Γιώργος Γιαννακόπουλος Πρόεδρος Ν.Π.Πολιτισμού και Αθλητισμού: ΝΑΙ υπάρχουν διαφορές στον ιδεολογικό προσανατολισμό

Γιώργος Γιαννακόπουλος Πρόεδρος Ν.Π.Πολιτισμού και Αθλητισμού:     ΝΑΙ υπάρχουν διαφορές στον ιδεολογικό προσανατολισμό

Ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου Γιώργος Γιαννακόπουλος, επικεφαλής της παράταξης “Πολίτες σε Δράση-Νέα Πορεία” η οποία συμμετέχει στη νέα Διοίκηση του Δήμου, υποστηρίζει ότι η συμμετοχή στη διοικούσα συμπαράταξη θα έπρεπε να ήταν ευρύτερη γιατί οι ανάγκες των δημοτών υπερβαίνουν αυτές τις διαφορές και γι’ αυτό το λόγο ταυτίζεται με την απόφαση του Δημάρχου.

Αποκαλύπτει ότι η προηγούμενη Διοίκηση του Νομικού Προσώπου λίγο πριν τις εκλογές προχώρησε σε περικοπές 500.000 ευρώ μηδενίζοντας 40 κωδικούς, ότι δεν του παραδόθηκε οικονομικός απολογισμός γιατί όπως του είπε η απερχόμενη Πρόεδρος Βασιλική Στρακαντούνα “δεν πρόλαβε λόγω εκλογών και της αδυναμίας προσωπικού”

Στόχος του είναι να δοθεί βαρύτητα στον τομέα του αθλητισμού που είχε “υποβιβαστεί” από τους προηγούμενους, γιατί υπερτερούσαν τα πολιτιστικά και ότι η σημερινή διοίκηση θα ισομοιράσει τα κονδύλια προς όφελος και των δύο.

Ακολουθεί αυτούσια η συνέντευξη:

Κύριε Γιαννακόπουλε πως δικαιολογείτε την συμμετοχή σας στη διοικούσα παράταξη, αλλά και την εμπιστοσύνη του Δημάρχου να σας αναθέσει την Προεδρία του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Αθλητισμού μιας και προέρχεστε από μια παράταξη με άλλο ιδεολογικό προσανατολισμό.

Το ερώτημα κύριε Ραυτόπουλε θα έπρεπε να είναι γιατί δεν είναι ευρύτερη η συμμετοχή στην διοικούσα συμπαράταξη! Η εφαρμογή της απλής αναλογικής – για πρώτη φορά από το 1936 αν δεν λαθεύω – είναι προφανές ότι έχει βρει απροετοίμαστο μεγάλο κομμάτι από το πολιτικό προσωπικό της χώρας, που δείχνει να μην αντιλαμβάνεται την ευθύνη που του αναλογεί σε ένα τέτοιο εγχείρημα! Ιδιαίτερα ο χώρος απ’ τον οποίο προέρχομαι, αυτός της κεντροαριστεράς, δεν είναι δυνατό να το αντιμετωπίζει τελικά ως …ιδεολόγημα!

Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξε τον νόμο – επιπόλαια και πρόχειρα όπως φάνηκε – προκειμένου να ανταποκριθεί σε ένα πάγιο ζητούμενο χρόνων του χώρου. Στην πράξη όμως, το βλέπουμε και στον Δήμο μας με την κα Καφατσάκη, η οποία προτίμησε την ασφάλεια της απόστασης και της ανέξοδης μικροκομματικής αντιπολίτευσης..

Απλή αναλογική σημαίνει συμμετοχή! Αλλιώς δεν πρόκειται παρά για ένα ψευδεπίγραφο σύνθημα..

Είμαι ο τελευταίος που θα απείχα από μια τέτοια βαθιά Δημοκρατική πρόκληση και επίσης ο τελευταίος που θα άφηνα τον Δήμο σε καθεστώς ακυβερνησίας γιατί «δεν ήρθαν τα πράγματα όπως εγώ θα ήθελα…»

Όσον αφορά την, ανάθεση της Προεδρίας του ΝΠ νομίζω έχει να κάνει ξεκάθαρα με την εμπειρία που υπάρχει καθώς και με το έργο που είχαμε αφήσει κατά την διοίκηση του αείμνηστου Κώστα Καλλίρη ο οποίος επίσης με είχε τιμήσει με την εμπιστοσύνη του αναθέτοντας μου τις ίδιες αρμοδιότητες. Πράγματι κ Ραυτόπουλε, υπάρχει διαφορά στον ιδεολογικό προσανατολισμό!

Οι ανάγκες των δημοτών όμως υπερβαίνουν αυτές τις διαφορές και σε αυτό ακριβώς πρέπει να ανταποκριθούμε!

Και σε αυτήν ακριβώς την άποψη, ο κος Θώδας και εγώ συμφωνούμε απόλυτα!

Διατείνεστε ότι όταν αναλάβατε τα καθήκοντα του Προέδρου στο Νομικό Πρόσωπο δεν υπήρχαν χρήματα στο ταμείο. Πως προέκυψε;

Αυτή την απάντηση πρέπει να την δώσει η προηγούμενη διοίκηση. Θα σας πω απλά ότι κατά την τελευταία αναμόρφωση του προϋπολογισμού, 20 ημέρες μετά τις εκλογές (20/6/2019), η απερχόμενη διοίκηση προχώρησε σε περικοπές…500.000ευρώ !!

Όταν ανέλαβα μέσα Σεπτέμβρη, υπήρχε μεγάλο πρόβλημα με την εύρυθμη λειτουργία του ΝΠ μια και εκκρεμούσαν υποχρεώσεις χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη ύπαρξη κωδικών αφού είχαν μηδενιστεί πάνω από 40 κωδικοί για να μπορέσει να γίνει η περικοπή του ποσού στην αναμόρφωση προϋπολογισμού. Ευτυχώς με γρήγορο προγραμματισμό και νέα αναμόρφωση προϋπολογισμού είμαστε ξανά σε καλό σημείο.

Σε σχετικό μου ερώτημα σε μέλος της προηγούμενης διοίκησης κατά την διάρκεια ΔΣ, άναυδοι πήραμε την απάντηση ότι «πρόκειται για μια πολιτική απόφαση» !!

Η λειτουργία δηλαδή ενός από τους σημαντικότερους φορείς του Δήμου που έχει άμεση σχέση με την καθημερινότητα του δημότη και την ποιότητα της ζωής του, εργαλιοποιείται στον βωμό κεντρικών πολιτικών επιλογών και όχι αυτοδιοικητικών αναγκών!

Μπορείτε να μας ενημερώσετε για την πορεία που ακολουθήθηκε στην ενοικίαση χώρου στο Εμπορικό Κέντρο “Ανοιξη” που μεταστεγάστηκε η βιβλιοθήκη του Δήμου;

Δεν μεταστεγάστηκε κύριε Ραυτόπουλε και ούτε πρόκειται. Η διοίκηση μας έκρινε ότι το επιπλέον κόστος για μια τέτοια κίνηση, ούτε έχει την δυνατότητα να το επωμιστεί το ΝΠ αλλά ούτε και την διάθεση μια και υπάρχουν ιδιόκτητοι-παραχωρούμενη χώροι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση. Όσον αφορά την μισθωτική σύμβαση, ήδη έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να λυθεί και τυπικά.

Σας παραδόθηκε το Νομικό Πρόσωπο όπως έχετε καταγγέλλει χωρίς να έχει προηγηθεί οικονομικός απολογισμός. Γιατί συνέβη αυτό;

Ακόμη μια απάντηση που πρέπει να δώσει η προηγούμενη διοίκηση. Πραγματικά έχει συμβεί και αυτό.

Το γιατί δεν το γνωρίζω Η κα Στρακαντούνα όταν ερωτήθηκε από εμένα, απάντησε ότι λόγω των εκλογών και της αδυναμίας του προσωπικού, δεν πρόλαβε.

Αυτό που θέλω να αναφέρω όμως, είναι ότι όταν εγώ παρέδωσα το 2014 ως τελευταίος Πρόεδρος του ΝΠ της διοίκησης Καλλίρη, στην διοίκηση της κας Καφατσάκη, με δυσμενέστερες τότε συνθήκες και με το ίδιο ακριβώς προσωπικό (το οποίο τότε ούτε αδυναμίες είχε και αποδείχθηκε απολύτως επαρκές), παρέδωσα πλήρες φάκελο απολογισμού, ελεγμένο μάλιστα από ορκωτούς λογιστές που οι ίδιοι καλέσαμε για έλεγχο! Ο δικός μου μέντορας βλέπετε, ο Κώστας Καλλίρης, έτσι με είχε εκπαιδεύσει ότι ασκείται η διοίκηση! Υπάρχει η συνέχεια της διοίκησης ξέρετε καθώς και ο σεβασμός στο θεσμό του εκάστοτε Προέδρου. Όπως εγώ σέβομαι την πορεία των προηγούμενων Προέδρων από εμένα και τις προσπάθειες που έκαναν έτσι θα ήθελα και εγώ να συμβαίνει και με εμένα.

Ποια τα βήματα που θα ακολουθήσετε κύριε Γιαννακόπουλε στις αδειοδοτήσεις των αθλητικών χώρων, τη συντήρηση αυτών αλλά και την οικονομική πολιτική που θα κρατήσετε;

Πρώτο στην λίστα των θεμάτων που αφορούν το ΝΠ, είναι το θέμα των αδειοδοτήσεων! Η προηγούμενη διοίκηση, έστω και καθυστερημένα, ξεκίνησε την διαδικασία αδειοδότησης αφήνοντας όμως έξω το συγκρότημα του Γουδή. Το θετικό είναι ότι ήδη έχει διανυθεί μια απόσταση. Εμείς, από την πρώτη εβδομάδα κιόλας, μπήκαμε σε έναν αγώνα δρόμου ώστε να διασφαλίσουμε ότι η διαδικασία που είχε ξεκινήσει, προχωρά σωστά, αλλά και για να σιγουρευτούμε ότι το συγκρότημα γηπέδων του Γουδή, δεν θα μείνει έξω από αυτή την διαδικασία. Σήμερα μπορώ να σας πω ότι βρισκόμαστε σε καλό σημείο και νομίζω ότι σύντομα θα μπορούμε να ανακοινώσουμε ευχάριστα πράγματα!

Στο θέμα της συντήρησης των χώρων, βρεθήκαμε απέναντι σε μια εικόνα – να μην πω εγκατάλειψης – να πω παραμέλησης. Η προηγούμενη διοίκηση είχε δώσει μια προτεραιότητα σε θέματα πολιτιστικά και πολύ λιγότερο στα αθλητικά.. Λες κι ο αθλητισμός, δεν είναι πολιτισμός. Εμείς ως καινούργια διοίκηση θα ισομοιράσουμε τα κονδύλια των δημοτών προς όφελος και του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Ήδη σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά από παρεμβάσεις συντήρησης οι οποίες με βάση τον σχεδιασμό μας κλιμακώνονται άμεσα. Δεν πρόκειται να υπάρξει ξανά αθλητικός χώρος ασυντήρητος.

Πέρα από αυτό όμως, πρόκειται να υπάρξουν αναπλάσεις αθλητικών χώρων αλλά και δημιουργία καινούργιων!

Στόχος μας είναι, πολύ σύντομα οι χώροι άθλησης των παιδιών μας να είναι σε άριστη κατάσταση και με υψηλά στάνταρ ασφαλείας!

Με ρωτάτε για την οικονομική πολιτική που θα κρατήσουμε. Η τακτική μας δεν είναι άγνωστη στους Ζωγραφιώτες. Άλλωστε ήδη στην ερώτηση σας για την μετεγκατάσταση της βιβλιοθήκης, σας έδωσα μια απάντηση που δείχνει τις προθέσεις μας. Νοιώθω την ανάγκη να θυμίσω απλώς, ότι τα δείγματα γραφής μας τα έχουμε καταθέσει ήδη από το 2010 που παραλάβαμε το ΝΠ με εκκρεμότητες 900.000 ευρώ και το 2014 το παραδώσαμε στην κα Καφατσάκη με 600.000 ευρώ στο ταμείο.

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου