Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζωγράφου για τη συνεδρίαση της Α/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζωγράφου  για τη συνεδρίαση της Α/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής

Συνεδρίασε στις 21/11/2018 η Α/βάθμια σχολική επιτροπή παιδείας. Το περιεχόμενο και η συζήτηση που προέκυψε με αφορμή τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι αποκαλυπτικό όσον αφορά τις ευθύνες της διοίκησης Καφατσάκη (ΣΥΡΙΖΑ,) για τη σχολική στέγη και τη κάλυψη των αναγκών των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων.

Τα μισά και παραπάνω από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αφορούσαν έργα όπως ανακατασκευή τουαλετών, σύνδεση τεσσάρων σχολείων με φυσικό αέριο κτλ. Δηλαδή έργα που δεν έχουν καμία σχέση με τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων (για τα οποία έχει ευθύνη η σχολική επιτροπή ) αντίθετα αφορούν έργα και έξοδα που θα πρέπει να απασχολήσουν την τεχνική υπηρεσία και το ταμείο του Δήμου.

Είναι αποκαλυπτικό ότι σχεδόν το σύνολο των μελών της σχολικής επιτροπής ακόμα και τα μέλη της διοίκησης, συμφώνησαν στην επιχειρηματολογία του δημοτικού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης για την τακτική της διοίκησης του δήμου. Δηλαδή ότι επιχειρεί να φορτώσει τις σχολικές επιτροπές με έξοδα που δεν τους αναλογούν, μειώνοντας έτσι τις περιορισμένες δυνατότητες για κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων από τα ελάχιστα κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού και απαλλάσσοντας έτσι την δημοτική αρχή από την ευθύνη της να συντηρεί με δικούς της πόρους τα σχολικά κτίρια. Αποτέλεσμα της συζήτησης ήταν να παρθεί απόφαση, να αποσυρθούν και να σταλούν αυτά τα αιτήματα στην τεχνική υπηρεσία και να αναλάβει εκείνη το σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση τους.

Να επισημάνουμε ότι είχε προηγηθεί η συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου στο Δημ. Συμβούλιο, στο οποίο υπήρχε ερώτηση και καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης για την τακτική που έχει η δημοτική αρχή να παρουσιάζει σαν έργο της, τις παρεμβάσεις και τα περιορισμένα έργα που έχουν γίνει στα σχολεία με τα χρήματα για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, την ίδια στιγμή μάλιστα που το ταμείο του δήμου έχει 16 εκ. ευρώ διαθέσιμα!!!!

Η απάντηση της δημοτικής αρχής διαμέσου του προέδρου της Β/βάθμιας σχολικής επιτροπής ήταν, ότι «τα σχολεία έχουν χρήματα να καλύπτουν τις ανάγκες τους και μας περισσεύουν χρήματα(!!!)από το ταμείο της σχολικής επιτροπής για να γίνονται και έργα»!!!!.

Εδώ να σημειώσουμε ότι:

• Η χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών έχει μειωθεί κατά περίπου 40%

• Μια σειρά από δραστηριότητες και λειτουργικά έξοδα(γραφική ύλη, σχολικές εκδρομές, ξενόγλωσσα βιβλία) έχουν φορτωθεί στην πλάτη των γονιών,

• Οι σχολικές μονάδες έχουν περιορίσει δραστικά τα έξοδα τους και προσπαθούν να λειτουργούν με τα ελάχιστα της κρατικής χρηματοδότησης

Απαιτούμε από τη διοίκηση του Δήμου να σταματήσει την κοροϊδία και τις κουτοπονηριές και άμεσα να προχωρήσει:

• στην εκτεταμένη συντήρηση και κατασκευή όπου υπάρχει ανάγκη (νηπιαγωγεία) σχολικών μονάδων από τον προϋπολογισμό του δήμου

• στον άμεσο αντισεισμικό έλεγχο όλων των σχολείων της περιοχής

• στην έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών από το δήμο για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων.»

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου