Πρώτη και «θορυβώδη» παραίτηση-αποχώρηση στην παράταξη της Δημάρχου Ζωγράφου

Πρώτη  και «θορυβώδη»  παραίτηση-αποχώρηση στην  παράταξη της Δημάρχου Ζωγράφου

Σαν «βόμβα» έπεσε η παραίτηση της Σωτηρίας Παπαγεωργίου Αντιδημάρχου των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου αλλά και πρώτη πλειοψηφούσα δημοτική σύμβουλος στις πρόσφατες εκλογές με την παράταξη της Δημάρχου Ζωγράφου Τίνας Καφατσάκη «Μαζί για την Πόλη μας».
Και δεν είναι μόνον η παραίτησή της από Αντιδήμαρχος. Παραιτήθηκε και από Δημοτική Σύμβουλος.
Μια παραίτηση-αποχώρηση με νόημα που εγείρει πολλούς προβληματισμούς έξι μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Διοίκησης.
Τα ερωτήματα που εγείρονται πολλά, αλλά και οι πληροφορίες πολλές και αντικρουόμενες.
Μερικές από αυτές θέλουν τη Σωτηρία Παπαγεωργίου δυσαρεστημένη για την πορεία των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων από το ΕΣΠΑ, καθόσον το ένα εξ αυτών το «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» ήδη χάθηκε και είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να ενταχθεί εκ νέου στο νέο πρόγραμμα του 2015, αλλά και το πρόγραμμα «των υδάτινων πόρων» σημαντικό για την ανάπτυξη του Δήμου, εν αμφιβόλου όμως εξελίξεως και γενικά για αδρανή διεκδίκηση νέων προγραμμάτων.
Άλλη πληροφορία φέρει την κ. Παπαγεωργίου,  να αρνείται να βάλει την υπογραφή της στις αποφάσεις που εκδίδει εφαρμόζοντας την εντολή της Δημάρχου που ζητούσε  κατ' αρχήν να υπογράφουν τις αποφάσεις οι αρμόδιοι υπάλληλοι των τμημάτων. Αλλά και η αρμόδιος υπάλληλος  αρνείται να υπογράψει , με αποτέλεσμα να παρουσιαστεί σοβαρή εμπλοκή στο ζήτημα αυτό, 
Αλλη πληροφορία τη φέρει δυσαρεστημένη για τις υπερεξουσίες που παραχωρήθηκαν από τη Δήμαρχο στον Αντιδήμαρχο των Οικονομικών Υπηρεσιών και αναπληρωτή της Δημάρχου, οι οποίες είναι ενάντια στο συγκεκριμένο θεσμό.
Όποιος και αν είναι ο λόγος αυτής της παραίτησης-αποχώρησης της Σωτηρίας Παπαγεωρίου, πρώτη πλειοψηφούσα δημοτική σύμβουλος, δημιουργούνται νέα δεδομένα και νέες σκέψεις για το πολιτικό γίγνεσθαι στην δημοτική παράταξη της Δημάρχου εφόσον η παραιτηθείσα πρόσκειται όπως λένε οι πληροφορίες στην αριστερή πλατφόρμα και ήταν μια εν δυνάμει ισχυρή προσωπικότητα στον αντίποδα της Δημάρχου.

 

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου

Άλλη άποψη στου Ζωγράφου