Περάσαμε και φαίνεται ότι θα ξαναπεράσουμε μια βρώμικη κατάσταση

Περάσαμε και φαίνεται ότι θα ξαναπεράσουμε μια βρώμικη κατάσταση

Πριν από τις γιορτές νομίζαμε ότι το πρόβλημα της αποκομιδής των σκουπιδιών η δημοτική αρχή, έστω και  με μεγάλη καθυστέρηση, φρόντισε και το έλυσε με την προμήθεια πετρελαίου, προκειμένου να κινηθούν τα απορριμματοφόρα.
Αμ’ δε !!!!!
Ξεχάστε το.  Γιατί όλα συνηγορούν πως η επέλαση των απορριμμάτων βρίσκεται και πάλι προ των πυλών της πόλης μας, αφού εξακολουθεί η έλλειψη πετρελαίου να υπάρχει, η οποία έλλειψη έχει «κτυπήσει» και τις δημοτικές υπηρεσίες, που οι υπάλληλοι δουλεύουν με τα παλτά τους !!!!!.

Και ξέρετε γιατί?
Καθυστερεί  το Ελεγκτικό Συνέδριο (!!!!!!!). Είναι η ρήση της εξουσίας «φταίνε οι άλλοι και όχι εμείς»
Και μάλιστα φίλα προσκείμενο προς τη διοίκηση blog απειλεί εμμέσως πλην σαφώς ότι «οι ανεξάρτητοι ελεγκτές πρέπει να μάθουν πως έχουν ποινικές ευθύνες» (!!!!!!!)
Για να τους πάρει κανείς στα σοβαρά πρέπει και οι ίδιοι πριν γράψουν κάτι, να είναι σοβαροί και ενημερωμένοι, γιατί εκτός του ότι εκθέτουν τους εαυτούς τους, εκθέτουν και τη Δήμαρχο που υποστηρίζουν.  

Στο φύλλο της εφημερίδας μας του μηνός Δεκεμβρίου 2014  υπάρχει άρθρο  με τον τίτλο "ΠΕΡΑΣΑΜΕ μια ΒΡΩΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ" που περιέγραφε την κατάσταση που επικρατούσε στους δρόμους της πόλης μας με τα σκουπίδια, το οποίο δυστυχώς τείνει να γίνει επίκαιρο και πάλι και γι' αυτό το επαναδημοσιεύουμε. 

ΠΕΡΑΣΑΜΕ μια ΒΡΩΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

"ΒΡΩΜΙΣΕ η ΠΟΛΗ μας» είναι η μόνη φράση που άκουγες από τους κατοίκους πολλές μέρες πριν βγουν και πάλι τα απορριμματοφόρα του Δήμου για να μαζέψουν τα σκουπίδια καθώς περπατούσαν στους δρόμους, οι οποίοι απηυδισμένοι  από τη δραματική κατάσταση που επικρατούσε για πρώτη φορά στην πόλη τους διαμαρτύρονταν γι’ αυτό το χάλι.
Και άλλες φορές υπήρχαν για μέρες σκουπίδια στους κάδους, γιατί απεργούσαν όμως -δικαιωματικά- οι υπάλληλοι και όχι γιατί δεν είχαν πετρέλαιο να κινηθούν τα αυτοκίνητα.
Εύρισκαν πάντα τρόπους οι προηγούμενες διοικήσεις και προλάβαιναν τις δυσάρεστες καταστάσεις, ποτέ δεν άφησαν τη πόλη μας να κατακλύζεται από τόσο σκουπιδαμάνι.
Οι κάτοικοι δεν απέδιδαν τις ευθύνες στους εργαζόμενους της καθαριότητας γιατί γνωρίζουν ότι είναι αποδεκατισμένοι λόγω της δραστικής περικοπής των συμβασιούχων, παρ’ όλα αυτά εξακολουθούν να δίνουν ένα μεγάλο αγώνα κάθε φορά και όπως μπορούν, με τα μέσα που διαθέτουν, για να διαχειριστούν την όλη κατάσταση.
Οι κάτοικοι απέδιδαν την ευθύνη στη νέα Διοίκηση του Δήμου η οποία δεν φρόντισε να ιεραρχήσει  τη βαρύτητα των θεμάτων που επρόκειτο να διαχειριστεί από το Σεπτέμβριο που ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά της, γιατί  από την εκλογή της το Μάιο, είχε πλήρη ενημέρωση από την απερχόμενη διοίκηση.
Πρώτα απ’ όλα έπρεπε να λύσει το θέμα του πετρελαίου και όχι να το φέρνει ως  δικαιολογία ότι φταίνε οι γραφειοκρατικές  διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν, προκειμένου να  μπορέσουν να προβούν στην αγορά πετρελαίου για να λειτουργήσουν τα αυτοκίνητα του Δήμου. 
Πως οι άλλοι Δήμοι μπόρεσαν και απέφυγαν αυτό το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο δικό μας Δήμο; Και σε αυτούς δεν έγιναν εκλογές; Και σε κάποιους Δήμους δεν άλλαξαν διοικήσεις Αυτοί πως ξεπέρασαν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες; 
Αυτή δεν είναι δικαιολογία, είναι παραδοχή της αρρυθμίας που επέδειξαν αφού εμμέσως πλην σαφώς παραδέχονταν ότι γνώριζαν  τις προβλεπόμενες διαδικασίες. 
Αντ’ αυτού ασχολήθηκαν και ασχολούνται με θέματα που δεν έχουν άμεσο αντίκτυπο στους Ζωγραφιώτες και άφησαν να φτάσουν μέχρι και τη «τελευταία σταγόνα».
Όλοι οι δρόμοι γύρω από τις κεντρικές οδούς παρουσίαζαν μια εικόνα απαράδεκτη και ιδιαίτερα μετά τις δυνατές βροχές που έπληξαν την πόλη μας.
Ξεχειλισμένοι κάδοι από τα απορρίμματα με τα ζουμιά από τις τρυπημένες σακούλες να έχουν ποτίσει το έδαφος και παρ’ ότι χειμώνας, η δυσοσμία ήταν ανυπόφορη. Οι γάτες έκαναν πάρτι, σε κάποιους απομακρυσμένους δρόμους εμφανίστηκαν και ποντίκια, όπως μας εκμυστηρεύτηκαν οι κάτοικοι που κυριολεκτικά είχαν κατακλύσει τα τηλέφωνα μας από τους καθόλου ευχάριστους για τη νέα Δήμαρχο, χαρακτηρισμούς.
Για την αδιαφορία που επέδειξαν σ’ ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα που αφορούσε τις  υπηρεσίες καθαριότητας οι οποίες συνδέονται άμεσα με την υγιεινή της πόλης, αλλά και η εύρυθμη λειτουργία των δημοτικών χώρων που δεν είχαν θέρμανση, φταίει η «μνημονιακή γραφειοκρατία»!!!!!!
Τι να πεις κανείς. Και να μη θέλεις να τους κάνεις κριτική που ως γνωστόν τους ενοχλεί αφάνταστα, καθόσον πιστεύουν ότι έχουν το αλάθητο και όλα καλώς καμωμένα από αυτούς, χωρίς βέβαια -με κομπασμό- να παραλείπουν να ασκούν στους «αντιπάλους τους» κριτική, σε προκαλούν με τη στάση τους και με τις συμπεριφορές τους, οι οποίες και ασφαλώς δεν αρμόζουν σε μια «αριστερή» διοίκηση όπως θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται.
Και αυτό, γιατί μέχρι σήμερα με τις πράξεις τους και με τις ενέργειές τους μόνον αριστεροί δεν είναι.
Από τους λίγους μήνες που ασκούν εξουσία καταδεικνύεται ότι η αλαζονεία τους έχει κυριεύει. Κρίμα, γιατί πραγματικά όλοι περιμέναμε απλότητα, πολύ ποιοτική δουλειά και όχι τη «ΠΟΙΟΤΙΚΗ» δουλειά, όπως με περισσή έμφαση κάποιοι από τη παράταξη της Δημάρχου χαρακτηρίζουν τα όσα μέχρι σήμερα προσφέρουν στους δημότες, που καταλήγουν να απολαμβάνουν «ορισμένοι» και όχι το σύνολο των δημοτών»

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου