ΒΡΩΜΙΣΕ η ΠΟΛΗ μας

ΒΡΩΜΙΣΕ η ΠΟΛΗ μας

"ΒΡΩΜΙΣΕ η ΠΟΛΗ μας» είναι η μόνη φράση που ακούς σήμερα καθώς περπατάς στους δρόμους του Δήμου μας από τους κατοίκους της, οι οποίοι απηυδισμένοι  από τη δραματική κατάσταση που επικρατεί για πρώτη φορά στην πόλη τους διαμαρτύρονται γι’ αυτό το χάλι.
Και άλλες φορές υπήρχαν για μέρες σκουπίδια στους κάδους, γιατί απεργούσαν όμως -δικαιωματικά- οι υπάλληλοι και όχι γιατί δεν είχαν πετρέλαιο να κινηθούν τα αυτοκίνητα.
Εύρισκαν  όμως τρόπους οι προηγούμενες διοικήσεις και προλάβαινα το κακό, ποτέ δεν άφησαν τη πόλη μας να κατακλύζεται από τόσο σκουπιδαμάνη.
 Οι κάτοικοι δεν αποδίδουν τις ευθύνες στους εργαζόμενους της καθαριότητας οι οποίοι αποδεκατισμένοι λόγω της δραστικής περικοπής των συμβασιούχων, και εξακολουθούν να δίνουν ένα μεγάλο αγώνα κάθε φορά και όπως μπορούν με τα μέσα που διαθέτουν για να διαχειριστούν την όλη κατάσταση.
Οι κάτοικοι αποδίδουν την ευθύνη στη νέα Διοίκηση του Δήμου η οποία δεν φρόντισε να ιεραρχήσει  τη βαρύτητα των θεμάτων που επρόκειτο να διαχειριστεί από το Σεπτέμβριο που ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά της, γιατί  από την εκλογή της το Μάιο είχε πλήρη ενημέρωση από την απερχόμενη διοίκηση.
Πρώτα απ’ όλα έπρεπε να λύσει το θέμα του πετρελαίου,και όχι σήμερα να το φέρνει ως  δικαιολογία ότι φταίνε οι γραφειοκρατικές  διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν προκειμένου να  μπορέσουν να προβούν στην αγορά πετρελαίου για να λειτουργήσουν τα αυτοκίνητα του Δήμου. 
Αυτή δεν είναι δικαιολογία είναι παραδοχή της αρρυθμίας που επέδειξαν αφού εμμέσως πλην σαφώς παραδέχονται ότι γνώριζαν  τις προβλεπόμενες διαδικασίες. 
Αντ’ αυτού ασχολήθηκαν και ασχολούνται με θέματα που δεν έχουν αντίκτυπο άμεσο στους Ζωγραφιώτες και άφησαν να φτάσουν μέχρι και τη «τελευταία σταγόνα».
Όλοι οι δρόμοι γύρω από τις κεντρικές οδούς παρουσιάζουν μια εικόνα απαράδεκτη και ιδιαίτερα μετά τις χθεσινές δυνατές βροχές.
Ξεχειλισμένοι κάδοι από τα απορρίμματα με τα ζουμιά από τις τρυπημένες σακούλες να έχουν ποτίσει το έδαφος και παρ’ ότι χειμώνας, η δυσοσμία είναι ανυπόφορη. Οι γάτες κάνουν πάρτι, σε κάποιους απομακρυσμένους δρόμους εμφανίστηκαν και ποντίκια, όπως μας εκμυστηρεύτηκαν οι κάτοικοι που κυριολεκτικά έχουν κατακλύσει τα τηλέφωνα μας από τους καθόλου ευχάριστους για τη νέα Δήμαρχο, χαρακτηρισμούς.
Μας διαβεβαίωσε βέβαια χθες βράδυ (8-12) η κ. Καλποδήμου η οποία έγραφε στο Face book με περίσσια «υπερηφάνεια: «Επιτέλους από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ξεκίνησε η αποκομιδή σκουπιδιών, αρχικά με τις τελευταίες σταγόνες πετρελαίου, από αύριο με την προσωρινή σύμβαση στην ΕΚΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΕΚΡΙΝΕ Η ΕΛΕΓΚΤΡΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης. Έπρεπε να πνίγουμε στο σκουπίδι για να δοθεί η έγκριση! !Αυτά είναι τα δώρα της μνημονιακής γραφειοκρατίας!!!! Υποσχόμαστε πολύ σύντομα να καθαριστεί η πόλη μας!!!!»
 Και ως ήταν αναμενόμενο εν κατακλείδι δηλώνει ότι για όλα φταίνε «οι άλλοι» εκτός από «εμάς». Για την αδιαφορία που επέδειξαν σ’ ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα που αφορούσε τις  υπηρεσίες καθαριότητας οι οποίες συνδέονται άμεσα με την υγιεινή της πόλης, φταίει η «μνημονιακή γραφειοκρατία»!!!!!!
Τι να πεις κανείς. Και να μη θέλεις να τους κάνεις κριτική που ως γνωστόν τους ενοχλεί αφάνταστα, καθόσον πιστεύουν ότι έχουν το αλάθητο και όλα καλώς καμωμένα από αυτούς, αλλά με κομπασμό δεν παραλείπουν να ασκούν στους «αντιπάλους τους» κριτική, σε προκαλούν με τη στάση τους και με τις συμπεριφορές τους, οι οποίες και βέβαια δεν αρμόζουν σε μια «αριστερή» διοίκηση όπως θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται και αυτό, γιατί μέχρι σήμερα με τις πράξεις τους και με τις ενέργειές τους μόνον αριστεροί δεν είναι.
Από τους λίγους μήνες που ασκούν εξουσία καταδεικνύεται ότι η αλαζονεία τους έχει κατακυριεύει. Κρίμα, γιατί πραγματικά όλοι περιμέναμε απλότητα, πολύ ποιοτική δουλειά και όχι τη «ΠΟΙΟΤΙΚΗ» δουλειά, όπως με περισσή έμφαση κάποιοι από τη παράταξη της Δημάρχου χαρακτηρίζουν τα όσα μέχρι σήμερα προσφέρουν στους δημότες, που καταλήγουν να απολαμβάνουν «ορισμένοι» δημότες και όχι το σύνολο των δημοτών

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου