Χάθηκε ένα πρόγραμμα

Χάθηκε ένα πρόγραμμα

Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ζωγράφου φαίνεται ότι κοιμούνται τον «ύπνο του δικαίου»(??) !!!!!
Όχι μόνον δεν προγραμμάτισαν κανένα νέο τεχνικό έργο το οποίο θα  εντάσσετο  στη χρονιά του 2015, αλλά δεν φροντίζουν να προχωρήσουν στην υλοποίηση των έργων που είχαν προγραμματίσει και δρομολογήσει οι προηγούμενες Διοικήσεως του Δήμου με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του  και είχαν εξασφαλίσει προγράμματα περιβαλλοντικής ανάπτυξης του Δήμου.
Η πρόσφατη απόφαση που εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Κων/νος Μαθιουδάκης του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με την οποία ανακαλούνται οι αποφάσεις ένταξης των ενταγμένων πράξεων του Προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» γιατί δεν παρουσίασαν καμία πρόοδο σε σχέση με τις κύριες συμβάσεις, συμπεριλαμβάνεται και ο Δήμος Ζωγράφου για  προγράμματα που είχαν καταθέσει μετά από τις πολύ άρτιες και εξειδικευμένες μελέτες των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, που μετά από τις συντονισμένες και συλλογικές ενέργειες προς τους αρμόδιους φορείς των προγραμμάτων,  είχαν εγκριθεί. Το μόνο που απέμενε ήταν η ενεργοποίηση τους.

Το πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» αφορούσε τη βελτίωση ενεργειακής αποδοτικότητας κτιρίων όπως το Δημαρχείο, το παλαιό Δημαρχείο (Αμφιτρίτης & Ιωαν. Θεολόγου) και το ΕΠΑΛ, καθώς επίσης τη βελτίωση ενεργειακής αποδοτικότητας στον κοινόχρηστο χώρο της πλατείας Τερζάκη στα Άνω Ιλίσια.

Σε ερώτηση που υποβάλλαμε στον πρώην Αντιδήμαρχο των Τεχνικών Υπηρεσιών επί Διοικήσεως  Καλλίρη, κ. Άγη Παπακωνσταντίνου για το πως κρίνει την ολιγωρία που επέδειξε η σημερινή διοίκηση για να χαθεί ένα τόσο μεγάλο έργο μας είπε ότι:
«Ο Δήμος Ζωγράφου, ΑΤΥΧΩΣ, περιλαμβάνεται μεταξύ των 39 δήμων όπου το ΥΠΕΚΑ, με απόφασή του στις 7/1/2015 ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ την ΑΝΑΚΛΗΣΗ των αποφάσεων ένταξης των ενταγμένων πράξεων του Προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ», τα οποία δεν παρουσιάζουν πρόοδο σε σχέση με τις κύριες συμβάσεις. 
Δεν αποτελεί είδηση σε κανέναν απ' όλους εμάς που έχουμε ασχοληθεί ποικιλοτρόπως με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ότι το "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ" κινείτο με ταχύτητα slow motion. Και αυτό οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά σε ευθύνη υπερκειμένων των δήμων φορέων ή/και διαχειριστικών αρχών.
Ακόμα κι έτσι όμως, στο διάστημα της δικής μας διοίκησης, έγιναν βήματα προόδου και σε καμία περίπτωση δεν διακυβεύθηκε η ένταξη.
Το "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ" είναι ένα συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ύψους 1.000.000 ευρώ για το δήμο Ζωγράφου, το δε ποσό αυτό είναι (μαζί με άλλων τεσσάρων δήμων) το υψηλότερο όλων.
Μου δημιουργούνται απορίες διαβάζοντας στο σκεπτικό της απόφασης του ΥΠΕΚΑ "τα οποία δεν παρουσιάζουν πρόοδο σε σχέση με τις κύριες συμβάσεις".
Δεν ξέρω ούτε γιατί έγινε αυτό, ούτε κυρίως που οφείλεται.
Όχι μόνο με τη νυν ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου, αλλά περισσότερο με αυτήν του πρώην Αντιδημάρχου που για 2 σχεδόν χρόνια είχα τη διοικητική ευθύνη παρακολούθησης και υλοποίησης του έργου, θέλω να ελπίζω, θέλω να πιστεύω και αναμένω από τη διοίκηση της δημάρχου Ζωγράφου κ. Καφατσάκη να γίνουν όλες οι ενέργειες για την επανένταξη των έργων και υποέργων που αφορούν το δήμο μας, στο πολύ σημαντικό αυτό πρόγραμμα».

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου