«Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια»

«Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια»

Ενημερωτική Εκδήλωση για τους Δημότες με θέμα: «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια» πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ζωγράφου την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ζωγράφου.

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Ζωγράφου, στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης για την Ορθή Χρήση των Αντιβιοτικών και των Εμβολίων που διοργάνωσε το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων, η Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, υπό την Αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Στόχος αυτής της Πανελλαδικής Εκστρατείας Ενημέρωσης είναι να γίνει κατανοητό και ξεκάθαρο από όλους τους πολίτες για το

•Πώς μπορούν και οι ίδιοι να συμβάλλουν στη μείωση της άσκοπης χρήσης αντιβιοτικών, μαθαίνοντας πότε πραγματικά χρειάζεται να πάρουν αντιβιοτικό και πότε όχι,

•Ποιες είναι οι συνέπειες από την άσκοπη χρήση,

•Πώς προλαμβάνονται οι λοιμώξεις μέσω των εμβολιασμών ώστε να μη νοσήσουν και να μη χρειαστεί τελικά να πάρουν αντιβιοτικό.

Το θέμα ανέπτυξε  ο συντονιστής Καθηγητής Αθανάσιος Σκουτέλης, Διευθυντής της Ε΄ Παθολογικής Κλινικής και Μονάδας Λοιμώξεων του Νοσοκομείου «Ο Ευαγγελισμός» και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων.

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου