Προβληματική η διαδρομή του λεωφορείου 235 στο Δήμο Ζωγράφου

Προβληματική η διαδρομή του λεωφορείου 235 στο Δήμο Ζωγράφου

Ένα από τα πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα που έχει ο Δήμος Ζωγράφου είναι η στενότητα της οδού Γεωργ. Ζωγράφου και τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα που παρακωλύουν τη  διαδρομή του λεωφορείου 235. 

Ο εκπρόσωπος του συνδικάτου των εργαζομένων στις οδικές συγκοινωνίες  μιλώντας σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εστίασε το πρόβλημα που δημιουργείται  τη δυσκολία καθόδου που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί  των λεωφορείων με  έντονα παράπονα και πρότεινε για τη λύση του προβλήματος να τοποθετηθούν οριοδείκτες όπως έχει γίνει και σε άλλους Δήμους προκειμένου να αποτραπεί το  παρκάρισμα στο πεζοδρόμιο.

Εξέφρασε παράλληλα την ευχή να λυθεί άμεσα το συγκεκριμένο πρόβλημα για να μην επαναληφθούν οι καταστάσεις που δημιουργήθηκαν το 2000 όταν οι οδηγοί κλείσανε τη συγκοινωνία του 235 για μιάμιση ημέρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας και την άλλη ημέρα ο δρόμος ήταν «αεροδρόμιο». Αυτό δεν σημαίνει ότι θέλουν να ακολουθήσουν και πάλι αυτή την τακτική. Το μόνο που θέλουν, διευκρίνισε, είναι να βρεθεί μια μόνιμη και όχι ημίμετρη λύση.
Δοθείσης ευκαιρίας επεσήμανε και το πρόβλημα που υπάρχει στο τέρμα των λεωφορείων με την εγκαταλελειμμένη πλέον καντίνα η οποία παράνομα έχει επεκταθεί και έχει εξελιχθεί σε «σαλέ Αράχοβας» όπως τη χαρακτήρισε, ζήτησε την απομάκρυνσή της και να δοθεί χώρος στους ίδιους για να μπορέσουν να τοποθετήσουν ένα έτοιμο παράπηγμα για το διάλλειμα των εργαζομένων.
Η Δήμαρχος συμφώνησε ότι «όντος υπάρχει πρόβλημα, αλλά  η τεχνική λύση που πρέπει να δοθεί  για τους οριοδείκτες θα δοθεί από τους ειδικούς που ασχολούνται με τα συγκοινωνιακά έργα, και η Διοίκηση θα συμφωνήσει. Έτσι θα απαγορευθεί το παρκάρισμα και θα διευκολυνθεί η διέλευση της συγκεκριμένης γραμμής αλλά και το σύνολο της περιοχής των κατοίκων».
Για την καντίνα η οποία σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να ήταν εκεί,  δήλωσε η Δήμαρχος ότι «θα απομακρυνθεί αφού πρώτα λυθεί το πρόβλημα με τον ιδιοκτήτη».
Ο πρώην Δήμαρχος Κώστας Καλλίρης δήλωσε ότι «Η καντίνα αυτή τοποθετήθηκε επί εποχής Καζάκου ο οποίος παραχώρησε το χώρο. Επομένως ο Δήμος έχει νομικό πρόβλημα εξ’ αιτίας αυτού του γεγονότος και δεν είναι ένα απλό πρόβλημα. Το ίδιο συμβαίνει και με τα λυόμενα. Κάθε υπόθεση που έχει νομικό περιεχόμενο η επίλυσή της παίρνει χρόνια. Από την πρώτη μέρα επί της δικής μας θητείας η νομική υπηρεσία του Δήμου προέβη στη νομική διαδικασία για την απομάκρυνση της καντίνας.
Δεν είναι παράγκα του Δήμου, ούτε υπηρεσιακή παρανομία
» και απευθυνόμενος προς το Προεδρείο τους πρότεινε να ρωτήσουν τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου σε ποιο στάδιο βρίσκονται σήμερα οι ενέργειες της απομάκρυνσης της, αλλά και το πως θα ενεργήσουν από δω και πέρα.

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου