Άλλα έλεγαν άλλα γίνονται… Πλειστηριασμοί αγκάθι για την Κυβέρνηση και για τους Δήμους

Άλλα έλεγαν άλλα γίνονται… Πλειστηριασμοί αγκάθι για την Κυβέρνηση και για τους Δήμους

Π λ ε ι σ τ η ρ ι α σ μ ο ί.

Το μεγάλο «αγκάθι» της Κυβέρνησης και κατ’ επέκταση των Δήμων, που κατά τη γνώμη μας, δύσκολα θα ξεπεραστεί, γιατί όσο και αν προσπαθούν να «χρυσώσουν» το χάπι λέγοντας ότι δήθεν η πρώτη κατοικία προστατεύεται, τα γεγονότα τους διαψεύδουν.

Η Διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου ξεκίνησε τη συζήτηση για το θέμα αυτό, στις 11 Ιανουαρίου, συγκροτώντας  μια διαπαραταξιακή Επιτροπή, προκειμένου να παρθεί κάποια απόφαση για την προστασία των κατοικιών των συμπολιτών μας που κινδυνεύουν να χάσουν τις όποιες μικρές περιουσίες έχουν αποκτήσει, γιατί αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στους υπέρογκους φόρους και στις επιπλέον οικονομικές απαιτήσεις που επέβαλε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Στην Επιτροπή αυτή και αφού ακούστηκαν οι απόψεις όλων των συμμετεχόντων ενημερώθηκαν ότι η Διοίκηση του Δήμου μας επίκειται να προβεί στη δημιουργία ενός συμβουλευτικού γραφείου που θα στεγαστεί κάτω από την πλατεία Γαρδένια.

(Αναλυτικά το τι διημείφθη στην παραπάνω συνεδρίαση μπορείτε να ανατρέξετε στο φύλλο 154 της εφημερίδας μας του Ιανουαρίου 2018)

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 1ης Μαρτίου η Πρωτοβουλία Αγώνα Ζωγράφου επανέφερε το θέμα αυτό με νέες παρεμβατικές προτάσεις της και συγκεκριμένα:

•        Ο Δήμος Ζωγράφου να γίνει δήμος προστατευόμενης λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και να γνωστοποιηθεί με συνέντευξη τύπου και δελτίο τύπου στα κανάλια.

•        Να γίνουν Λαϊκές Συνέλευσεις των Ζωγραφιωτών δημοτών, με σκοπό την ενημέρωση για το νομοθετικό έλλειμμα προστασίας της περιουσίας τους και την οργάνωση της αντίστασης απέναντι στην συγκεκριμένη συνθήκη.

•       Να παρέμβει στις Τράπεζες και να πίεση να δοθούν τα διαθέσιμα στοιχεία για όσους από τους δημότες αντιμετωπίζουν στο άμεσο μέλλον κατάσχεση, πλειστηριασμό, έξωση.

•       Να καταθέσει πρόταση στην ΚΕΔΕ για κλείσιμο των δήμων, ως ένδειξη διαμαρτυρίας και πίεσης προς τράπεζες και κυβέρνηση, για το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει αυτήν την στιγμή.

•        Να γίνει συμβολικό κλείσιμο του Δήμου Ζωγράφου και προτροπή προς τους δημότες για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις.

•       Να προβεί σε ανοιχτή καταγγελία κατά των διώξεων και της καταστολής, που εφαρμόζεται ενάντια στο κίνημα κατά των ηλεκτρικών πλειστηριασμών.

Όλα αυτά όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Ηλίας Σκούρας έπρεπε να έχουν ήδη δρομολογηθεί, πριν από την 21-2-2018 και γι’ αυτό:

 «Καλούμε τη Δημοτική αρχή Ζωγράφου και απαιτούμε:

Με την σημερινή μας παρουσία να υπάρξουν συγκεκριμένες ημερομηνίες, για συγκεκριμένες παρεμβάσεις με στόχο την υλοποίηση όλων όσων περιγράφονται πιο πάνω.

Επειδή το πρόβλημα είναι υπαρκτό, μεγάλο και σοβαρό για όλους, δεν χωράνε επικοινωνιακά παιχνίδια.

Δεν είναι δυνατόν να παραπέμπουμε την λύση του προβλήματος, όπως προτείνουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας που συμμετέχουν στην διαπαραταξιακή επιτροπή, στην καλή θέληση της κυβέρνησης, η οποία και το νομοθέτησε».

Η Δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη συμφώνησε απόλυτα με τα όσα ανέπτυξε ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας και δήλωσε ότι πρέπει να συμπαρασταθούμε να στηρίξουμε τους ανθρώπους που βρίσκονται σε αυτή τη δύσκολη θέση και να κάνουμε ότι μπορούμε για να σταθούμε στο πλάι τους, αλλά τόνισε ότι της είναι αδύνατον να λέει και να ψηφίζει κάτι που συνήθως παραμένουν κενό γράμμα.

Διευκρίνισε ότι: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση απόφαση δημοτικού συμβουλίου που να μιλάει για διαγραφεί χρεών, αν δεν είναι τεκμηριωμένο το σκεπτικό της για ποιο λόγο διαγράφονται αυτά τα χρέη. Παίρνεις μια τέτοια απόφαση και κάνεις τον ωραίο τον φιλολαϊκό, αυτόν που είναι με τον εργαζόμενο, αλλά έρχεται μετά βεβαίως η Αποκεντρωμένη και σου λέει δεν γίνεται αυτό που αποφάσισες γιατί είναι παράνομο και λες στον ταλαίπωρο άνθρωπο «τι να κάνω το προσπάθησα» εν γνώσει σου ότι εκείνη την ώρα του λες ψέματα.

Θέλω να είμαι ξεκάθαρη πρέπει να πάρουμε αποφάσεις που να αναδεικνύουν τι μπορούμε να εφαρμόσουμε και όχι για να χαϊδέψουμε αυτιά για δικούς μας προσωπικούς ή πολιτικούς λόγους. Θα δεχτώ μια πολιτική απόφαση να είναι μοχλός πίεσης, όπως ήταν η απόφαση που πήραμε, όπως ήταν οι αποφάσεις και άλλων δημοτικών συμβουλίων, που δείχνουν την πολιτική μας θέση απέναντι σε μια κατάσταση με την οποία διαφωνούμε και η οποία είναι δυσάρεστη.

Έχουμε φτιάξει μια διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία θα επίσπευση τη δημιουργία γραφείου  υποστήριξης δανειοληπτών ώστε να ξέρει κάθε άνθρωπος ότι δεν είναι ανάγκη να πάει σε κάποιο δικηγόρο που θα αναγκαστεί να τον  πληρώσει για να τον στηρίξει, αλλά  να πάει σε κάποιον έμπιστο, έγκυρο και δωρεάν.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε για τους ανθρώπους που έχουν πρόβλημα είναι να τους στηρίξουμε εμπράκτως με δικές μας δομές, με τους ανθρώπους του δημοτικού συμβουλίου που έχουν την τεχνική γνώση  μέχρι να έρθουν στο Δήμο μας οι δικηγόροι που προσλήφθηκα με το ΑΣΕΠ για να τους υποστηρίξουν, ή να σταθούμε δίπλα τους μπροστά σε μια τράπεζα να τους πούμε τι πρέπει να κάνουν εμπράκτως και βεβαίως να διατηρήσουμε την πολιτική μας θέση, να την κάνουμε γνωστή διεκδικώντας όσο μπορούμε να καταργηθεί αυτός ο νόμος.

Επίσης καμία τράπεζα δεν θα μας δώσει στοιχεία δημοτών που οφείλουν γιατί δεν έχουμε το δικαίωμα να τα πάρουμε.

Το να τους υποσχεθούμε ότι μπορούμε να διαγράψουμε τα χρέη τους παίρνοντας αποφάσεις που μπορεί να γίνουν αρεστές αλλά είναι κενές πρακτικού αντικειμένου ή ότι μπορούμε να ανακόψουμε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που κατά την άποψη μου δεν μπορούμε, αλλά αν νομίζει κάποιος ότι μπορεί να μας πει τον τρόπο, να τον συζητήσουμε και αν είναι να προχωρήσουμε και να σταθούμε δίπλα τους.

Με τους υπόλοιπους 65 δημάρχους της Αττικής που έχουν τα ίδια θέματα  συζητήσαμε τι μπορούμε να κάνουμε. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν τον ίδιο προβληματισμό και δεν έχουν μπορέσει να προχωρήσουν σε κάποια πρακτικά μέτρα που να έχουν ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα».

Μετά την τοποθέτηση της Δημάρχου ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Αγώνα Ζωγράφου Ηλίας Σκούρας δήλωσε ότι εμμένει στα όσα παραπάνω ανέπτυξε.

Η άποψη η δική μας είναι, ότι εκείνος που μπορεί να βάλει οριστικό τέλος στην αγωνία των ανθρώπων είναι ό ίδιος ο Τσίπρας, καταργώντας τη διάταξη  που και στο δικό του  μνημόνιο,υπόγραψε, ψευδόμενος ασυστόλως προς τον Ελληνικό Λαό ότι  θα καταργούσε τα προηγούμενα μνημόνια "μ' ένα νόμο, μ' ένα άρθρο"!!!!!!.

Όμως η «τροϊκα» ή κατά Τσίπρα «οι θεσμοί» ενέκριναν την εκταμίευση του υπολοίπου της δόσης, αφού διαπίστωσαν ότι οι πλειστηριασμοί διεξάγονται με γοργό ρυθμό!!!!!

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου