Κατάληψη στο Δημαρχείο !!!!! Δοξάστε τους!!!!!

Κατάληψη στο Δημαρχείο !!!!!  Δοξάστε τους!!!!!

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζωγράφου που έγινε στις 4 Δεκεμβρίου, η επικεφαλής της παράταξης «Κίνημα στην πόλη» Ράνια Νενεδάκη έφερε ψήφισμα συμπαράστασης στον απεργό Νίκο Ρωμανό, το οποίο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία, «χωρίς να εκφράζει καμία απολύτως άποψη για το κατηγορητήριο που σχετίζεται με τον συγκεκριμένο απεργό,  αλλά επισημαίνει μόνον τον κίνδυνο απαξίωσης και ακύρωσης στην πράξη του πολύτιμου όσο και πολύπαθου θεσμού του σχολείου εντός της φυλακής».
«Θεωρούμε απαράδεκτο» συνεχίζει το ψήφισμα που εξέδωσε η Διοίκηση «να φτάνει ένας νέος άνθρωπος να διεκδικεί ένα τόσο βασικό και αυτονόητο δικαίωμα, όπως η πρόσβαση στην παιδεία, χρησιμοποιώντας ως έσχατο μέσο την απεργία πείνας,  βάζοντας έτσι σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή και την υγεία του .
 Εμείς οι αιρετοί του Δήμου Ζωγράφου ζητάμε να δοθεί στον Νίκο Ρωμανό άμεσα η εκπαιδευτική άδεια την οποία δικαιούται , για να εξασφαλιστεί η  απρόσκοπτη παρακολούθηση των μαθημάτων του».
 Σαν συνέχεια του ψηφίσματος αυτού ήρθε η κατάληψη του Δημαρχιακού Μεγάρου από ομάδες καταληψιών οι οποίες αυτοχαρακτηρίζονται ως «αλληλέγγυοι στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό» που δραστηριοποιούνται, όπως ισχυρίζονται, στις γειτονιές του Ζωγράφου, των Ιλισίων αλλά και στις γύρω σχολές, και στο δημαρχείο του Ζωγράφου.
Κρέμασαν πανό στην είσοδο του Δημαρχείου (τι … ειρωνεία  ακριβώς κάτω από το Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο!!!!) και έβαλαν να κυματίζει η σημαία του αναρχικού κινήματος.
Δεν θα μιλήσουμε για το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Θα επισημάνουμε μόνον στην κυρία Δήμαρχο η οποία τα έχει δώσει όλα (επιδιώκει άραγε την ησυχία της ή έχει κάτι άλλο στο μυαλό της να  πράξει?) ότι είναι εκλεγμένη για το σύνολο των Δημοτών που ανεξάρτητα το αν πιστεύουν ή όχι στην πολιτική της σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να αντικρίζουν το θέαμα του κλειστού και γεμάτο από πανό Δημαρχιακού Μεγάρου, πρωτόγονο θέαμα για τα δημαρχιακά χρονικά, όταν μάλιστα στα χρόνια που πέρασαν υπήρξαν πολύ ποιο σημαντικά πολιτικά γεγονότα από το σημερινό.
Και αναρωτιόμαστε για άλλη μια φορά έτσι εγγυάται «τη δημοκρατική λειτουργία του δήμου και του δημοτικού συμβουλίου, με ουσιαστική συμμετοχή, διαφάνεια, ισονομία, εντιμότητα, πολιτική ηθική και αποτελεσματικότητα» όπως η ίδια τόνισε στην ομιλία της όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της?
Έτσι πιστεύει ότι «εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολλών και όχι των ολίγων» και ότι εξασφαλίζει  «τη λαϊκή συμμετοχή» και συμβάλει «στην ανάπτυξη της πόλης μέσω της ανάδειξης της ταυτότητας της»? Για ποια ταυτότητα μιλούσε, για την ταυτότητα που έχουν οι ολίγοι και όχι οι πολλοί?
«Ανεξάρτητα» είχε πει «από ιδεολογικές αφετηρίες και πολιτικές απόψεις θα δουλέψουμε για το καλό αυτής της πόλης".
Τι έχει τηρήσει μέχρι σήμερα από όλα όσα είχε πει στην πρώτη της ομιλία ως Δήμαρχος και  στις προγραμματικές της δηλώσεις??
Τίποτα. Και όλα αυτά καταδεικνύουν πόσο πολύ εγκλωβίστηκαν όλοι αυτοί που την πίστεψαν και την ανέδειξαν στη θέση που είναι σήμερα.
Απλά της έδωσαν σκαλοπάτι που την ωθεί σε κάτι άλλο!!!!!!

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου