Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ζωγράφου

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ζωγράφου

Η πόλη του Ζωγράφου βάζει τα γιορτινά της και ετοιμάζεται να υποδεχτεί τα Χριστούγεννα και το Νέο  Έτος, με πνεύμα χαράς, αισιοδοξίας και προσφοράς!
 Στον ανανεωμένο χώρο του «cine Αλέκα – Τέχνη Πόλης»,  (Γ΄Ορεινής Ταξιαρχίας 13, πλατεία Γαρδένια, Ζωγράφου), το Ν.Π. Πολιτισμού & Αθλητισμού έχει προγραμματίσει σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους.
 Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:
 •    Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 20.00
Μουσική εκδήλωση Jazz, Blues, Funk  Μια ιδιαίτερη συνάντηση με μουσικές και ρυθμούς πρωτότυπες και διασκευές, δημιουργούν ένα πολύχρωμο μουσικό μωσαϊκό. Συμμετέχουν: «Δ. Βασιλάκης Quartet», « Momo Trio», « Zero-Zero», «ΠΛΑΣΤΕΛΙΝΗ», « Idra Kayne», « Sax Appeal», «Kandinsky»
•    Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 21.00
«Encardia» – ένα διεθνώς καταξιωμένο μουσικό σχήμα world μουσικής. Παραδοσιακές μελωδίες και Χριστουγεννιάτικες ιστορίες από τα Ελληνόφωνα χωριά της Νότιας Ιταλίας. Με τον πειστικό τους τρόπο έκφρασης και απόδοσης της μουσικής, μας ταξιδεύουν στα απόμακρα χωριά της Καλαβρίας, στις όμορφες περιοχές του Salento και σε όλα εκείνα τα μέρη που μιλούν ακόμα Γκρεκάνικα κι άλλες τοπικές διαλέκτους.
•    Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 17.30
Παιδική παράσταση από το Θέατρο του Νέου Κόσμου «Η κοιμωμένη ξύπνησε»
Το γνωστό παραμύθι διασκευασμένο από την Ξένια Καλογεροπούλου και τον 
Θωμά Μοσχόπουλο, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. «Η πριγκίπισσα κοιμάται για πολλά-πολλά χρόνια, μέχρι που την ξυπά το πριγκιπόπουλο με ένα φιλί… Τι θα γινόταν όμως, εάν η πριγκίπισσα του παραμυθιού ξυπνούσε στην εποχή μας;;;..»
 •    Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 18.30
Χριστουγεννιάτικη συναυλία από το Δημοτικό Ωδείο Ζωγράφου
Οι καθηγητές και οι μαθητές του Ωδείου, μας προσκαλούν να τραγουδήσουμε 
μαζί τους, Ελληνικά παραδοσιακά κάλαντα και να ακούσουμε αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες. 
Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, βιολιά, κιθάρες, και μαντολίνα, τρομπόνια, νταούλια και ξυλόφωνα, πιάνο και παιδική χορωδία, θα ζωντανέψουν το παραμύθι που μελοποίησαν οι αδελφοί Κατσιμίχα «Αγέλαστη Πολιτεία», όπου ανήμερα τα Χριστούγεννα, τα καλικαντζαράκια την έκαναν να γελάσει και να γλεντήσει με την ψυχή της!!
•    Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 20.30
«Φωνές Γιορτών» – Συναυλία κλασικής και συμφωνικής μουσικής. Η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, με την σύμπραξη της Orchestra Mobile και τη συμμετοχή μικτής χορωδίας, σε γιορτινές μελωδίες, με τραγούδια από την Ελλάδα («Ω! έλατο», «Άγια Νύχτα») και το παγκόσμιο ρεπερτόριο (John Lennon, Enya), μέχρι κλασικά Χριστουγεννιάτικα  (Franz Schubert) και Cross Over (Hijo de la luna).
Μουσική διεύθυνση: Θεόδωρος Ορφανίδης
•    Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014
«Terra Voce» – Ελλήνων κάλαντα. Από το πρωί της παραμονής Πρωτοχρονιάς, το γυναικείο πολυφωνικό σύνολο Terra Voce, συνοδεία λαϊκών οργανοπαικτών, θα γυρνά και θα τραγουδά στους δρόμους και στις πλατείες της πόλης μας κάλαντα, που ακούγονται από την Κρήτη και την Κάτω Ιταλία, μέχρι τη Θράκη και τα Δωδεκάνησα

Όλες οι εκδηλώσεις είναι με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ. Αντί εισιτηρίου, συγκεντρώνουμε τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας,  στην είσοδο του «cine Αλέκα – Τέχνη Πόλης»

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου