Οι Ζωγραφιώτες κοντά στους πρόσφυγες

Οι Ζωγραφιώτες κοντά στους πρόσφυγες

«Πρόσφυγας Πολέμου»
Δύσκολη ορολογία με βάθος νόημα.
Ταλαιπωρημένοι συνάνθρωποί μας και όχι εχθροί μας. Ξεριζώθηκαν από την πατρίδα τους για να γλιτώσουν το θάνατο, τη βία και μπήκαν σε σαπιοκάραβα βάζοντας τα λιγοστά υπάρχοντά τους σε  μια τσάντα στην πλάτη και τρέχουν για να αναζητήσουν μια νέα ΖΩΗ, αφήνοντας πίσω τους  τη φρίκη ενός φρικτού πολέμου.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε στην τύχη τους.

Πρέπει να τους προσφέρουμε στιγμές κοινωνικής αλληλεγγύης που θα γαληνέψουν την καρδιά τους, που θα φέρουν ένα φευγαλέο ξεχασμένο χαμόγελο στα χείλη τους, που θα τρέξει ένα δάκρυ προσωρινής ανακούφισης από τα θολωμένα μάτια τους. 

Πραγματικοί Άνθρωποι με Πραγματικές καθημερινές Ανάγκες «που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να επιστρέψουν στις χώρες τους, εξαιτίας βάσιμου φόβου δίωξης, με βάση τη φυλή, το θρήσκευμα, τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, την εθνικότητά τους ή τη συμμετοχή τους σε μία ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα» όπως ορίζεται και στο Διεθνές Δίκαιο.
Για τα  εκατομμύρια των ξεριζωμένων ανά τον κόσμο, η έλλειψη ή η παντελής απουσία ορισμένων βασικών μέσων για επιβίωση – όπως καθαρό νερό, τροφή, κατάλυμα, ιατρική περίθαλψη, συνθήκες υγιεινής και προστασία από τη βία και την κακοποίηση – σημαίνει ότι κάθε μέρα είναι και μια μάχη για επιβίωση.

Ο Δήμος Ζωγράφου με τη συμμετοχή του  Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του, το Δίκτυο Αλληλεγγύης και οι Πρόσκοποι ένωσαν τις δυνάμεις τους  και συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης, προσωπικής φροντίδας και υγιεινής,  το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στις κεντρικές πλατείες του Δήμου (Αλεξανδρή -Γαρδένια- Τερζάκη, Πλ. Ελευθερίας) τα οποία θα διατεθούν για την αντιμετώπιση των τεράστιων αναγκών των συνανθρώπων μας προσφύγων που δοκιμάζονται, γιατί όπως επισημαίνεται και στην ανακοίνωση:  «είναι υποχρέωση όλων μας να σταθούμε δίπλα  τους δείχνοντας εμπράκτως την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μας».

Και οι δημότες μας το έδειξαν με την αθρόα συμμετοχή τους.

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου