Σκόπιμες «αλήθειες» και πραγματική αλήθεια

Σκόπιμες «αλήθειες» και πραγματική αλήθεια

Συνέρχεται την προσεχή Κυριακή το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου για να επαναλάβει την ψηφοφορία ανάδειξης γραμματέως για το προεδρείο του, μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που έκρινε άκυρη τη σχετική διαδικασία της 5ης Μαρτίου. Η Αποκεντρωμένη υιοθέτησε πλήρως τα όσα επικαλέστηκε ο Κώστας Καλλίρης και οι σύμβουλοι των Πολιτών σε Δράση, Μαρία Βαρσαμιδάκη και Πέτρος Μαρίνης, ότι δηλαδή οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι που ψήφισαν για την εκλογή της γραμματέως, δεν προσμετρώνται ούτε στην πλειοψηφία ούτε στη μειοψηφία και επομένως, δεν έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις εσωτερικές επιμέρους ψηφοφορίες, αλλά μόνο στην τελική ψηφοφορία της ολομέλειας.

Το εντυπωσιακό είναι ότι με την απόφασή της αυτή, της 14ης Μαρτίου, η Αποκεντρωμένη ανακαλεί προγενέστερη απόφαση, της 10ης Μαρτίου, σύμφωνα με την οποία έκρινε έγκυρη την εκλογική διαδικασία, προφανώς επειδή δεν είχε φτάσει στα γραφεία της Κατεχάκη η επιστολή διαμαρτυρίας του Κώστα Καλλίρη.

Την «παράσταση», όμως κλέβουν- για άλλη μια φορά- οι επικοινωνιακοί χειρισμοί της διοίκησης του Δήμου Ζωγράφου, που ενώ γνώριζε τα δεδομένα στα οποία στηρίχτηκε η απόφαση της Αποκεντρωμένης, τη διέρρευσε σε μερίδα του τοπικού τύπου, προκειμένου να θηρεύσει πρόσκαιρες εντυπώσεις.

Για άλλη μια φορά οι ιθύνοντες της επικοινωνίας του Δήμου ποντάρισαν στη σκόπιμη «αλήθεια», ξεχνώντας ότι έχει κοντά ποδάρια, και ότι στο τέλος αυτοί εκτίθενται.

Να τους χαιρόμαστε….

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου