756/1-7-2020) και προχώρησε στην απ’ ευθείας ανάθεση όλων των δράσεων και των λειτουργιών της Επιχείρησης σε ιδιώτες

Με πρόσχημα ότι είναι «δύσκολη και χρονοβόρα η διοικητική προπαρασκευή» των προσλήψεων προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, αποφάσισαν να προχωρήσουν στις παρακάτω απ’ ευθείας αναθέσεις :

1.Υπηρεσίες φύλαξης 2 στεγασμένων χώρων στάθμευσης οχημάτων Γ. Ζωγράφου και πλ. Τερζάκη για 6 μήνες, συνολική δαπάνη 74.400,00 €

2. Υπηρεσίες είσπραξης Χρημάτων από τους ενοικιαστές (!) των χώρων Στάθμευσης για 5 μήνες, συνολική δαπάνη 22.320,00 €

3.Παροχή Υπηρεσιών συμβουλευτικής υποστήριξης στη διοικητική λειτουργία της ΜΑΞΙΑΔΗΖ για 1 έτος συνολικά 24.800,00 €.

4.Παροχή υπηρεσιών Γραμματειακής υποστήριξης για 5 μήνες συνολικά 22.320,00 €

5. Παροχή Υπηρεσιών Οργάνωσης και επίβλεψης του κυλικείου του Δημοτικού Κοιμητηρίου για 5 μήνες, συνολικά 14.880,00 € .

6. Παροχής Υπηρεσιών ΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ ΧΩΡΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ & ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩ ΔΟΜΩΝ της ΜΑΞΙΑΔΗΖ ΑΕ για 5 μήνες , συνολικά 24.800,00 € .

7. Παροχή Υπηρεσιών Καθαριότητας κεντρικών και αποκεντρωμένων δομών της ΜΑΞΙΑΔΗΖ ΑΕ για 5 μήνες, συνολικά 24.800,00 €

Είναι αδιανόητο και πρωτοφανές στα χρονικά της Δημοτικής Επιχείρησης, να ακυρώνεται ομόφωνη απόφαση του ΔΣ για προσλήψεις με διαδικασίες ΑΣΕΠ, ενώ έχει δοθεί ήδη έγκριση του ΥΠΕΣ εδώ και 1 μήνα και αντ’ αυτού να έχει επιλεγεί είτε ιδιωτική εταιρία είτε εταιρία με ενοικιαζόμενους εργαζόμενους για φύλαξη, καθαριότητα, γραμματεία , ταμειακή υπηρεσία κλπ.

Οι δικαιολογίες δε περί δύσκολων διαδικασιών των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ είναι το λιγότερο αστείες.

Είναι επίσης εξίσου περίεργο να γίνεται απευθείας ανάθεση υπηρεσιών φύλαξης ποσού 74.400,00 € ενώ η νομοθεσία προβλέπει διαδικασίες διαγωνισμού.

Θεωρούμε τις αποφάσεις αυτές καταστροφικές για το συμφέρον της Δημοτικής Επιχείρησης αλλά και για το συμφέρον των δημοτών της πόλης.

Οι αποφάσεις αυτές επαναφέρουν και καθιερώνουν την αδιαφάνεια, τις πελατειακές σχέσεις, τις προσλήψεις «ημετέρων» και την κατασπατάληση πόρων σε έργα και υπηρεσίας αμφιβόλου ποιότητας και σκοπιμότητας, πάντα μέσω των απευθείας αναθέσεων χωρίς ποτέ να έχει ενημερωθεί η αντιπολίτευση έστω και τυπικά.
Καταψηφίσαμε και καταγγέλλουμε αυτές τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της διοίκησης του Δήμου και της ΜΑΞΙΑΔΗΖ

Δηλώνουμε ότι θα κάνουμε ως παράταξη ότι είναι δυνατόν για την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών και των δομών του Δήμου και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια για την ακύρωση των σχετικών αποφάσεων.»

Καταγγελία  του «Αγαπώ Ζωγράφου»

«Η Δημοτική Αρχή και η ΜΑΞΙΑΔΗΖ (Δημοτική Επιχείρηση), έχουν πάρει διαζύγιο…από την διαφάνεια.

Αντί η διοίκηση της ΜΑΞΙΑΔΗΖ να προβεί σε προσλήψεις ορισμένου χρόνου 8 μηνών 25 ατόμων μέσω ΑΣΕΠ (τις οποίες προσλήψεις ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών αρχές Ιουλίου), ανακάλεσε την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και αποφάσισε να αναθέσει τις εργασίες με απευθείας αναθέσεις ύψους 208.320 ευρώ σε ιδιώτες.
Συνεπώς, συνεχίζει την ρουσφετολογική τακτική με τις απευθείας αναθέσεις η διοίκηση της Ανώνυμης Εταιρείας του Δήμου Ζωγράφου, αγνοώντας τους κανόνες διαφάνειας για την σωστή διαχείριση δημόσιου χρήματος.

Εμείς ως Δημοτική Παράταξη που προάγει τα συμφέροντα των Δημοτών, προτείναμε και θα συνεχίσουμε να προτείνουμε, όπου είναι εφικτό και εγκρίνονται από το Υπουργείο Εσωτερικών, οι προσλήψεις να γίνονται μέσω ΑΣΕΠ, την ανεξάρτητη αρχή που διασφαλίζει την ορθότητα των προσλήψεων με εργαλεία αξιολόγησης και μοριοδότησης.

Ως Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη "Αγαπώ Ζωγράφου" οφείλουμε να καταγγείλουμε το γεγονός ως αδιαφανή διαδικασία σε μια εποχή που απαιτείται υπευθυνότητα και διαφάνεια.»

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου