Δραστηριότητες του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου 2015-2016

Δραστηριότητες του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου 2015-2016

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, στο χρόνο που πέρασε παρουσίασε και συνεχίζει να παρουσιάζει μια γκάμα εκδηλώσεων(πολιτιστικών, μουσικών, θεατρικών κ.α.) σε αντίθεση με τη Διοίκηση του Δήμου, η οποία παρουσιάζει μια παθητική αντιμετώπιση και λειτουργία στις υπηρεσίες της, αν όχι παντελή έστω μερικώς αδράνοποιημένη, σε θέματα που αφορούν την πόλη μας.

Το Ν.Π.Δ.Δ. έγκαιρα ετοίμασε τις νέες δραστηριότητες που θα λειτουργήσουν στο Δήμο για τη νέα περίοδο (διάρκειας όσης και η σχολική) 2015 -2016  προκειμένου οι Δημότες και όχι μόνον, που θέλουν να συμμετέχουν, να προσαρμόσουν και το δικό τους πρόγραμμα.

Οι δραστηριότητες που θα λειτουργήσουν είναι οι παρακάτω:

Δημοτικό Ωδείο

Το Δημοτικό Ωδείο Ζωγράφου έχει μακρά και σημαντική πορεία στο χώρο της μουσικής εκπαίδευσης. Παρέχει σύγχρονα, υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικά προγράμματα από δασκάλους με σοβαρή επιστημονική κατάρτιση, καλλιτεχνική ικανότητα και παιδαγωγική εμπειρία. 

Σκοπός του Ωδείου είναι η μουσική εκπαίδευση και ανάπτυξη των σπουδαστών που με την ενεργητική συμμετοχή τους, ως εκτελεστές, συνθέτες και ακροατές, οικοδομούν μια δημιουργική διά βίου σχέση με αυτή.

Διδάσκονται: πιάνο, κιθάρα, βιολί, κρουστά, τρομπόνι, σύγχρονο και κλασικό τραγούδι, μουσική προπαιδεία, ανώτερα θεωρητικά

Καλλιτεχνική Διευθύντρια: Σόνια Θεοδωρίδου

Πληροφορίες για εγγραφές στο τηλ. 210-7715800, email: dimodeiozogr@gmail.com

Θεατρικό Εργαστήρι 

Το Θεατρικό Εργαστήρι έχει στόχο την επαφή με την υποκριτική τέχνη μέσω αυτοσχεδιασμών, θεατρικών κειμένων, σωματικής έκφρασης και παραστασιακής εμπειρίας. Ανεβάζει δικές του παραγωγές, που πειραματίζονται πάνω σε διαφορετικό υποκριτικό, σκηνοθετικό και καλλιτεχνικό υλικό ενώ οι παραστάσεις του τυγχάνουν μεγάλης αποδοχής του κοινού και έχουν αποσπάσει διακρίσεις σε θεατρικά φεστιβάλ. 

Λειτουργούν τμήματα αρχαρίων, μεσαίων, προχωρημένων.

Πληροφορίες για εγγραφές στα τηλ.: 210-7713802, 210-7481396, email: theatrikoerg.npdz@gmail.com

Θεατρικό Παιχνίδι

Το Θεατρικό Παιχνίδι λειτουργεί σε συνεργασία με κατάλληλα εκπαιδευμένους και έμπειρους δασκάλους-εμψυχωτές. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 χρονών ενώ για τη λειτουργία του διατίθεται ο υπέροχος χώρος του Μουσείου «Μαρίκα Κοτοπούλη». 

Έχει στόχο τόσο τη δημιουργική ανάπτυξη και ψυχαγωγία των παιδιών όσο και την επαφή τους με την τέχνη και τους βασικούς κανόνες της θεατρικής πράξης. 

Μέσα από δραστηριότητες, όπως η παντομίμα, ο αυτοσχεδιασμός, η δραματοποίηση, τα ομαδικά παιχνίδια κ.ά., ενδυναμώνεται η ομαδική και ατομική δημιουργικότητα. 

Πληροφορίες για εγγραφές, καθημερινά και ώρες 08.00-15.00 στα τηλ.: 210-7713802, 210-7481396, email: theatrikoerg.npdz@gmail.com

Παραδοσιακοί Χοροί

Τα Τμήματα Παραδοσιακών Χορών λειτουργούν στον Δήμο μας από το 1982, με τη συμβολή και επίβλεψη σημαντικών δασκάλων και μελετητών της λαϊκής μας παράδοσης διδάσκονται χοροί, τραγούδια, ήθη και έθιμα από όλες τις περιοχές της Ελλάδος και των αλησμόνητων πατρίδων.

Σκοπός της λειτουργίας τους είναι η γνωριμία των συμμετεχόντων με τη μουσική και χορευτική παράδοση του τόπου μας, η συμμετοχή και η δράση κυρίως των νέων μέσα σε μια ομάδα με κοινά ενδιαφέροντα, η ανάδειξη της λαϊκής παράδοσης ως πηγή έμπνευσης και δημιουργίας και η διάδοση και προβολή των αναρίθμητων πτυχών της πολιτιστικής μας κληρονομιάς όπως αποτυπώνονται μέσα από τους χορούς και την παραδοσιακή μουσική μας. 

Λειτουργούν τμήματα όλων των ηλικιών και επιπέδων, ενώ τα μαθήματα γίνονται κυρίως κατά τις απογευματινές ώρες. 

Πληροφορίες για εγγραφές, καθημερινά και ώρες 08.00-15.00  στα τηλ.: 210-7481396, 210-7713802, email: zografou.np@gmail.com

Ευρωπαϊκοί & Λάτιν Χοροί

Ο χορός και οι ασκήσεις βοηθούν στην βελτίωση της φυσικής κατάστασης και του αναπνευστικού συστήματος. Συντελούν στην χαλάρωση του νευρικού συστήματος, στην ηρεμία και στη διαύγεια του νου. Μια κίνηση, βοηθάει στην συγκέντρωση, στον έλεγχο και σε συνδυασμό με την αναπνοή αποκτάει κανείς ευλυγισία των μυών κ συνδέσμων. Τέλος μας δίνει ευεξία, αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση και μειώνει σημαντικά το άγχος.

Λειτουργούν τμήματα όλων των ηλικιών και διδάσκονται λάτιν χοροί όπως salsa bachata chacha oriental dance zouba Arg.Tango swing, ευρωπαϊκοί χοροί. Tango Foxtrot Walsh. καθώς και dance stretching χορευτική γυμναστική με ασκήσεις που βοηθούν στην ελαστικότητα ενδυνάμωση των μυών για καλύτερα κ άμεσα αποτελέσματα στον χορό σας…!!! 

Πληροφορίες για εγγραφές, καθημερινά και ώρες 08.00-15.00, στα τηλ.: 210-7481396, 210-7713802, email: zografou.np@gmail.com

 Εργαστήρι Φωτογραφίας

Το Εργαστήρι Φωτογραφίας θεωρείται ένα από τα καλύτερα του είδους καθώς τελούσε υπό την διεύθυνση εποπτεία και διδασκαλία πολύ σημαντικών δασκάλων και καλλιτεχνών φωτογραφίας. Τα τμήματά του απευθύνονται σε άτομα που θέλουν να γνωρίσουν την τέχνη της φωτογραφίας και αφορούν τόσο αυτούς που ξεκινούν τώρα την ενασχόλησή τους, όσο και τους πιο έμπειρους που ψάχνουν για ερεθίσματα. 

Σημαντικό τμήμα της εκπαίδευσης αποτελεί η συμμετοχή σε μια ενεργή ομάδα φίλων της φωτογραφίας που δραστηριοποιείται με εκθέσεις, ασκήσεις, φωτογραφικές συναντήσεις με σκοπό την βελτίωση των φωτογραφικών ικανοτήτων των συμμετεχόντων. 

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στον χώρο της Βίλας Βουγά, (Γεωργίου Ζωγράφου 17 ) είναι απογευματινά, γίνονται δυο φορές την εβδομάδα και διαρκούν 2 ώρες.

Πληροφορίες για εγγραφές, καθημερινά και ώρες 08.00-15.00, στα τηλ.: 210-7481396, 210-7713802, email: erg.fotografiasnpdz@gmail.com

Εργαστήρι Ζωγραφικής 

Το Εργαστήρι Ζωγραφικής του Δήμου Ζωγράφου, λειτουργεί περισσότερες από δύο δεκαετίες με εντυπωσιακά αποτελέσματα και τελεί υπό την επίβλεψη και διδασκαλία των ζωγράφων Α. Καλύβα και Α. Σινόπουλου.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται διδασκαλία σχεδίου και χρώματος από συνθέσεις, από εκμαγεία αγαλμάτων και μοντέλο. Η εικαστική εμπειρία συμπληρώνεται από επισκέψεις σε αίθουσες τέχνης και μουσεία. Στο τέλος της εκπαιδευτικής χρονιάς πραγματοποιείται έκθεση με έργα των σπουδαστών. 

Το Εργαστήρι αναλαμβάνει επίσης προετοιμασία σπουδαστών για εξετάσεις στις Σχολές Καλών Τεχνών.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο κτίριο της οδού Ανακρέοντος 60, όπου λειτουργούν διάφορα τμήματα, καθημερινά, 9:00-14:00 και 17:00-22:00

Πληροφορίες για εγγραφές, καθημερινά και ώρες 08.00-15.00 στα τηλ.: 210-7470011, 210-7481396, email: erg.zografikisnpdz@gmail.com

ΝΠ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ, email: zografou.np@gmail.com, Blog: culturezografou.wordpress.com ,pληροφορίες: 210-7481396, 2107713802

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου