Ζωγραφιώτικο Καρναβάλι

Ζωγραφιώτικο Καρναβάλι

Ο Δήμος Ζωγράφου διοργανώνει το καθιερωμένο «Ζωγραφιώτικο Καρναβάλι», σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ηπειρωτών Ζωγράφου, το Σύλλογο Κρητών Ζωγράφου « Ο Καζαντζάκης», την Ένωση Ποντίων Ζωγράφου, το χορευτικό παραδοσιακό συγκρότημα του Ν.Π.Πολιτισμού & Αθλητισμού και τη χορωδία του Συνδέσμου Παλαιών Ζωγραφιωτών.

Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015, θα παρουσιαστεί ένα γιορταστικό πρόγραμμα, με αποκριάτικες παραδόσεις και έθιμα του λαού μας,  στις πέντε πλατείες του Δήμου και συγκεκριμένα στην  Πλατεία Ελευθερίας στο Γουδί, Πλατεία Μάχης της Κρήτης,στην Κουσίδου, Πλατεία Τερζάκη στα Ιλίσια, Πλατεία  Δημοκρατίας του Περού, Μακρυγιάννη και Βακτριανής, στον πεζόδρομο – πρασιά της Γεωργίου Παπανδρέου πίσω από το ΙΚΑ Ζωγράφου).

Στη συνέχεια οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στην Πλατεία Αλεξανδρή (Γαρδένια) με καντάδες από το Σύνδεσμο Παλαιών Ζωγραφιωτών και μεγάλη συναυλία παραδοσιακής μουσικής με τον Παναγιώτη Λάλεζα στο τραγούδι και τον Αλέξανδρο Αρκαδόπουλο στο κλαρίνο.

Την Καθαρά Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015, θα γιορταστούν τα "Κούλουμα", στο Πάρκο Γουδί, με νηστίσιμα, λαγάνα κρασί και τη λαϊκή ορχήστρα του Βαγγέλη Κορακάκη.

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου