Ζωγράφου – Ανυπότακτη Πόλη

Ζωγράφου – Ανυπότακτη Πόλη

Μια νέα δημοτική κίνηση με παρελθόν αγώνων δημιουργήθηκε στην πόλη μας, προερχόμενη από τα κινήματα και τους αγώνες που αναπτύχθηκαν στη γειτονιά τα προηγούμενα χρόνια.

Αποτελούν μια πολυσυλλεκτική συλλογικότητα ποικίλων ρευμάτων, παραδόσεων και συλλογικοτήτων της ριζοσπαστικής Αριστεράς και των κινημάτων. Ενάντια στην περιχαράκωση και την αδράνεια σήμερα προβάλλουν την ενότητα, την εξωστρέφεια και τη δράση.

Επιμένουν στην ανάγκη ενότητας των ριζοσπαστικών Αριστερών δυνάμεων και συλλογικοτήτων, των ανένταχτων αγωνιστών/στριών, με έμφαση στις δημοκρατικές συλλογικές διεργασίες οργάνωσης διαλόγου και κοινής κινηματικής και πολιτικής δράσης, ενάντια σε κάθε μορφής ανάθεση.

Στις 13 Μαρτίου 2019 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου ο επικεφαλής Χρίστος Τουλιάτος και τα μέλη του νέου αυτού δημοτικού σχήματος παραχώρησαν  συνέντευξη Τύπου παρουσιάζοντας τις θέσεις της εκλογικής τους διακήρυξης, στην οποία μεταξύ των άλλων αναφέρει τα εξής:

«Έχουμε αποδείξει ότι στόχο μας δεν αποτελεί η διεκδίκηση θώκων και εξουσίας, αλλά ο αγώνας και η διεκδίκηση με συλλογικές θέσεις και προτάσεις για την επίτευξη κατακτήσεων που θα καλυτερεύσουν τη ζωή της κοινωνικής πλειοψηφίας ενάντια στα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών.

Με ισχυρή πεποίθηση ότι το μέλλον και η καθημερινότητα μας αλλάζουν με συλλογική δράση, με αυτοοργάνωση, με συμμετοχή και με αλληλεγγύη.

Με όπλο τις ιδέες μας, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη, στην αυτονομία των κινημάτων, χωρίς έτοιμες βεβαιότητες. «Περπατάμε ρωτώντας», με τις αδυναμίες και τις ανεπάρκειές μας, αλλά με ισχυρή τη βούληση ότι όλοι/ες μαζί μπορούμε να τα πάρουμε όλα πίσω, ότι τα όνειρα και οι ανάγκες μας είναι πάνω από τα κέρδη τους.

Μια συλλογικότητα ενάντια σε κάθε μορφής ρατσισμό και διάκριση.

Μια συλλογικότητα διεθνιστική και αντιπολεμική, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον εθνικισμό.

 Μια συλλογικότητα οικολογική που στοχεύει στην αποκατάσταση της οικολογικής ισορροπίας και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος ως όρου επιβίωσης για την παρόν και το μέλλον των κοινωνιών.

Με όραμα μια χειραφετημένη κοινωνία της συλλογικής δημοκρατίας και της εξάλειψης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο»

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου