ΦΥΛΛΟ 150 ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017

ΦΥΛΛΟ 150 ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017

                                               ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ του ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Αναζητώντας το email της ΜΑΞΙΑΔΗΖ ανακαλύψαμε στην ιστοσελίδα της εταιρείας ότι το Δ.Σ. παραμένει με Πρόεδρο τον Γιώργο Καλιακάτσο και λοιπούς συγγενείς…..

                                                @@@@@

Εξηνταπεντάρης του δώσανε διευθυντικές θέσεις και καβάλησε καλάμι μέγα….

                                                @@@@@

Είχε και από πριν μπλέξει στην εναλλαγή παρατάξεων, μια καταγγελία ήρθε και έδεσε.

                                                 @@@@@

Μάθαμε ότι η Τασία Μπότου εκνευρίστηκε από ανάρτησή μας στο προηγούμενο φύλλο μας στη στήλη «Μικροσκόπιο»

                                                @@@@@

Της λέμε κακώς και εξηγούμαι την «ΜΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ» που και πάλι κακώς δεν κατάλαβε:

Γράφαμε:

1. «Να μιλάει για ηθική στην υπόθεση Βούρτση και η Μπότου (ερμηνεία: που ήταν άμεμπτη στην πορεία της) υπέρ του;

2. «Κάποιοι σημερινοί φίλοι της, που γνωρίζουν τη (ερμηνεία: καλή) πορεία της στη Δημοτική Επιχείρηση γιατί δεν την επαναφέρουν στην τάξη (ερμηνεία: για να μην αμαυρωθεί η εικόνα της). Δίπλα της ήταν…..

                                                @@@@@

Μέσα στον Ιούλιο για πολλοστή φορά πέταξαν βόμβες μολότοφ τα «καλόπαιδα» αφού ήπιαν και χόρεψαν στην Πολυτεχνειούπολη.

                                                @@@@@

Έκαψαν μοτοσικλέτες και τα πεύκα μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου.

                                                @@@@@

Συνεχίζονται οι παρελάσεις και οι «μπούκες» των διαφόρων αντιεξουσιαστικών ομάδων στο Δήμο μας.

                                                @@@@@

«Μπούκα» του Ρουβίκωνα στα γραφεία της Δημάρχου, παρέλαση των αναρχικών στους δρόμους του Ζωγράφου, την Τετάρτη 19 Ιουλίου.

                                                @@@@@

Και το αποκορύφωμα: Συνδυασμός πορείας και καταστροφής την 20η Ιουλίου το πρωί μια ομάδα Ρουβικωνικοί με πέτρες, βαριοπούλες και μπογιές κατέστρεψαν την πρόσοψη του Δημαρχείου.

                                                @@@@@

Στους Ρουβίκωνες οτιδήποτε μπορείς να τους προσάψεις, φασιστικές ιδέες και νοοτροπίες όμως μπορείς;;;

                                                @@@@@

Να ζητάς να παραμείνει παράγραφος που πιο πριν είχε απαλειφθεί για το καθαρά (original κομουνιστικό) κρεσέντο μισαλλοδοξίας και μετά να το ψηφίζεις …….

                                                @@@@@

Μας έφυγε η Σόνια Θεοδωρίδου από το δημοτικό Ωδείο. Άνοιξε παραδίπλα το «Καλύστω».

Έτσι μια η άλλη……

      Επικοινωνιακό κρεσέντο.

Η εκδότρια της «Επικοινωνίας» μας …. μέμφεται στην προσπάθειά της να εντοπίσει κάποιο μας δημοσιογραφικό ατόπημα, επικαλούμενη μια ανάρτησή μας στο site της εφημερίδας μας για την κατάληψη της βίλας Βουγά από αλληλέγγυους, που ενώ δεν πραγματοποιήθηκε εμείς δώσαμε ψευδή είδηση.

Η εκδότρια της «Επικοινωνίας» δεν έγραψε τη συνέχεια της ανάρτησης μας, ή γιατί εσκεμμένα η ίδια διαδίδει μισές αλήθειες ή δεν διαβάζει επιμελώς το site μας.

Γιατί αν το διάβαζε θα έβλεπε ότι αμέσως την άλλη μέρα με τίτλο «mea culba» αναγνωρίσαμε το … «λάθος!!!!» μας, γιατί από το Ν. Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού μας γνωστοποιήθηκε ότι επρόκειτο για σκηνικό μιας ταινίας που τραβούσαν μαθητές του τμήματος κινηματογράφου, και μας διαβεβαίωσαν για του λόγου το αληθές ότι «σύντομα θα προβληθεί!!!!!» (;;;;;).

Βέβαια μια και η κυρία εκδότρια μας θύμισε το θέμα, μετά από τόσο καιρό και αφού καμία ταινία δεν έχει ακόμη προβληθεί παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας, καταλήγουμε να πούμε «και όμως επρόκειτο για κατάληψη που απετράπη την τελευταία στιγμή μετά από υψηλή παρέμβαση», σύμφωνα με νέες έγκυρες πληροφορίες μας.

Η νέα εκδότρια δεν κατάλαβε ότι λόγω του ότι γνωρίζουμε πολύ καλά την  προσωπική και πολιτική διαδρομή του δημοσιογράφου Ανδρέα Αβανιτάκη, στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας μας οι κάποιες νουθεσίες που του απευθύναμε, είναι επιτρεπτές.

Μας προέκυψε όμως νέα εκδότρια………

                      Μικρό ποσοστό σε καθαριότητα και πράσινο ο Δήμος μας 

Το WWF GreenSpaces είναι η φωνή των πολιτών για το πράσινο της πόλης τους. Η άποψη τους, όπως καταγράφεται μέσα από την εφαρμογή, δείχνει ότι όλες οι δημοτικές αρχές μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα για να προσφέρουν ένα καλύτερο περιβάλλον στους δημότες και να τους φέρουν ξανά στο πράσινο της γειτονιάς και της πόλης τους. Καλούμε λοιπόν τις δημοτικές αρχές να μελετήσουν εποικοδομητικά την άποψη των πολιτών και να προβούν άμεσα σε πρωτοβουλίες για περισσότερο και καλύτερο πράσινο, σημειώνει ο Αχιλλέας Πληθάρας, υπεύθυνος προγραμμάτων ευαισθητοποίησης του WWF Ελλάς.

Σε επίπεδο Δήμων μεταξύ των άλλων συμπεριλαμβάνεται και ο Δήμος   Ζωγράφου που τον κατατάσσει στη χαμηλή βαθμολογία (μέσος όρος 4,8).

Για να τονίσει ότι: «Αυτό που χρειάζεται είναι να συνειδητοποιήσουν όλοι, δημοτικές αρχές και Πολιτεία, πως το πράσινο δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναπόσπαστο στοιχείο της ποιότητας ζωής στις πόλεις. Χρειάζεται επίσης να συνειδητοποιήσουν πως οι χώροι πρασίνου δεν πρέπει να είναι μαυσωλεία, αλλά χώροι ζωντανοί για τους πολίτες».

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου