Ποιος τον καλύπτει (Μέρος Β΄)

Ποιος τον καλύπτει (Μέρος Β΄)

Οι σκηνές που εξελίσσονται ανάμεσα στον παπά Βενέδικτο και στα μέλη του Συλλόγου Ανεγέρσεως και Αποπερατώσεως του Ναού Αγίου Γεωργίου Ζωγράφου «ο Άγιος Γεώργιος», είναι από κωμικοτραγικές μέχρι σημείου απογοήτευσης για έναν άνθρωπο που έχει ταχθεί να προσφέρει τη πίστη του και την αφοσίωσή του εφ’ ω ετάχθη.
Την Κυριακή στις 30-11 μετά τη θεία λειτουργία στο ναό του Αγίου Γεωργίου τα μέλη του παραπάνω Συλλόγου μοίραζαν ανακοινώσεις στο εκκλησίασμα και ενημέρωναν για τις διενέξεις τους με τον παραπάνω ιερωμένο. 
Μόλις αντελήφθη την κίνηση αυτή του Συλλόγου ο παπά Βενέδικτος δημιούργησε ένα πρωτάκουστο για ιερωμένο επεισόδιο, καλώντας την Αστυνομία να συλλάβει τα μέλη του Συλλόγου με το αιτιολογικό δήθεν ότι πωλούσαν τα ημερολόγιά τους, χωρίς άδεια μικροπωλητo;y(!!!!!). Άκουσον, άκουσον !!!!!

Το πιο κωμικοτραγικό της όλης υπόθεσης είναι όπως μας είπαν πολλοί από τους εκκλησιαζόμενους ότι ο ίδιος μέσα στο Ναό πουλάει τα δικά του ημερολόγια, ασφαλώς με….άδεια μικροπωλητή(!!!!!).

Ανήκουστες καταστάσεις για κάποιον που είναι ενδεδυμένος με τα ιερά άμφια της Ορθοδοξίας, μέρες που έρχονται και ακόμη χειρότερο όταν βγαίνει μπροστά στη Ωραία Πύλη του Ιερού Ναού και απευθύνεται στο εκκλησίασμα, τα όσα κηρύττει περικλείουν πάντα  το «αγαπάτε αλλήλους». (!!!!!)
Πληροφορίες λένε ότι τη διευθέτηση του όλου προβλήματος αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής  πατήρ  Συμεών, ο οποίος θα έρθει στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στις 6 Δεκεμβρίου και τότε θα δούμε ποιός πράγματι τον καλύπτει.  
Για το πώς ξεκίνησε η υπόθεση αυτή  γράφουμε στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας μας (αριθμός 126) που μόλις κυκλοφόρησε. Συγκεκριμένα γράφουμε:

    Ποιος τον καλύπτει?
Στη βίλα «Παυλίνα» που στεγάζονται οι Παλαιοί Ζωγραφιώτες, συγκεντρώθηκαν τα μέλη του  Συλλόγου Ανεγέρσεως και Αποπερατώσεως του Ναού Αγίου Γεωργίου Ζωγράφου «ο Άγιος Γεώργιος»,  προκειμένου να γίνει η συνέλευσή τους γιατί στην ουσία έχουν μείνει χωρίς στέγη.
 Ανακοίνωσε λοιπόν στα μέλη του Συλλόγου η Πρόεδρος Αθηνά Λάππα  μια σειρά γεγονότων που έχουν γίνει ανάμεσα στο παπά Βενέδικτο και στο Σύλλογο, τα οποία έχουν καταγγείλει εγγράφως στον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών πατέρα Συμεών.
Μιλούν για  παράτυπες ενέργειες που έγιναν μέσα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου εκ μέρους του παπά Βενέδικτου  για ανάρμοστες για έναν ιερωμένο συμπεριφορές ως προς τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, οι οποίες αφορούν τον τρόπο πληρωμής των αγιογραφιών που  θα τοποθετούνταν μέσα στο Ναό και την κατάργηση δραστηριοτήτων του Συλλόγου καθώς επίσης και για τις παρεμβάσεις του εν λόγω ιερωμένου όσον αφορά την οικονομική λειτουργία του.
Ο λόγος της ενημέρωσης των μελών του Συλλόγου είναι οι μη δέουσες απαντήσεις του Πρωτοσύγκελου παρά τις αναφορές που έχουν υποβάλει στην Αρχιεπισκοπή και ο προβληματισμός τους μήπως αυτή η σιωπή του πατέρα Συμεών σε κάτι αποσκοπεί, αλλά και για να εξουσιοδοτηθεί το Προεδρείο ποιες από  δω και πέρα ενέργειες νομικές και μη θα ακολουθήσει.

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου